pc skladám a postupne vylepšujem od decembra 2008: Intel Core i7-3770K @ 4.4GHz + Coolermaster Hyper 212 plus, GIGABYTE GA-Z77X-UD5H, SAPPHIRE HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E Dual Slot Fansink, DDR3 16GB Corsair Vengeance LP 1600MHz CL10, OCZ Agility 3 120GB SSD + WD 500GB Serial ATA II WD5000AAKS, Fortron Blue Storm II 500W, case Acutake Viper
tento rok planujem dokupit sirokouhly 29" monitor 2560x1080, dalsie 16GB ram a mozno vymenim grafiku za Asus DirectCu GTX660 alebo HD7950
@moonbeam pocuj ja som skladal PC pred mesiacom a ostalo mi 16GB Crosair Wengeance 1600MHz CL10 low profile-nikdy nepouzite iba rozbalene,nedohodli by sme sa??
a v tvojej zostave by bolo este treba vymenit grafiku (ak chces aj hravat na novom monitore) a s tym bude urcite spojena aj vymena zdroja bo tento ti dobru grafu a tvoj procak v zatazi neutiahne
@frano oplati sa mi to? z Alzy si mozem objednat za 88 eur dve nove a stale su len lacnejsie a lacnejsie + chcel som modre, lebo teraz mam cierne, aby som ich farebne rozoznal + reklamovat mozem ist do mesta mam to za rohom...graficka karta este ma cas, venujem sa animaciam a preto tiez potrebujem novy monitor, hry fakt len obcas, naposledy som drtil mass effect 3 ked vysiel...
co sa tyka tej spotreby nemas celkom pravdu, predtym som mal pretaktovaneho AMD Phenoma 125W a teraz som presiel na 3770k ktore ma len 77W a moja HD4850 ma v zatazi rovnaku spotrebu ako dnesna Asus GTX660 - cca 250W, cize zdroj by to mal potiahnut bez problemov, ak nie, kupim modularny 850W Seasonic a budem mat pokoj na furt...
kebyze kupim HD7950 alebo HD7870 tak vtedy by som aj premyslal nad novym zdrojom, ale GTX660 je celkom podarena a napajanie ma len cez jeden 6pin co je pohodicka
ak stoja v Alze 88nove,tak ja ti dam nove za 60 a fakt som este nepouzil-najprv som chcem Dominatory 2400MHz ale koli ich vyske som mal strach ze sa nezmestia pod chladic tak som zmenil objednavku na tieto Wengeance low profile,ked som rozbalil balik boli tam oboje ale na fakture iba Wengeance takze mam Dominatory za 128 Euri vlastne zadarmo a este som ich tam aj napratal len som musel zdvihnit prvy ventilator na chladici .. spokojnyyyy..
@frano odkial si kupoval? vies v pripade reklamacie...uz sa stalo ze sme kupili kingston 2x4GB a hned same BSOD, spustili sme memtest a po chvilke hodil error, tak sme museli reklamovat a dali nam nove
kupoval som ich v mylemon.at,takze njesu kupovane na slovensku-je to neuveritelne ale vsetky pocitacove komponenty su v rakusku min. o 10 percent lacnejsie ako na slovensku...
a kedze som objednaval komplet vsetko usetril som aspon 200 Euri oproti Alze+poslali mi jedny ramky zadara...
a preco si ich nedas do kompu? predsa len 32GB je dost a mozes vypnut swapovanie na disk - predlzi ti to SSD zivotnost...ja si ich teda kupim z alzy, neskor ked vyplatim externe studium
@frano sme v 21 storoci, urcite ked namixujes do kompu ramky s jemne rozlicnymi parametrami nic sa neodpali...v doske mas predpokladam 4 sloty, 2 a 2 zvyknu byt rozlicnych farieb urcene pre dual channely, ked budes mat dominatory v jednej farbe a kingstony v druhej malo by to fungovat bez problemov...no je dost mozne, ze vsetky styri budu nastavene na rovnaku frekvenciu a rovnake casovanie - to slabsie, cize vsetky styri budu bezat na 1600MHz CL10...no na druhej strane realny rozdiel medzi 2400MHz a 1600MHz nie je skoro ziadny, urcite nie taky aby si poznal zmenu...cize vyskusaj a pozri si cez bios alebo nejaky everest ako sa ti nastavili ramky
@moonbeam ja mam desktop vylucne na hranie a tam mi staci 8GB..
a ak ich nepredam tak poskladam este jeden komp lebo zo starej zostavy mi ostal Q6600 aj s mega chladicom,ramky mam tiez,NZXT Lexa bednu-vlastne mi treba iba zdroj+mothetboard a skusim to predat ako celok
Lenovo ideapad s10-3s windflower...Je krásny a skladný, ale ináč to nie je nejaké terno, čo sa týka výbavy...ale na ten net doma a tak mi to stačí. Najviac ma štve, že nemá CDromku :/
Ale ja aj tak ľúbim moju windflower - veternicu Volá sa Anemon(k)a (Anemone = latinsky veternica)
@frano windows + after effects, zacina mi oficialne podnikanie a teda musim nakupit vsetko co budem pouzivat...ono sa mi to niekolkonasobne vrati, takze no problem
AAE je drahy soft, no.. ja som stahoval autodesk za cca 25 - 30 tisic eur, ale mam to legalne v ramci studentskej licencie.. autocad, inventor, maya, 3dc max, mudbox, softimage.... len sa s tym musim este naucit robit
ja osobne uznávam kvalitu ale jedine ak niečo kupujem tak z usa v roku 2007 ke´d bol dolár 18,5 SKK tak som si objednal Apple Macbook Pro 17" za 1500 dolárov a ešte o 3 roky som ho tu predal za vyššiu sumu v 2010 som si kupoval Toshibu Qosmio X505-Q890 čo mala obrazovku až 18,4" samozrejme Full HD Blu Ray mechanika SSD disk a také vychytávky mal som ešte odložené doláre tak som si samozrejme zasa z usa dal od známeho poštou poslať a vyšlo to asi 40% lacnejšie ak ma pamäť neklame ten notebook som predal minulý rok a tento rok som si kúpil » www.bestbuy.com/site/iBuyPower+...
ale mal som tam už aj nejakú zľavu čiže na eurá ma vyšiel za tých 1070 eur v podstate a zasa mám na tri roky pokoj a hlavne tá Webkamera fotí ako digitálny fotoaparát je to skvelý notebook a rýchlejší a výkonnejší než hocktorý stolový
@frano Diki ... osobný design dal som vyrobiť znamemu čo má stolársku dielňu. Spredu nasávanie zvrchu odsávanie 20cm supertiché nizkootáčkové ventilátory, antivadal nerez tlačítka, povrchová úprava klavírový lak. Vnútro rám vlastný návrh a výroba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
ASUS N53JN
i5 450M 2,4 GHz
4 GB DDR3
NVIDIA® GeForce® GT 335M with 1GB DDR3 VRAM
SATA 500GB 5400rpm
čítačka kariet
USB 3.0
popiči zvuk
hliníkové telo
menej kvalitný displej, klávesnica a touchpad
taky isty mam (ma vsetko čo spravny počitač ma mať)
Lenovo Ideapad z580
tento rok planujem dokupit sirokouhly 29" monitor 2560x1080, dalsie 16GB ram a mozno vymenim grafiku za Asus DirectCu GTX660 alebo HD7950
ASUS K75VJTY078H
Procesor:
Intel Core i7 3610QM s frekvenciou 2,3 u200bu200bGHz
6 MB L3 Cache
4 jadrá, 8 threadov
Intel Turbo Boost 2 s frekvenciou 3,3 GHz
Max TDP: 45 W
Operačná pamäť:
2x 4 GB DDR3 1600 MHz
Maximálne 16 GB v 2 slotoch
Displej:
17,3 "TFT LCD s LED podsvietením,lesklý
Rozlíšenie: 1600 x 900 bodov
Grafika:
NVIDIA GeForce GT635M s 2 GB vlastnej pamäte
144 CUDA jadier
Pevný disk:
1000 GB
5400 RPM
SATA
Optická mechanika:
DVD SuperMulti
Multimedia:
Reproduktory Altec Lansing
ASUS SonicMaster Lite
Webová kamera HD
Komunikácia:
WLAN 802.11b/g/n
LAN 10/100/1000 Mbps
BlueTooth 4.0
Rozhranie:
1x HDMI
1x VGA
2x USB 2.0
2x USB 3.0
1x čítačka pamäťových kariet
1x slúchadlá
1x mikrofón
1x RJ-45
Napájanie:
Li-Ion batéria, 6 článkov (4700 mAh)
Výdrž na batériu až 2,5 hodiny
Rozmery:
420 x 282 x 34,6 - 38,6 mm
Hmotnosť:
3,11 kg (s batériou)
Operačný systém:
Microsoft Windows 8 64bit
moja masina- » www.birdz.sk/webka/frano/alb...
a notebook- » www.sony.de/product/vn-aw-s...
a v tvojej zostave by bolo este treba vymenit grafiku (ak chces aj hravat na novom monitore) a s tym bude urcite spojena aj vymena zdroja bo tento ti dobru grafu a tvoj procak v zatazi neutiahne
co sa tyka tej spotreby nemas celkom pravdu, predtym som mal pretaktovaneho AMD Phenoma 125W a teraz som presiel na 3770k ktore ma len 77W a moja HD4850 ma v zatazi rovnaku spotrebu ako dnesna Asus GTX660 - cca 250W, cize zdroj by to mal potiahnut bez problemov, ak nie, kupim modularny 850W Seasonic a budem mat pokoj na furt...
ak stoja v Alze 88nove,tak ja ti dam nove za 60 a fakt som este nepouzil-najprv som chcem Dominatory 2400MHz ale koli ich vyske som mal strach ze sa nezmestia pod chladic tak som zmenil objednavku na tieto Wengeance low profile,ked som rozbalil balik boli tam oboje ale na fakture iba Wengeance takze mam Dominatory za 128 Euri vlastne zadarmo a este som ich tam aj napratal len som musel zdvihnit prvy ventilator na chladici .. spokojnyyyy..
@martinko550 diky,diky hadam bude par rokov pokoj
a kedze som objednaval komplet vsetko usetril som aspon 200 Euri oproti Alze+poslali mi jedny ramky zadara...
výhrady by boli, ale som spoko
aj ked maju 1600 a tie druhe 2400MHz???
a ak ich nepredam tak poskladam este jeden komp lebo zo starej zostavy mi ostal Q6600 aj s mega chladicom,ramky mam tiez,NZXT Lexa bednu-vlastne mi treba iba zdroj+mothetboard a skusim to predat ako celok
Acer M3, s Nvidia 640GT postavená na architektúre Kepler , hrúbka notebooku 2cm.
Mám notebook HP (ktorý milujem najvác na svete,kvalita jak sa patrí)
Mám netbook Asus,ktorý mi bežne žuje nervy... Nezapínam ho doma vôbec. Len keď niekde idem,šupnem ho do kabelky...
Ale ja aj tak ľúbim moju windflower - veternicu Volá sa Anemon(k)a (Anemone = latinsky veternica)
» www.pricemania.sk/katalog/noteboo...
» www.pricemania.sk/katalog/noteboo...
volá sa Anatea III
preboha to ides co nakupit??
jasne lepsie raz inestovat do originalu a mat pokoj ako sa klepat kedy ti nato pridu...
bílý, celá jeho klávesnica je bílá
ja mám môjho deduška už pomaly... ale má všetko, čo potrebujem, už len dúfam, že v najbližšej dobe neskape...
No a komponenty tieto
ale mal som tam už aj nejakú zľavu čiže na eurá ma vyšiel za tých 1070 eur v podstate a zasa mám na tri roky pokoj a hlavne tá Webkamera fotí ako digitálny fotoaparát je to skvelý notebook a rýchlejší a výkonnejší než hocktorý stolový
to je co zac??
» imageshack.us/photo/my-images...
Vlastnoručne poskladaný:
CPU: AMD A10-5800K Black Edition (3,8GHz / 4,2GHz, 4Mb cache, integrovaná AMD Radeon HD 7660D 800MHz)
doska: GIGABYTE F2A75-D3H
Patriot 16GB KIT DDR3 1866MHz CL9 Viper 3 (Black Mamba)
harddisk: Seagate Barracuda 7200.12 2000GB s Advanced Format
skrinka: Zalman Z9 Plus
zdroj: Seasonic M12II-620 Bronze
monitor: LG IPS235