Zlákaný lacnými letenkami, a túžbou spraviť si na týždeň prázdniny od školy, sme sa s frajerom rozhodli spraviť si výlet do Londýna.

Začiatok bol mierne divoký. Vstali sme okolo štvrtej ráno (lebo ja ťapa som nám omylom kúpila ranné letenky miesto poobedných) a doviezli sa na letisko, tam sme sa napapkali a po pár minútach sa nám zdalo divné že náš let tam nikde neni napísaný. Tak sme sa išli spýtať a holt "Ste na zlom letisku" dostalo sa nám odpovede. Skoro ma porazilo. Kto mal vedieť že Glasgow má dve letiská? Nakoniec sa ale ukázalo že letisko Glasgow Prestiwck neni v Glasgowe ale dakde v Airshire.

Mali sme asi hodinu, nasadli sme do taxíka že nech nás tam odvezie, bude to 45 min a 70 libier. Uaaa kopa peňazí, ale predsa len Londýn no. Jediné čo ma utešovalo že ak sa to rozdelilo aj tak by to bolo lacnejšie než vlakom. Lietadlo sme stihli, a nevyspatý, s batohmi na pleciach sme sa ocitli v Londýne.

Vypila sa káva a išlo sa objavovať. Prechádzali sme sa po westministri, boli pozrieť tate britain a zakotvili na trhoch na Portobello road s úžasnou atmosférou, proste veľa ľudí a stánkov s najrozličnejšími maličkosťami.

Navečer sme chytili vlak do oxfordu, kde sme mali prisľúbený nocľah u kamošky čo tam študuje. Jej izba tam vyzerala ako dáky palác, dokonca väčšia ako tá čo mám doma. A našťastie sme nemuseli ani spať na zemi, ako sme povodne mysleli lebo kamarátka spala na izbe u jednej baby ktorá odišla na víkend preč. Večer sme išli von s jej kamarátmi, celkom milý ľudia a na druhý deň nám ukázala Oxford - fakt úžasné mesto, s kamennými domami, krásnymi uličkami... proste dýcha z toho história. A večer sme si kúpili víno a spolu s C. sme popíjali a kecali, potom sa pridal aj jej známi a priniesol tácku s nakrájaným broskyňovým syrom a jablkami akoby to bola ta najnormálnejšia vec na svete. No samozrejme dlho sme sa núkať nedali.

Na druhé ráno sme znova vyrazili smer Londýn. Metro náš vyfľuslo na stanici pri hoteli ktorý mal byť odtiaľ asi päť minút. Hľadali sme ho hodinu. Myslela som že som chytrá lebo som vytlačila directions, ale aj tak to nepomohlo. A najlepšie bolo keď sme boli už len kúštik odtiaľ tak nás jeden milý pánko poslal na opačnú stranu. No nakoniec sme to ale zvládli.

V Londýne sme boli 4 dni a 3 noci, väčšinou sme pochodili múzeá a galérie lebo pršalo a bolo zima, ale poobdivovali sme pamiatky etc, väčšinou však len zvonka . A dva krát sme boli v divadle, videli sme predstavenie "Waiting for Godot" čo bolo úplne úžasné, plus hral tam Ian McKellen (Gandalf) ktorý bol super. A ďalší večer sme boli pozrieť 39 steps, čo bola dosť super komédia. Takže fajn zábava. A oplatilo sa to aj keď som tento týždeň musela kvôli finančnej vyčerpanosti žiť na chlebe s nutelov a noodles.

 Blog
Komentuj
 fotka
grietusha  2. 3. 2010 22:46
akurát posledné týždne si tak mrmlem popod nos, ako nenormálne mi chýba Londýn a že sa na všetko vykašlem a odídem tam aspoň na polroka.
 fotka
dreamagall  2. 3. 2010 22:49
@grietusha nj, Londýn má proste atmosféru, chmatne a nepustí

Tiež by som tam chcela bývať tak na dlhšie.
 fotka
grietusha  2. 3. 2010 22:52
@dreamagall no ja som si už svoje 3 mesiace zažila tam a NESTAČILO!
 fotka
marttina  2. 3. 2010 23:06
ach londyn londyn co viac k tomu dodat?

@grietusha no dojdi aspon bude viac srandy tuto
 fotka
oinomaos  2. 3. 2010 23:17
Aj mne sa na prvy krat nepodarilo najst hotel aj ked som si kupil mapu a moj orientacny zmysel byval celkom fajn. Jedna ulica nemusi zakonite mat parne a neparne cisla na proti stranach. Neparne cisla danej ulice su aj o kilometer inde, kde uz by clovek bez mapy ani nehladal. Bludenie na prvy krat je bezny ritual kazdeho priselca. Specialne Belgreave road, Pimlico a cele okolie Victoria coach station, je posiate hotelmi, ktore najst je niekedy umenim.
 fotka
dreamagall  2. 3. 2010 23:23
@oinomaos nj, blúdenie do hotela je základom každej správnej cesty (alebo každej cesty ktoru organizujem ja)
 fotka
belzeboss  3. 3. 2010 00:24
nazrel by som do upton parku keby som tam uz bol.
 fotka
ratsanares  3. 3. 2010 10:35
spominam na Londýn a nikdá som tam nebol...
 fotka
pedall  3. 3. 2010 18:33
broskyňový syr? to čo je?

čakanie na godota... spolužiaci to tuším stiahli ako film, musím sa k tomu dostať!
10 
 fotka
dreamagall  3. 3. 2010 19:17
@pedall proste normálny syr s kúskami broskyne, extrémne lahodné.



určite áno, skvelá vec. A akurát dnes sme mali prednášku o beckettovi, a nam premietli jedno predstavenie, dosť psychadelické.

Screenshot
11 
 fotka
pedall  3. 3. 2010 20:24
to si kuknem radšej zajtra. Teraz som sám doma a ten začiatok sa mi teda moc nepáči
Napíš svoj komentár