Dnes mám plodný deň.
Respektíve od kedy som sem chcela vrhnúť hyper- fajný článok a miesto "ť" som stlačila F5 a celý sa mi zmazal, mám kopu fajných nápadov, na akú tému by mohol bať môj ďalši blog.
Keď už sa chcem niekam vyštverať, napríklad aspoň na kvietok birdzu, musím sa stať známejšou... Ale akosi mávam a nevidno ma stále, niekde robím chybu...

Ale o tom nebude tento blog... ten bude o tom, čo mi dnes napadlo...

Bakalárska práca- aktivita nudná ako kôň, neúčelná, časpožierajúca (asi som ešte neodhalila čaro v písaní bakalárok. (nehovoriac o diplomovke, ktorá sa na mňa bude ceriť o dva roky).

A potom to prišlo, čo tak napísať prácu o niekom... nemusela by to byť bakalárka, mohlo by to byť hocčo (prezentácia, referát, sloh, óda, opis)... Všetko o jednom jedinom človeku.

Prvá kapitola by sa mohla volať:
1 Fyzický vzhľad, plusy a mínusy z pohľadu človeka ktorý daný "zjav" skúma, špecifiká (krivý nos ala Adela, jeden tmavý chlp na ruke v poli svetlých a pod).
2 Psychické faktory- všetko od správania ku gestám, ako sa daná emócia či pocity prejavujú, aké podnety na danú osobu vplývajú a podobne.
(táto kapitola a vlastne každá časť potrebuje podrobné skúmanie skúmajúceho, čiže ten by musel veľa času stráviť s objektom "x" a zapisovať si zistené fakty, samozrejme bez toho aby o tom daná osoba vedela, aby sa správala prirodzene.
3 kapitolka by mohla byť vlastnosi ,
stvrtá záujmy,
ostatné podľa vlastného uváženia...

Neviem ako vy, ale dostať taký darček, to by bola podcta. Že by si niekto vybral práve mňa na prieskum a tiež dozvedieť sa od druhých ako vás vnímajú môže byť riadne plodné.
Minimálne budete mať počas čítania pocit, že sa kolo vás točí celý vesmír. (aspoň na chvíľku

Alebo by to mohla byť práca ktorú by si musel odbiť každý človek, ktorý by si chcel danú osobu vziať? Áno a s požiadaním o ruku by to musel predložiť miesto prsteňa. (načo staré tradície? )

A teda vyzývam aj vás ktorí sa nechstáte na VŠ. Napíšte aspon jednu "bakalárku" aj takú krátku a urobte ňou niekomu radosť.
Pre daného človeka to bude viac ako kopa papierov v skutočnej bakalárke, pretože to bude "o" a "pre" neho/ňu.

Otázka na záver:
1. Dali by ste sa na to písanie o niekom? Chceli by ste také niečo dostať?
2. Do akej kategorie by si zaradil tento článok? (úvahy?)

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  4. 3. 2010 17:03
hm.. skus pisat viac.. davaj viac o sebe vediet a ludia si ta najdu a zvysi sa i tc



a k clanku.. hm.. bolo by to zaujimave "skumat" druhych.. ale to vlastne robim akurat to nepisem..



a keby niekto rozoberie mna.. hm.. najradsej by som bol ak vsetci.. aspon by som vedel co si kto o mne mysli ..
Napíš svoj komentár