Po otrasnej nočnej more sa prebrala do spotených perín. Bola ešte v polospánku, a tak len prevrátila duchnu na druhú stranu a pod tou chladnejšou stranou sa snažila zaspať. Šťastná, že spí v tak mäkkej a pohodlnej posteli, vďačná, že realita je tak vzdialená zlému snu.

Ráno sa jej cez rolety do okna predralo slnce. Pálilo silno, akoby ľudom chcelo naznačiť, ako ich miluje. Ona zišla po schodoch do kuchyne a naliala si kávu. Na stole si všimla dnešné noviny, tak sa ich pustila študovať. Ako inak, čítala len o vraždách, únosoch, útokoch a krivdách. O bolesti, nenávisti, nevyliečiteľných chorobách. O vojnách a nepokojoch. V srdci jej stislo a pocítila úžasnú vďačnosť nad tým, že jej momentálny najväčší problém znie, či si natrieť maslový croissant medom či jedným z piatich druhov džemu, čo v komore má.

Na nový mobil jej pípla sms od drahého- s prianím krásneho dňa. A ešte pridal pár slov, no tie ostali len pre jej oči. Cítila sa milovaná a úprimne sa tešila na moment, keď snúbenca večer obíjme.

Po raňajkách si ešte vybrala outfit pre tento deň z preplnenej skrine, poškrabkala Dustyho za ušami a kráčala do školy. Vážiac si, že môže chodiť, vidieť, počuť, rozprávať, rozmýšľať a chápať jej dávala cesta úplne iný rozmer.

Dnes ju prednášky fakt bavili, tak si kvôli dobrému pocitu zo vzdelávania vybrala na obed pizzu zo školského bufetu. Po vyučovaní utekala na brigádu, ktorá jej pomáhala aj finančne a duševne rásť a rozvíjať sa.
Cestou domov cez telefón poklábosila mamou a kamoškami.

Na večeru servírovala domáce špagety s olivami a sardinkami a po nej s láskou stiahla fľašu červeného a vrhli sa na seba ako tigre.

Zaspala spánkom spravodlivých.

Verím, že 70% čitateľov má cca rovnako krásne podmienky. Tak prečo tie sťažnosti? Tá bezmocnosť?

Choďte do prdele všetci, ktorým vám je toto málo či samozrejmosť.

 Denník
Komentuj
Napíš svoj komentár