Akosi sa stalo že som sa včera ocitla na škotskej svadbe. Teda škotsko - čínskej ak mám byť presná. Chlap o tom rozprával už od decembra, a kedže moj priatel je bratranec ženícha tak sa mi dostalo pozvanie, nie sice na celu vec, len recepciu no aj to je aspon čosi. Akosi som sa tým nezaoberala, znelo to ako zaujimavy sposob stravenia piatkoveho večera a brala som to najma ako prilezitost vidieť svojho chlapa v kilte.

Nervozna som začala byť az v sprche, a potom ked som sa pokušala vyfenovať svoje neschopné vlasy do aspon akeho takeho tvaru. Vtedy mi napadlo čo som už vtedy vedela ale akosi som si to nechcela pripustiť že sa stretnem z jeho rodičmi a sestrou. Jeho mamu sme raz nahodne stretli v meste a cely čas som sa len usmievala jak prispatá takze neviem či som spravila najlepši dojem. Jeho mladšia sestra si ma sice uz stihla pridať na fejsbuku ale aj tak kedze mam len brata a milé spomienky na detstvo strávené mlátením sa s ním a jeho teen roky ked sa ledva odlepil od počítača (to stále tvá) moje schopnosti na rozpravanie sa zo 16ročnými dievčinami sú značne limitované. A potom jeho otec o ktorom som počula kadejaké historky. A kopa dalšej rodiny o ktorých som nemala ani šajn.

Po skrotení vlasov do akejsi rovnej podoby, som sa pokúsila vyžehliť si šaty, uspela som len do polovice kedže potom žehlička začala škaredo prskať a poctivovyžehlené šaty boli zrazu pokryté kvapkami vody. Potom len make-up a dilema - s podprsenkou alebo bez kedže moje šaty mali enormný výstrih, škoda len že nič do neho (až na tú podprsenku pre ktorú som sa nakoniec rozhodla) eh sorry za tieto TMI postrehy nevšimajte si to ide sa dalej.

Akosi som zo šteklami zišla megakopec na ktorom byvam a nasadla do taxika (a všetko načas čo je u mna nezvyk) Potom ma taxik vysadil pri "Hotel du Vin" čo je vraj najdrahší hotel v Glasgow, to by som ale nebola ja ak by som sa najprv nezatarala uplne opačným smerom, včas (asi o 5 minut neskor) som sa však
zbadala a otočila sa a potom som už videla ako sa ku mne ponáhla moj blondak v prekrásnom zelenom kilte kory jemne povieval vo vetre a čiernych podkolienkach. Mmm sexi . Zvýtali sme sa, povedala som mu že dobre vyzerá, on mne to isté a začali sa predstavovačky. Predstavil ma najprv chalanom čo stali na schodoch vačšinou doktori z ktorych jeden ma vraj rekord v počte amputácií (užitočné) a další, urolog ma rekord v počte bizarných príbehov. Ide sa dalej, chalan ma predstavil bývalej rugby hviezde, na čo som sa len usmievala lebo o športe a športovych legendach neviem nič. Ten moj ním bol ale absolútne očarený a keby od nas neustale neodchadzal bol by ho schopný otravovať celý večer . Potom kopa dalších ludi a konečne som uvidela nevestu. Počula som že je malá ale ked som ju uvidela tak som neverila že može byť až taká malilinká (aj oproti mne a to som na slovensku bola vždy najmenšia z triedy) Ale bola krásná, milá a mala uzasne šaty, ano nevesta bola čínanka a ona a jej rodina vyzerali trochu stratený v poli škotskych obrov. Jej manžel je vysokánsky takže posobili ako zaujímavý pár...

Potom ma predstavil svojej rodine kde bolo aspon 12 ludi ktorych mena som hned zabdudla. Naštastie už volali na tanec takze som sa mohla prestať strápnovať, aspon to som si myslela....

Prvý tanec bol super, ženích s nevestou a kvoli ich uz spomenutemu rozdielu vo výške vačšinu toho tancu ju držal vo vzduchu a krutil sa s nou. Potom nasledoval ceilidh, tradičný škotsky tanec kde som len do všetkych narazala, krutila sa druhym smerom a neustale mi bolo vidno podprsenku. Kým A. mi hovoril že celý ten tanec je len "simple repetition" to hej ale mne sa uz z toho vsetkeho krutila hlava ledva som si dala kvapku vína.

Dalšie tance už išli lepšie, tam som sa strapnila uz menej, neviem či to bolo tym ze som skonzumovala viac alkoholu alebo tie tance boli trochu pochopitelnejšie. Hlavna vec že sa nechodilo stale do kruhu ale človek si mohol aspon na chvilu vydýchnuť pred všetkym tým otáčaním vo vzduchu a tancovaním z jedneho konca na druhý.

Pomedzi tancovanie sme vybehli von na cigaretku a na pivko. Bolo celkom zaujímavé sledovať ako ženíchov best man pašuje do 5 hviezdičkoveho hotela lacné pivo, ale hlavna vec ze som dostala zopár zadarmo. Aj ked som sa moc nepredviedla akosi som vetu "alkohol zadarmo? kde?" povedala dosť nahlas a hned pri jeho mame. No tá bola tiez trochu pripitá ale strasne milá takze si nemyslím ze to moc vadilo.

Potom sme sa už pobrali domov, išli sme peši a ja v šekliach som vačšinu cesty musela podopierať svojho škota. Takže tak, tolko asi moj kulturny zazitok zo škotsko-čínskej svadby .

 Blog
Komentuj
 fotka
titusik  28. 2. 2011 11:07
znie to zaujímavo A čo robíš v Škótsku? A počúvaš Glasvegas? Pár otázok na začiatok
 fotka
marttina  28. 2. 2011 19:49
dobreeee
 fotka
tequila  4. 12. 2020 17:05
a su fakt skoti taki lakomi?
Napíš svoj komentár