12.6.2010

Ráno som sa zobudila s myšlienkou, so spomienkou pred očami, na jeden letný deň spred dvoch rokov. Bol to najlepší deň môjho života.

Väčšina ľudí maličkosti prehliada. Pre nich nie sú podstatné. Lenže ja by som klamala, keby poviem, že sa v ten deň stalo niečo zvláštne, niečo významné. Nevyhrala som jackpot ani nestretla lásku svojho života. Bola to obyčajná nedeľa, 3.augusta 2008.
Napriek obyčajnosti tohto dňa si pamätám každý jeho detail. Kde sme sa stretli, na čom sme sa smiali, dokonca že kamarátka mala vodu v malej oranžovej fľaške značky JUPÍK. (Nepýtajte sa, prečo si to pamätám
No najviac z týchto drobností vo mne rezonuje jeden okamih. Ako sme všetci štyria sedeli vo vysokej dlho nepokosenej letom vyschnutej tráve, všetci sme hľadeli na hladinu menšej priehrady, kde sem- tam plávala bandaska od benzínu, a vôbec nám nevadilo, že sme mali všade v rátane vlasov bodliaky, ktorými nás ozdobil jeden nemenovaný člen nášho kvarteta. Nemuseli sme rozprávať vtipy, aby sme mali na tvárach úsmevy.
Som si istá, že si všetci zúčastnení na ten deň pamätajú. Nikdy som sa s nimi o ňom nerozprávala, ani som ho nikdy nespomenula iným. Nie je dôvod. Nie sú to vtipné historky, čo by sa dali vyrozprávať pár vetami. Majú cenu len pre mňa, a len pokiaľ zostanú v mojej hlave. Prečo potom toto vlastne píšem?
Všetko je už preč. To priateľstvo. Tie úsmevy. V neposlednom rade je v nenávratne aj ten dojem. No je fajn zobudiť sa ráno s myšlienkou, že také dni existujú. Už to nikdy nebude také.
Ale môže to byť lepšie, no nie?

 Blog
Komentuj
 fotka
purpledrug666  16. 6. 2010 21:17
wow Pekné...aj ja tak niekedy premýšľam
 fotka
eleon  16. 6. 2010 21:24
PRE MIŠA: "a inak, ten den... lebo... to, co som v ten den zazila, by som chcela zazivat kazdy den. nebola to ta taka euforia ako na koncertoch, prudka a pominutelna. bolo to take to dennodenne stastie, ale uplne ciste... dokonale vies? mam take nieco v sebe od minuleho leta stale, ale nie taky velky kus.. a bolo to s ludmi, najdolezitejsimi... bola tam moja sestra, clovek, s ktorym sa asi najlepsie pozname, chalan, ktoreho som jedineho mala dokonale rada, ako nikoho ineho doteraz, a ktory je akasi moja spriaznena dusa. a kamaratka, ktora nas zlepovala dohromady a miernila nase vybuchy, keď sme si tou spriaznenosťou všetci liezli na nervy."
 fotka
eleon  16. 6. 2010 21:25
@purpledrug666 Ďakuejm
 fotka
holyheather  22. 6. 2010 21:11
mam rada tvoj sakrazmus a tvoje tajomstva
Napíš svoj komentár