aký máte názor na to,ked vidíte, ako decká ktoré ešte nemali ani 18 rokov a už fajčia, pijú a každé druhé slovo nádavka..mňa by zaujímalo ,že kto im ten alkohol a cigarety kupuje a nechápem ako im to môže predavačka predať ked vidí,že ešte nemali 18 roko
ako vieš že to vidí? ... niektorý ľudia vyzerajú úplne na úplne iný vek než majú ... a aj tak ide o trh prečo by nepredali? ... a tiež divné že o tom píše niekto kto tiež nemal ešte 18 ...
myslím si že deti fajčili, pili a nadávali aj od skorejšieho veku v minulosti takže "dnešnú" mládež nevnímam nijako inak ako mládež pred 10, 20, 100 rokmi
aj ja som medz nich patril, síce aj teraz fajčím a pijem ale už 2 roky legálne. @luc.ka to s rodinou a zázemím nemá nič spoločné, @spidy lucka má pravdu podla tej fotky by som ti nepredal ani zmrzlinu. a aký mám na to názor? je mi to jedno, nak si každý robí čo chce , dejú sa aj horšie veci
Pokiaľ odo mňa nič nechcú tak mám viac či menej na háku... Jako, nech si chlascú, fajčá, nech sa kurvá... Ale je to celkom na zaplakanie niekedy, keď vidíš peknú babu, a hneď jak otvorí hubu tak má slovník horší jak drevorubač...
krutá doba treba si nejak zarobiť....a ako mnohé dievčence keď as namalujú nevyzerajú že by boli neplnoleté (jednu sobotu rano som si uvedomila ze z toho čo som videla v zrkadle dokážem spraviť niečo uplne iné dokonalejšie....a to každá)
a prečo som v 15 pila jak drbnutá? puberta hormony lietali, cítila som sa byť nepochopená od celého sveta, začala som si uvedomovať že nie všetko je také krásne ako nám to v detstve prezentovali.
Našla som si "partiu" ktorá si tento smútok topila v alkohole....
Slopala som v kuse, bez miery, vyše pol roka.... potom som sa uvedomila a utvorila nejaké zásady.
Prečo som začala fajčiť? Aj preto že je to niečo ako rebélia... keď som nemohla inak dostať zo seba svoj hnev ( ani ukludniť sa na hodinku sama v izbe) tak som začala fajčiť... väčšina činitelov bola z domácnosti v ktorej vyrastám... proste nitko nie je dokonalý a človek čo funguje ako hromozvod a nevie to spracovať často nájde nie práve najlepšie riešenie.... ale zasa v prostredí v ktorom som podobné situácie decká riešia horšie.
Mnohé decka to robia z frajeriny ale mnohé aj preto lebo sa im nikto nevenuje. Rodičia sú pol dňa v robote, majú svojich problémov ako vyžiť vyše hlavy a nemajú čas a ani nervy na prazlložité zmýšlanie, problémi a vývoj puberťákov.
@zuzk496 vieš prečo ? ja ti to rýchlo vysvetlím, my mladí sa delíme na niekoľko skupín, uvediem najväčšie:
- buď riešime psychické problémy týmto spôsobom, pretože sa na nás valia problémy z každej strany, nezvládame situáciu a preto chceme na "chvíľu vypnúť" a keďže sa na takéto "vypnutie" zatiaľ asi nenašiel lepší liek tak to riešime takto
- z frajeriny - pijú kamaráti, tak pijem aj ja
- zo zvedavosti skúsiť niečo nepoznané, niečo čo zaváňa adrenalínom, kým sa k tomu dostaneš, aby si zistil/a "ako chutí dospelosť"
- a tak dále .... a môj názor je taký, že kto neskúsil, o veľa prišiel, ale netvrdím však, že každý by mal chodiť každý deň dogrcaný prepitý a prefajčený, následne sa kdesi s niekým pojebať a nepamätať si to, príp. niekoho zmlátiť .. to nie, ale podľa mňa by si mal každý skúsiť troška si do nálady reznúť a zabaviť sa ... aby prevetral zmysly .... toť vše
ja mam na to odpoved uplne jednoznacnu...problemy v rodine, nezajem rodicov o tie deti nedostatok casu sa im venovat...vsetko to je v rodine a o rodine
@zuzk496 no to kupenie je ta najlahsia vec, peniaze na taketo veci zoženieš vždy, možno raz za čas ti nepredaju. ked niekto fajci furt jeho problem, je to dost zle, ale ked nemaju dost inych problemov, je mi to viac menej jedno, ale nepaci sa mi to. tiež mi vadi ked niekto pri mne fajci. vypit si raz za cas tiez nie je nic hrozne, v pohode, ale kazdy tyzden sa totalne rozbit to je asi moc.. a k tym nadavkam - to sa stale beru tie slova ako nadavky??
piju preto lebo je to super a fajčia preto lebo niekto v ich okoli začal fajčiť a potom aj oni si na to časom zvyknu.. ja si myslim.. ale ako ktori
@luc.ka né kludne pokračuj, mňa naozaj zaujíma tvoj úžasný názor ako každý kto pije pod 18 je automaticky debilný retard, ktorý to robí len pre to aby sa cítil dospelo, a že vek určuje mentálnu vyspelosť človeka (tak nič nehovorím ak je tam 10 rokov rozdiel ale 16 a 18 až taký rozdiel nie je)
Vplyv okolia a labilnosť jedincov, ktorí sa tým nechajú strhnúť. Alebo proste chcú byť zaujímavý. (naši boli takí istý ako "dnešná mládež", babka s dedkom detto, takže to ani nie je tak problém dnešnej mládeže)
je mi smutno. Najprv sa len pohorsim, potom si psomeniem na seba v ich veku a potom sa pozrem na seba v tomto veku, dufam len v to ze dostanu rozum a neskoncia tak ako ja a ludia okolo mna. Myslim, ze za to moze velka zvedavost, tuzba skusit nieco nove a zakazane, ved sme pani v spojeni s volnostou, typu rodicia odidu na vikend a dietatu si dovolia tam niekoho zobrat.
ale tak kazdy ked zacne tak zacne skor ako v 18tich teda vacsina .
podla mna je jedno ci ma clovek 16-17 alebo 18 aj tak ma uz priblizne taky isty rozum , samozrejme nemali by predavat chlast 13-14 rocnym to sa nelubi ani mne , a to ze nadavaju a su velky frajeri no to je dnesna mladez proste - pesnicka v mobile pustena , velky krik a same nadavky pri chodzi po ulici
aj ja nadavam , fajcim a pijem ale nie v takom style ako dnesny pubertiaci
Az na to pitie som na tom rovnako, a necitim sa byt nejaky nizsi druh kvoli tomu.
Hoci v stredu som sa nachadzala v podniku s troma jedincami, ktori mali dokopy asi tolko, co ja, a kolovali si velke pivo a cigaretu (velmi vtipne drzanu).. Nezvyknem krakat o starych dobrych casoch, ale na mieste obsluhy ich vyhodim cez okno dvoma prstami.
Robil som to iste od 15 som tiež chlastal a fajčil ale spoň po tajme. Dnes keď mi chodia 15 ročné decká chlastať pred vchod a čo bývam priamo v centre mesta tak to už krútim hlavou
keď chce predavačka zarobiť predá všetko a je jednoznačne isté že väčšina deciek to robí, aby boli IN a zapadli medzi spolužiakov. No poznám aj takých čo to robia zo zúfalstva. Moja kamoška začala fajčiť kvôli tomu, že ju rodičia vôbec v ničom nechápali...
v dnešnej dobe je normalne ze mlady piju pretoze je pravda co ste pisali je to presne v rodine a takisto aj do akej partie sa dostanu a akich maju kamaratov dnešne baby sa hraju na niečo čo ani niesu nakechlia sa lebo videli v seriali hana montana namalovanu trubu tak s amusia opičiť však vizeraju nie na 13 ale na 20 no otras a chalani taktiez tiez kukaju do pc celi den do bedne a potom im s toho jebe a hraju sa na mafiana co videli v telke to je tak dnesna doba je napiiiču
mam 15 a robim to iste, sice sa kazdy vikend nespijam do nemoty a potom neroztahujem nohy ako velka vecina "cool báb" okolo mna, len zabudam na to co sa deje doma, v skole a proste si len uzivam den. Nehovorim ze sa to neda aj bez toho ale ked je toho uz vazne moc tak preco si nepomoct aspon na chvilu z tej "existencnej krizy"??
@happypotato Prečo by si to mal každý skúsiť? Síce sa vraví, nezažil si - nepochopíš, alebo, že skúsiť treba všetko, ale tak.. čojativiem, či to je najlepšie riešenie, riešiť veci týmito spôsobmi.. Vieš, čo mi lezie na nervy rozhodne viac? Keď si na nejakej spoločenskej akcii, neriešiš, koľko a čo iní pijú, ale na Teba každý pozrie, jak na debila, keď si proste nedáš ani do nálady, nech už máš dôvody akékoľvek (napr. zdravotné, alebo len zásadové). Nemám rada ten prístup, že abstinent=automaticky sociálne nekompaktabilný jedinec.
A čo sa toho "riešenia problémov" týka, tak mi to príde zhruba také fasa riešenie, ako samovražda. Nemôžem sa na to pozerať, tak zavriem oči . *Clapping!*
@zuzk496 Podľa mojich dlhoročných skúseností, tvojho veku a tvojho príspevku hneď ťa odhadnem.... ty máš asi nejaké komplexy. snažíš sa ostatných odsudzovať (podla teba určite) vyspelým názorom "Alkohol je zlý"... že som uhádla?
nehraj sa na dospelú, pod ktorej úroveň je ísť sa zabaviť. pokiaľ to nepreháňaš, kludne sa bav, daj si do nálady a užívaj život, máš na to vek. nehovorím, že máš chlastať jak dúha a húliť kilá ganje. ani nadávať, ak ti to je proti srsti. len prosím nezatrpkni, užívaj si mladosť! peace.
@spidy ano mas pravdu, ked je niekto alkostoka v 16 a v 18 vela rozdielu to neurobi ale ked niekto, rozmysla a posuva sa psychicky tak ten rozdiel tam je citit
@flussica ja nikomu nechcem vnucovať nejaký názor, ani nič, keď niekto nechce piť .. tak nech nepije, ale podľa mňa by skúsiť mohol .. už len preto, aby vedel čoho sa stráni a viem aké to je ... ja nie som alkoholička ...ale tak pred dvoma rokmi, rokom som pila strašne aj kvôli "riešeniu problémov" ktoré sa neriešili, len si zabudla na pár hodín, že vlastne sú ... a aj to je niečo, keď už nevieš ako na vec ... ale potom kvôli množstvám alkoholu a liekom ktoré užívam dlhodobo prišli problémy s pečeňou ... prestala som na dlhú dobu ... a v pohode ... dokázala som sa zabaviť aj s tými čo boli "nakúpení" ... i keď niektorí sa pozerali či mi nešvihá, keď nemám vyťaté ... ale tak v konečnom dôsledku, ak sa zabaviť chceš, ale nechceš piť, tak aj tak sa zabaviť dá ...
@happypotato šak ale.. kedysi som mala možnosť ochutnať dačo a prišlo mi to chuťovo, ako strašný humus (a to nie, že by to nebol kvalitný alkohol), takže chápem, o čo "prichádzam" a proste.. no nie .
Tak jasne, občas človek potrebuje vypnúť. Ja to riešim spánkom - veď to je to isté - dočasné bezvedomie, ibaže nemá toľko vedľajších účinkov . Problémy sú sviňa, to nepopieram.. a nedá sa vždy všetko vydržať s prirodzeným úsmevom na tvári.
@flussica no vidíš okoštovala si a vieš nechceš ok ale nie že niekto ti bude nadávať alebo čo a sám nevie o to mi celý čas ide
aby som toto riešila spánkom, tak to by som musela aspoň mesiac spať vtedy by som nepotrebovala nič iné "ibaže nemá toľko vedľajších účinkov" - ak vieš piť, vedľajšie účinky sa zredukujú ale ovplyvňuje to veľa faktorov a niekedy aj človek čo má pitie vždy pod kontrolou prešvihne normu a vtedy amen ale ak si človek vie nájsť mieru a držať sa jej, tak nemá problém s gravitáciou, rečou, trávením ničím je to vec nácviku
@zuzk496 podľa toho koľko majú rokov, ak nejaké malé 11-14 rocne deti piju a fajcia, tak to je smutne no ked piju 15a viac ročný tak v tom nevidim problem.....
Nefajčím-iba 4 cigarety za celý život, ale nechytilo ma to... Nepijem, nedrogujem... Ale tak to zo mňa nerobí hneď dobrého človeka.
A prečo nespomenula ľahké dievčatá pod 18? Ja nebudem moralizovať. Mne sa to celkom páči, tie baby a nie celkom ale dosť. Ale to je prirodzené v mojom veku myslím
Tak nemoralizujte a podporujte ich v tom, čo keď o pár rokov budete vlastniť fabriku na alkohol alebo cigarety? Vtedy budete ďakovať tejto mládeži za biznis
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
a v krčme sa mi ešte nestalo, že by sa ma niekto pýtal na vek
ale posledná otázka ma dostala....
+ prázdno v hlave
a prečo som v 15 pila jak drbnutá? puberta hormony lietali, cítila som sa byť nepochopená od celého sveta, začala som si uvedomovať že nie všetko je také krásne ako nám to v detstve prezentovali.
Našla som si "partiu" ktorá si tento smútok topila v alkohole....
Slopala som v kuse, bez miery, vyše pol roka.... potom som sa uvedomila a utvorila nejaké zásady.
Prečo som začala fajčiť? Aj preto že je to niečo ako rebélia... keď som nemohla inak dostať zo seba svoj hnev ( ani ukludniť sa na hodinku sama v izbe) tak som začala fajčiť... väčšina činitelov bola z domácnosti v ktorej vyrastám... proste nitko nie je dokonalý a človek čo funguje ako hromozvod a nevie to spracovať často nájde nie práve najlepšie riešenie.... ale zasa v prostredí v ktorom som podobné situácie decká riešia horšie.
Mnohé decka to robia z frajeriny ale mnohé aj preto lebo sa im nikto nevenuje. Rodičia sú pol dňa v robote, majú svojich problémov ako vyžiť vyše hlavy a nemajú čas a ani nervy na prazlložité zmýšlanie, problémi a vývoj puberťákov.
Troška som sa rozpísala *-*
- buď riešime psychické problémy týmto spôsobom, pretože sa na nás valia problémy z každej strany, nezvládame situáciu a preto chceme na "chvíľu vypnúť" a keďže sa na takéto "vypnutie" zatiaľ asi nenašiel lepší liek tak to riešime takto
- z frajeriny - pijú kamaráti, tak pijem aj ja
- zo zvedavosti skúsiť niečo nepoznané, niečo čo zaváňa adrenalínom, kým sa k tomu dostaneš, aby si zistil/a "ako chutí dospelosť"
- a tak dále .... a môj názor je taký, že kto neskúsil, o veľa prišiel, ale netvrdím však, že každý by mal chodiť každý deň dogrcaný prepitý a prefajčený, následne sa kdesi s niekým pojebať a nepamätať si to, príp. niekoho zmlátiť .. to nie, ale podľa mňa by si mal každý skúsiť troška si do nálady reznúť a zabaviť sa ... aby prevetral zmysly .... toť vše
piju preto lebo je to super a fajčia preto lebo niekto v ich okoli začal fajčiť a potom aj oni si na to časom zvyknu.. ja si myslim.. ale ako ktori
a mysli si čo chceš -.-
nemám dojem žeby som niekde písal, že sa spíjam do nemoty a fajčiť tiež nefajčím ani som nikdy nefajčil, teda pravidelne...
každopádne začína sa mi páčiť kam táto konverzácia smeruje
j a podpichovanie som tak trochu čakal ....
dnešní pubertiaci sú mimo zo všetkého, žiadna kreativita u nich neexistuje, sú nesamostatní...
pijú lebo chcú byť "IN" a chcú, aby si ich niekto všimol...
sám zo svojho okolia poznám deti aj menej ako 15-ročné pijú alkohol a sú to "Páni sveta"
...ale tak ich vychovala táto doba a my si s tým poradíme len veľmi ťažko...
podla mna je jedno ci ma clovek 16-17 alebo 18 aj tak ma uz priblizne taky isty rozum , samozrejme nemali by predavat chlast 13-14 rocnym to sa nelubi ani mne , a to ze nadavaju a su velky frajeri no to je dnesna mladez proste - pesnicka v mobile pustena , velky krik a same nadavky pri chodzi po ulici
aj ja nadavam , fajcim a pijem ale nie v takom style ako dnesny pubertiaci
Hoci v stredu som sa nachadzala v podniku s troma jedincami, ktori mali dokopy asi tolko, co ja, a kolovali si velke pivo a cigaretu (velmi vtipne drzanu).. Nezvyknem krakat o starych dobrych casoch, ale na mieste obsluhy ich vyhodim cez okno dvoma prstami.
A čo sa toho "riešenia problémov" týka, tak mi to príde zhruba také fasa riešenie, ako samovražda. Nemôžem sa na to pozerať, tak zavriem oči . *Clapping!*
konečne
normalny nazor. stotoznujem sa
nehraj sa na dospelú, pod ktorej úroveň je ísť sa zabaviť. pokiaľ to nepreháňaš, kludne sa bav, daj si do nálady a užívaj život, máš na to vek. nehovorím, že máš chlastať jak dúha a húliť kilá ganje. ani nadávať, ak ti to je proti srsti. len prosím nezatrpkni, užívaj si mladosť! peace.
no dnes je viac tých čo to robia , ale aj medzi nimi sa nájdu takí ktorí to nerobia
Tak jasne, občas človek potrebuje vypnúť. Ja to riešim spánkom - veď to je to isté - dočasné bezvedomie, ibaže nemá toľko vedľajších účinkov . Problémy sú sviňa, to nepopieram.. a nedá sa vždy všetko vydržať s prirodzeným úsmevom na tvári.
aby som toto riešila spánkom, tak to by som musela aspoň mesiac spať vtedy by som nepotrebovala nič iné "ibaže nemá toľko vedľajších účinkov" - ak vieš piť, vedľajšie účinky sa zredukujú ale ovplyvňuje to veľa faktorov a niekedy aj človek čo má pitie vždy pod kontrolou prešvihne normu a vtedy amen ale ak si človek vie nájsť mieru a držať sa jej, tak nemá problém s gravitáciou, rečou, trávením ničím je to vec nácviku
...Ale hlavné je, že teraz už si znovu šťastný zemiak !
A prečo nespomenula ľahké dievčatá pod 18? Ja nebudem moralizovať. Mne sa to celkom páči, tie baby a nie celkom ale dosť. Ale to je prirodzené v mojom veku myslím
Tak nemoralizujte a podporujte ich v tom, čo keď o pár rokov budete vlastniť fabriku na alkohol alebo cigarety? Vtedy budete ďakovať tejto mládeži za biznis