Keď som bola malá,zvykla som snívať o tom,ako bude vyzerať môj život keď vyrastiem. Ako prváčka som premýšľala o tom aké to bude v piatej triede,potom v deviatej,na strednej,na vysokej..a aké to bude,keď budem dospelá. Predstavovala som si seba,ako krásnu,vysokú, štíhlu plavovlásku s vysokými opätkami a ladnými pohybmi. Vyštudovala som vysokú školu,techniku, a pracovala som v super firme a zarábala peniaze. Tak akurát,nikdy som nechcela byť bohatou.Ešte predtým,keď som bola menšia, som všade hovorila, že budem maliarkou.

Potom som vyrástla. Mala som asi dvanásť rokov, začala puberta a ja som sa pomali začala meniť s dievčaťa na ženu. Ak za začiatok novoveku sa označuje rok 1492 ked bola objavená Amerika, tak ekvivalentnou udalosťou v mojom živote,ktorá rozdeľovala moje obdobie dievčatka a ženy, bol môj prvý bozk.

Mala som najlepšiu kamarátku,chodili sme spolu do škôlky,na základnú..V piatej triede k nám prišlo do triedy nové dievča. Bolo iné.Nekonvenčné.Začala som sa sňou kamarátit. Vyvrcholilo to v siedmej triede,okolo očí sme si malovali čierne linky a nosili tmavé oblečenie,pásikavé,kockované. Mala staršieho brata, mama sa o nich veľmi nestarala,jej rodina bola veľmi rozvrátená. Mala prístup k cigaretám,alkoholu..Mali sme dvanásť.Mala narodeniny,pozvala ma k nej na byt. Mňa,ďalšiu našu spolužiačku, a dvoch chlapcov. Obaja boli škaredí,jeden však bol hanblivý a ten druhý príliš sebavedomý a úlisný.A o rok starší. Obe ho chceli. Mňa chcel ten hanblivý.Ja som nechcela nikoho. Hrali sme fľašu.Nikdy som sa v takejto situácii neocitla.skúsenosti s chlapcami som nemala,dokopy som mala 3 kamarátky,a vonku som veľmi tiež nechodila. Roztočili fľašu. Ja a ten hanblivý. Nechali nám súkromie,zavreli sme sa do inej izby. Dievčatá vymysleli takú fintu,že mi narúžovali ústa. Zavreli sme sa v izbe.Ani ja ani on sme netušili,čo robiť. Možno chcel. Ja nie. Automaticky som si zotrela z úst rúž,a špinavými rukami od rúžu som mu zafúľala tie jeho. Bola som rada,že som sa tomu vyhla.

Vtedy,prvýkrát v mojom živote,prišiel ten pocit,ktorý ma sprevádza celý môj život.Novej situácie som sa bála,pretože som sa cítila ako malé nevinné bezbranné dievčatko. Zaujal ma však ten druhý pocit.Zvedavosť. Hlavou mi preblesklo,čo keby.. Vždy som milovala počúvať iných,skúsených ľudí,ako mi rozprávajú historky,príbehy.Im všetkým som závidela tú skúsenosť. Teraz som na ňu mala možnosť.

Fľaša sa točila.Ja a ten o rok starší. zavreli nás do izby.Nepáčil sa mi,no moja zvedavosť... Povedal mi,že si mám položiť ruky na jeho ramená. Chytil ma za pás a pobozkal ma. Strčil mi jazyk do úst. Bolo to hnusné,odporné.. Keď som hocikde videla bozkávajúcich sa ľudí, prišlo mi zle,pocítila som ten hnusný pocit v mojich ústach. Vždy všetci vraveli o svojom prvom bozku ako o krásnej veci..

Od tej chvíle už nič nebolo ako predtým,pretože v tej chvíli som si uvedomila,že ak mi niekto ponúkne cigaretu,dám si,ak mi niekto ponúkne alkohol,vypijem si,ak mi niekto ponúkne drogu...Zo zvedavosti.Ja.slušne vychované,múdre,tiché,hanblivé dievča z dobrej rodiny.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár