Cesta tam nebýva vždy ľahká, a niekedy to trochu trvá. Ale keď som sa tam konečne dostala, zavalil ma príjemne teplý pocit šťastia. Som doma. Glasgow teš sa!

Takže ako som napísala, už som po prázdninách a naspať v Glasgowe kde momentálne študujem. Niekto z môjho obrovského zástupu fanúšikov (čo je vidno aj na pravej strane) sa ma spýtal že ako sa to tam zabávame. Tento blog hádam zodpovie všetky vzrušujúce otázky ohľadom tejto témy. Takže čo je hlavným zdrojom zábavy univerzitných študentov v bode G?

Alkohol.
Nič prekvapivé. Táto ingrediencia nesmie chýbať pri žiadnej študentskej (alebo inej) zábave. Obvinenia z alkoholizmu teda šmahom ruky zamietam, ja nie som alkoholik ale univerzitný študent! Približne každý má na izbe aspoň jednu fľašu, buď na zábavu alebo ťažké časy. Väčšinou sa rozbiehame pitím v kuchyni spolu z konverzáciami ktoré sa počas ubiehajúci minút zrazu zdajú zábavnejšie. Ak si nie je veľmi čo povedať situáciu zachránia drinking games.

Alkoholom posilnený, a v nálade sa ide von. Aj keď počkať, Sarah si ešte navlieka pančuchy, Katie agonizuje nad tým čo si má obliecť a Samovi to zasa trvá veky. Aby som spresnila, tuto keď sa ide von či už je to
a) party vo vedľajšom dome
b) akýsi bar
c) tmavý a preplnený klub
baby (a chalani) sa pekne oblečú, tým myslím šatôčky/sukne a pančuchy v ktorých by mne odmrzli nohy (šak január né) + make up. Ja ako človek väčšinou zvyknutý chodiť von v rifliach a kravou požutom tričku som bola chvíľu prekvapená (pančuchy!!! v zime, keď treba isť pešo 20 minút) ale no zvykla som si, a okrem toho keď to ostatným trvá hodinu sa obliecť môžem sa pokúsiť vyloviť zo skrine čosi decentné.

Najradšej mám keď ideme dakde do baru, minule sme si dali babskú jazdu (+ Dan) v jednom super podniku (mali akciu na kokteily) proste príjemný pokec, ohováračky, príbehy a veľa veľa fotiek na facebooku.

Dosť často sa chodí aj do študentskej únie, v jednej z nich je 9, slovom deväť barov, obrovská tanečná plocha a lacný alkohol. Proste super miesto, aj keď je to ako lepkavý labyrint a neni pekné sa tam stratiť v pripitom stave, alebo stratiť ostatných čo sa akosi vždycky stane.
Kluby v meste sú tiež fajn, aj keď niektoré chcú až privysoké vstupné, páči sa mi že skoro každý vyzerá inak.

Takmer vždy na ceste domov, či už sa trepeme pešo alebo taxíkom si niekto zmyslí že je hladný, v tom prípade sa ide kúpiť „chips and cheese“ čo sú obyčajné (aj keď o dosť hrubšie) hranolky zo syrom, a je to fakt dobré aj keď ja si väčšinou dávam chips zo chili omáčkou, mnamky.

Tuším som ešte nespomenula flat parties, čo je čosi ako chodbovica. Tá na ktorej som bola naposledy bola fakt že fuuuu, ešte predtým ako sme vošli, počuli sme rinkot rozbíjajúcich sa fliaš ktoré nejaký mudrci hádzali z tretieho poschodia. Vyšli sme hore, na poschodie kde sa to dialo – všade boli ľudia, normálne sa nedalo prejsť na druhú stranu, kuchyňa bola tiež preplnená, všade pripitý ľudia, a ľudia ktorých som nepoznala okrem zopár. Takže táto party nebola veľmi úspešná. Viac sa mi páčila tá ktorú sme mali my – bolo tam veľa ľudí ale nie až tak veľa a všeobecne tam vládla lepšia atmosféra a ležiac na chodbe popíjajúc vodku som kecala s akýmisi týpkami o lyžovaní, mariške a kanade.

Hry
Ale nie len alkoholom je človek živý/zabavený. Kartové hry a Poker v poslednej dobe vládnu našim nociam, čo je dosť veľká zábava – najmä ak vyhrávam .

Sex.
Tu na intrákoch steny vedia rozprávať, najmä keď sú také tenké ako naše. Taká Anna vie o čom hovorím, jej sused Sam je najväčší balič na prvom poschodí. „Však to boli len tri baby“ odpovedal na obvinenia z hlučnosti po prvom týždni. O ostatných toho veľa neviem, a ani

Spánok.
To hovorí samo za seba, a preto nie je sranda keď človeka zobudí
- cvičný požiarny poplach
- vysávajúca upratovačka
- veselý o tretej ráno sa vracajúci (a niekedy aj vracajúci) spolubývajúci ktorý majú túžbu vyspevovať alebo hlasno diskutovať na chodbe
- budík ktorý prikazuje odchod z postele do chladne krutého sveta a univerzity

 Blog
Komentuj
 fotka
ratsanares  20. 1. 2010 00:35
ked sa opijes hovoris nadavky po Slovensky?
 fotka
marttina  20. 1. 2010 00:45
povedala by som , ze sa tam zabavaju rovnako ako na svk
 fotka
melman  20. 1. 2010 00:50
ale chodbovicu raz musim absolvovat aj ja!! ×D este neviem kedy a kde, ale dufam, ze sa mi to raz podari
 fotka
dreamagall  20. 1. 2010 00:58
@ratsanares zriedkavo, ale raz sa stalo že som tam spievala slovenskú hymnu. Kamoška spieval škotsku a anglickú a potom že nech aj ja zaspievam. Naštastie spolubývajúci to prežili bez vačšej ujmy na zdraví.
 fotka
dzeejn  20. 1. 2010 01:09
chodbovice sú ppč
 fotka
ratsanares  20. 1. 2010 01:42
@dreamagall

ach tie ich zlozite mnohotonove hymny...

nastavila si hlboky hlas?
 fotka
mimi89  22. 1. 2010 22:52
hmm takze zabava jak sa patri...uzivate si to ... to je dobre a zaujimalo by ma aj to ako to vyzera a prebieha vo vasej skole..
 fotka
dreamagall  22. 1. 2010 22:57
@mimi89 možno v dalšom blogu
Napíš svoj komentár