Nikto presne nevie, v ktorej hlave vznikla táto dezinformačná novinka. Mýtus o najkrajších ženách na svete nabral najväčšiu silu začiatkom deväťdesiatych rokov, a musí byť vnímaný v historickom kontexte. Po osamostatnení Slovenska (1993) došlo na jeho území k celonárodnej eufórii (typickej pre všetky mladé štáty), a v procese hľadania novej identity muselo neodvratne dôjsť k nájdeniu vzorov, hrdinov a mýtov, ktoré potvrdzovali akí sme my Slováci dobrí, a jedineční, a originálni, a najlepší, a ako si zaslúžime miesto na mape vesmíru.
Ďalším faktorom bol pretrvávajúci rozmach cestovania do zahraničia po páde komunistického režimu (1989). Každý, kto navśtívil krajinu západnej Európy, prichádzal domov s pocitom sklamania.
Mýtus o najkrajších ženách na svete sa v tomto prípade ukázal ako vhodnou terapiou. „Máme síce holé rite, ale máme najkrajšie ženy“, a po vyslovení tohoto mohol znepokojený Slováčisko kľudne spať. Slovenka tiež. Skôr nespať.
Dôležitým momentom deväťdesiatych rokov je tiež mocný socio-psychologický posun vo vnímaný žiletky. Žiletka rokov osemdesiatych je pánske huncústvo, deväťdesiatych už kamarát žien. Bez ohľadu, či sú Slovensky najkrajšie, alebo nie; pravdou je, že keď sa tie chlpaté potvory konečne oholili, bol to taký šok, že žiadna lichôtka nebola dosť veľká.
Ešte iný moment je, že s treťou vlnou pokusu zrovnoprávnenia žien sa tieto začali vyjadrovať (často pod mužskými pseudonymami)

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  5. 4. 2019 15:56
Nač tu kopíruješ xujoviny?? Chceš na búdku?
Napíš svoj komentár