Pri svite mesiaca som kráčala cez lúku plnej krásnych kvetov. Okolo mňa tancovali víly . Havranie vlasy sa im motali okolo členkov a dlhé biele šaty im viali v nočnom vánku. Z húštiny stromov ich pozorovali svetielkujúce oči.

Sadla som si na čistinku v lese blízko od lúky a odtiaľ ich pozorovala. Mesiac im okolo hláv vytváral trblietajúcu sa auru. Bolo to nádherné.

Začula som vytie vlkov a na čistinku pribehla vlčia svorka. Ľahli si okolo mňa a vodca svorky zostal stáť uprostred čistinky uprene pozorujúc mesiac. Z hrdla sa mu vydralo zavytie, ktoré akoby vyjadrovalo smútok všetkých bytostí žijúcich v lese z toho, že lesy už nie sú tým čo bývali a nakoniec tu z nich nezostane ani jediná šiška.
Pozrel na mňa a tiež si ľahol, no neustále pozoroval mesiac akoby mu učaroval.

Pri sovinom zahúkaní som vstala a predierala som sa cez vysokú trávu siahajúcu až po pás rovno doprostred kruhu , ktorý vytvorili víly.

Začali sa točiť a vlasy sa im obmotávali okolo tiel tvoriac tak špirálu. Bol to hypnotizujúci pohľad.
Tancovali čoraz rýchlejšie a rýchlejšie ...kruh sa uzatváral. Cítila som ich vôňu a dych.
Nejaká ruka ma chytila za moju a ťahala do kruhu. Spomalili a pomaly sa vzďaľovali od miesta, kde som stála. Prispôsobila som sa ich rytmu a tancovala som spolu s vílami. Niekto mi na hlavu položil veniec z lúčnych kvetov a ja som bola šťastná, že som mohla byť s takými krásnymi stvoreniami.

 Blog
Komentuj
 fotka
ada_k  15. 7. 2007 21:37
kraaaaasne
 fotka
skakalka  15. 7. 2007 23:20
je to cele ako o mne
Napíš svoj komentár