Či už vyrazne vyššia suma než obvykle z brigády, alebo prvá vyplata v práci.
(Na vynimocne vyssiu mzdu v tpp sa nepytam, lebo to uz nie je zaujimave predpokladam)
Dá sa peniazmi žiť lepšie? Plnohodnotnejšie?
Je to celkom hlboká myšlienka/otázka.
odložil som si istú časť ako vždy a ostatne rozumne minul na to čo som potreboval .a tuším to bol ten mesiac čo som si vtedy kúpil aj prvý iphone, ps4 a 4k telku.. niekto by si povedal že na pi*oviny, ale ja som už dlhšie nad tým premýšľal a kúpil som si presne to čo som potreboval (samozrejme to bolo odložené z viac výplat, ale kľúčová bola ta vyššia)
a myslím si (a poznám aj dosť ľudí) ktorí keď dostanú výplatu tak väčšinou z nej ledva vydržia do ďalšieho mesiaca a niektorí si neodlozia absolútne nič..takému prístupu napríklad nerozumiem a na druhej strane si myslím že tu zohráva veľkú úlohu výchova a to ako sa dieťaťu v pravý čas vysvetli čo sú peniaze,ako fungujú a ako sa správať k nim tak aby si človek vytvára rezervy a nebol v zbytočnom riziku
Nejake roboty pocas skoly som odkladal a minal cez rok co som potreboval. Teraz co dlhsie robim, tak prve vyplaty aby som mal na zaplatenie auta, dalej odkladam vacsinu...
Plnohodnotejsi..co ja viem, ani nie, keby sa tak da zit zo vzduchu
Z prvej vyplaty sla polovica na najom (smutne), zbytok na zariadenie bytu a bezne naklady. Rovnako to bolo prvych niekolko vyplat, nez bol byt pohodlne obyvatelny. Z prvej si presne spominam len na nakup kladiva, sroubovakov a kliesti, pretoze mi vtedy prislo take prakticke a dospele mat doma aj tieto veci pre pripad potreby
Táto bude dúfam, že vyššia, však som v nej ja ale aj iní bývali dlho, tak nechám si ju odloženú a budem si šetriť, aby som mal na nové auto (stačí mi aj keď bude pár rokov mať a ojazdené, zachovalé) ...to by už trebalo vymeniť, aj keď stále nejakým zázrakom ide a drží sa (idem si zaklopať o drevo), aj keď treba nové no
Aj keď teda ja už robím na TPP s 3 mesačnou skúšobnou dobou (aj keď tŕpnem čo bude a ako bude), lebo kolektív je asi najlepší z tých robôt čo som mal a aj by to ušlo ...ja problém s tou robotou nemám, plním si svoju robotu poctivo a čestne, no vo vzťahu šéfa a mňa je to horšie, on je prísny a starý, dajak sa ho aj bojím niečo pýtať a nejaké otvorené sympatie medzi nami neprebehli aj keď on je autorita pre mňa, tak uvidím, no určite by ma to netešilo, keby sa rozhodol mňa vymeniť a ja aby som bol znovu nezamestnaným ...možno aj vek za to môže a aj to, že nie som babou, lebo on ich dosť obľubuje až som ho prekukol aký dokáže byť ...uvidíme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a myslím si (a poznám aj dosť ľudí) ktorí keď dostanú výplatu tak väčšinou z nej ledva vydržia do ďalšieho mesiaca a niektorí si neodlozia absolútne nič..takému prístupu napríklad nerozumiem a na druhej strane si myslím že tu zohráva veľkú úlohu výchova a to ako sa dieťaťu v pravý čas vysvetli čo sú peniaze,ako fungujú a ako sa správať k nim tak aby si človek vytvára rezervy a nebol v zbytočnom riziku
Plnohodnotejsi..co ja viem, ani nie, keby sa tak da zit zo vzduchu
Bola to dobrá volba.
A inak neviem... niesom ten typ ktorý keď dostane nejaký peniaz navyše tak ho musí hneď investovať
Resp odjakziva som mere vela impulzivne minala