Či už na počítači, alebo doskové, slovné, kartové, trebárs aj krížovky. Niečo čo sa úplne bežne nehráva. Nemusí to byť hra o ktorej nikto nikdy nepočul, len menej bežná vec.
Ja som hrával šach, mal som aj šachový stroj Saitek Mephisto, ktorý ma vždy nabil.
Prečítal som pravidlá ttrpg-s ako dungeons and dragons a Savage Worlds aj keď som to nikdy nehral, ale pozerával som aj Call of Cthulhu 7th edition hru na Glass Cannon Podcast na youtube.
A z krížoviek nedám dopustiť na maľované krížovky, lebo je to najbližšia vec k psychoterapii, vo forme krížovky, akú som zatiaľ stretol. Aj keď na prvý pohľad to spolu nemá nič spoločné.
A ešte som sem tam zahral Magic The Gathering po nete. Páčia sa mi tie obrázky a aj že pravidlá kariet opisujú mechanicky vlastnosti, ktoré by človek čakal, že tá postava, alebo kúzlo z karty bude mať.
@Thunderstorm Podla mna to je netradicne. Poznam len wordle z toho. Kto by to bol povedal, ze si taka zamerana na slova. Ja som kedysi hraval dost obsesivne "terminator" na Nokia 3510i, tiez si tam mala mriezku a na nej hladala slovicka a dostavala si body.
Alebo chodievalo 8 out of 10 cats does Countdown, taka sutaz, kde su tie slovne presmycky, kde mas 9 pismen a snazis sa z nich poskladat najdlhsie slovo, to som hraval furt s nimi.
Neviem či ešte niekto hráva v dnešnej dobe Scrable, no je to moja najobľúbenejšia hra. No len nehrávam to, lebo to ani nemám s kým hrať a len čakám kým príde niekto, s kým to začnem hrať napríklad frajerka
taká srdcovka z minulosti sú labilní jednorožci (stolná hra), inak ja toho hrávam veľa, ale väčšinou niečo zahráme raz-dvakrát a ideme hrať už niečo iné, čiže to ťažko takto
ja sa moc nehram, ale ked uz, taxtolne hry milujem, napr. labilne 1rozce. alebo potom hram dookola na PC hry mojho detstva z obdobia 1995-2000, napr. homam 1: tsw alebo jagged alliance 2: unfinished business. z novsich jedine undertale. ale hru zapnem tak raz za uhorsky rok. @retromaniak@4 ako mozes hrat scrabble, ked na to treba ovladat zaklady slovenciny a ty ako autista ju mas este horsiu nez barsjaky madar? a este k tomu ani nepoznas vyznam vacsiny slov... aj tam si vymyslas slovak ako uzmieracik a pod.?
@tequila@7 ovládam ju tak dobre ako vysoko fundovaný človek. Za to ja nechápem ako niekto taký ako ty mohol robiť admina, veď toto čo tu predvadzaš to je hanba tohto remesla.
@tequila@7 ale ved nejake slova pozna, len nerozumie ich vyznamom a nedokaze ich pouzivat v spravnych spojeniach 🤣 nieco ako ze kazdy pozna farby, ale nie kazdy je tym padom aj maliar 🤣
Taku niche hru kde sa staras o zenu v pivnici davas jej jedlo vodu vytieras jer rit atd aby nezomrela ale robis kontent fotky video z ktorego zarabas. Je to taky management zenskej v pivnici.
@tequila@7 omg, veď si ho mal vyzvať na súboj, však aj ty máš rád scrabble to by som si pozrela...
Inak ale, na to predsa nepotrebuje poznať význam tých slov, tak prečo by to nemohol vedieť hrať?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Prečítal som pravidlá ttrpg-s ako dungeons and dragons a Savage Worlds aj keď som to nikdy nehral, ale pozerával som aj Call of Cthulhu 7th edition hru na Glass Cannon Podcast na youtube.
A z krížoviek nedám dopustiť na maľované krížovky, lebo je to najbližšia vec k psychoterapii, vo forme krížovky, akú som zatiaľ stretol. Aj keď na prvý pohľad to spolu nemá nič spoločné.
A ešte som sem tam zahral Magic The Gathering po nete. Páčia sa mi tie obrázky a aj že pravidlá kariet opisujú mechanicky vlastnosti, ktoré by človek čakal, že tá postava, alebo kúzlo z karty bude mať.
Alebo chodievalo 8 out of 10 cats does Countdown, taka sutaz, kde su tie slovne presmycky, kde mas 9 pismen a snazis sa z nich poskladat najdlhsie slovo, to som hraval furt s nimi.
@retromaniak @4 ako mozes hrat scrabble, ked na to treba ovladat zaklady slovenciny a ty ako autista ju mas este horsiu nez barsjaky madar? a este k tomu ani nepoznas vyznam vacsiny slov... aj tam si vymyslas slovak ako uzmieracik a pod.?
Inak ale, na to predsa nepotrebuje poznať význam tých slov, tak prečo by to nemohol vedieť hrať?