Ingrediencie:
- 1 pravá noha,
- 1 hodina ranného slnka (ak nie je postačí úsmev),
- 1, 5 skúmavky 80-percentného roztoku optimizmu (na celý deň stačí),
- 20 litrový sáčok oblačnej hmoty pre nadľahčujúci pocit že nič nie je dôležité,
- 0, 8 ml dúhového roztoku na potlačenie príjmu negatívnych informácii z prostredia (na útlm mozgu a vyzdvihnnutia duše)
- peľ z lúčnych kvetov na eliminovanie naších negatývnych reakcií (množstvo podľa uváženia)
- extrakt z príjemných prekvapení na pozdvihnutie nálady (na doladenie na vlnu úspechu)
- a samozrejme nesmieme zabudnúť na našu obľúbenú hudbu (ak je to depres žáner, skús vybrať niečo menej suicidálne)
+ úsmev na celý deň

Postup:
Ráno, keď sa zobudíme ešte pred tým ako vylezieme z postele budeme vedieť, že tento deň bude skvelý. (nemusíme veriť, ale skrátka vedieť).
Z periny sa vystrčí pravá noha a opatrne sa dotkne zeme. (preto sa odporúča mať zem po pravej ruke) V prípade poschodovej postele sa môže stať, že sa dotkneš nohou ľavou, ale i v tomto prípade nemusíš mať strach, i tak všetko bude fajn.

Odhrň závesy, pusť dnu slnko, na tvári si zapni úsmev a na varič daj variť skúmavku roztoku optimizmu, nech sa vyparuje do celej miestnosti. Popri naťahovaní sa, aby si počas dňa nebol ako neprebudené drevo inhalujeme výpary optimizmu, prímame lúče slnka a usmievame sa.
Ak zvládaš viacero činností naraz, môžeš si pustiť hudbu, ktorá v tebe vyvoláva radosť.
A naťahuj sa, skáč, pozeraj na seba v zrkadle ako sa šalieš (kým sa neodparí celý roztok optimizmu, alebo kým sa nebudeš cítiť ako švihnutý/á).

Pred tým ako sa dostaneš do kontaktu s človekom, ktorý ti zvykne kaziť náladu si namiešaj vo formičke od piesku dúhový roztok s peľom lúčnych kvetov, nechaj to odstáť 20 sekúnd a potom to šuchni do seba. (neodporúčam nechať stáť dlhšie ako 20 sekúnd, lebo dúhový extrakt reaguje so slnečným svetlom a stráca na kvalite).

Takto ochránení voči negatívnym informáciam môžme opusiť izbu... a ísť sa umyť. Cestou s úsmevom zdravíme členov rodiny, ktorí sa budú čudovať tvojej veselej nálade a budú sa pýtať, čo sa stalo, poprípade sa nakazia. To ťa utvrdí v tom, že recept zatiaľ účinkuje ako má.

Po komletnej hygiene vysyp/vylej sáčok oblakov na zem a postav sa na nich. S pocitom, že na ničom nezáleží sa ti bude lepšie dariť, pretože nebudeš odháňať úspech strachom, že by niečo nemalo výjsť. Nechaj oblaky, nech ťa zdvihnú nad zem aspoň pár centimetrov a vtedy si na vlasy (ak nemáš tak na kožu hlavy) nakvapkaj extrakt príjemných prekvapení, tie ťa potom sprevádzajú celý deň.

V tomto stave bude celý deň krásny. V prípade slabších pováh, ktoré sa zvyknú hnevať, je dobré tieto pocity a ingrediencie zafixovať maminim lakom na vlasy (ale takým bez freónov aby to nebolo na úkor prírody).

Prajem krásny deň.

 Návod
Komentuj
 fotka
radulik7  31. 7. 2009 14:38
toto si asi vytlacim a nalepim na stenu=D=D=D
 fotka
rimanka  31. 7. 2009 15:29
krásne
 fotka
shaolingirl  31. 7. 2009 15:41
parádne....
Napíš svoj komentár