@spomienky7 vystihol si to. presne o toto ide. Baví ma písanie a je ťažké sa dnes v tomto odbore uchytiť, aj keď nie nemožné a dá sa to robiť aj popri práci. Len...vieš.. nechcem ráno vstávať s pocitom:" Bože,už zase do roboty", ktorá ma navyše možno nebude napĺňať.... no je to celé veľmi komplikované.
@interrupcio lenže vieš...môže byť špičkový a nemusí sa uchytiť a ani sa nemusí uživiť tým,čo ho baví....poznám xy príkladov vo sv. okolí, kt. sú perfektní vo svojom povolaní a predsa žijú od výplaty do výplaty. Je to aj o šťastí a o mnohých iných veciach.
čo ťa baví. Aspoň ja som si tak vyberala. A nikto nemôže dopredu vedieť, či sa ti zadarí v tom, čo máš rada, alebo v tom, čo vynáša. A pozor na tie lukratívne ponuky, zdravotníctvo, právo a takéto podobné veci sú plné, vynáša to dosť, ale nájsť si takú prácu je dosť hardcore....
čo ťa baví, lebo to čo ťa nebaví by si ani nemusela doštudovať, lebo by to mohlo byť náročné po prípade by si sa len potom ľutovala že prečo som sa na to dala a tak...
No su taj taki ludia, ktorym ide vyslovene len o prachy a za ne su ochotni to tych 8 hodin denne pretrpiet kdekolvek a potom si cez vikend vyvalovat pupok v bazene.... ale takych je velmi malo.
Vacsina ludi, ktori si zvolia nieco, k comu nemaju vztah potom v praci dlho nevydrzi a je nezamestnana.... co sa vysledkom nijak nelisi od ludi, ktori vystudovali co ich bavi, ale nevedia sa zamestnat..... no vlastne jeden rozdiel tam je, ze ked sa zamestna taky clovek (a skor ci neskor sa to predsa podarit musi) , tak uz je za vodou do konca zivota
Ja uz rok studujem nieco, co mi znamy a rodina odporucili ze to budem mat fajn a je tam dobre uplatnenie, nie je to tazka skola, otvorene poviem ze uz teraz mam po skuskach a to sa skuskove zacalo pondelok.
Len problem je v tom ze ma to totalne nebavi,ide to absolutne mimo mojich zaujmov a modlim sa aby som tento rok spravil skusky na druhy odbor - co ma bude bavit. A vobec mi nebude luto toho "premarneneho" roku, aspon som sa naucil ako to na vyske bezi
Uplatnenie je aj tak z velkej casti na tebe,na tvojej priebojnosti a tvrdohlavosti ci si budes stat za svojim snom.
Zvaz si vsetky pre a proti,,mna napriklad na zakladke velmi bavila chemia tak som siel na chemicku a teraz ma zase chemia moc nebavi ale bavia ma jazyky....Na zakladke som zase jazyky moc nemusel.A ta chemia ma bavila ale teraz ked jej je vela tak uz ani nie .....A neda sa to sklbit???vybrat si daco co ta bavi a dobtre vynasa??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
aj ked si myslim,ze budes srdce pocuvat...
a to co tabavi je co?ked je to nieco ,co netreba studovat,mozes popri praci robit.. a zarobis dvojnasobok.
u mňa teda buď žurnalistika/masmediálka alebo tlmočníctvo.
Vacsina ludi, ktori si zvolia nieco, k comu nemaju vztah potom v praci dlho nevydrzi a je nezamestnana.... co sa vysledkom nijak nelisi od ludi, ktori vystudovali co ich bavi, ale nevedia sa zamestnat..... no vlastne jeden rozdiel tam je, ze ked sa zamestna taky clovek (a skor ci neskor sa to predsa podarit musi) , tak uz je za vodou do konca zivota
Len problem je v tom ze ma to totalne nebavi,ide to absolutne mimo mojich zaujmov a modlim sa aby som tento rok spravil skusky na druhy odbor - co ma bude bavit. A vobec mi nebude luto toho "premarneneho" roku, aspon som sa naucil ako to na vyske bezi
Uplatnenie je aj tak z velkej casti na tebe,na tvojej priebojnosti a tvrdohlavosti ci si budes stat za svojim snom.