U nás sa už v októbri „zvianočnieva“. V každo druhom výklade sú vianočné ozdoby a v telke vianočné reklamy.Ale pre Američanov sú vianočé sviatky ešte ďaleko. Október sa v Amerike nesie v znamení Halloweenu a tak sa mi zdá, že ho milujú úplne všetci.
Obchody sa už od septembra plnia rôznym tovarom s halloweenskou tematikou. Fantázii sa medze nekladú, a tak nájdete všetko. Zatiaľ čo u nás nájdete len kde tu nejakú tu vyrezávanú tekvicu a možno nálepky na okná, v Amerike zoženiete od dekorácií do domu, cez kostýmy až po doplnky, o ktorých sa vám na Slovensku ani nesníva.
Túžite byť hrdým vlastníkom jazvy na krku, ohlodanej ruky alebo zakrvavených šiat? Žiaden problém. Amerika je predsa krajinou neobmedzených možností. Ak sa pokúšate nájsť stred tohto ošiaľu, jednoznačne musíte ísť do mesta čarodejníc, do Salemu v štáte Massachusetts.

Keďže som tak trochu fanatik do čarodejníc, tak som si o tomto meste niečo zistila.Toto mesto známe procesmi s čarodejnicami zo 17. storočia, kedy tu bolo upálených viac ako 200 ľudí vrátane mužov, sa už Salem prívlastku „The witch city“ nezbavil. A tak si na tom postavil svoj biznis v oblasti cestovného ruchu. Čarodejnice tu skrátka tvoria súčarť akejkoľvek reklamy. Dokonca aj obyčajný obchod s bicyklami má vo výklade bicykel a na ňom bosorku. V októbri Salem ožíva úplne najviac. Na každom rohu zoženiete vkusné i menej vkusné čarodejnícke klobúky a nikto sa na vás nebude pozerať ako na blázna, keď sa v ňom budete promenádovať po meste.

Aj ja som jeden taký klobúk dostala od sesternice ktorá tam bola. Ja ho samozrejme nenosím, pretože by sa na mňa všetci pozerali ako na čistého cvoka. No zaručujem, že tam je to bežné.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár