Chcela by som dnes ráno riešiť problémy typu, akej farby si dám dnes ponožky, alebo na ktorú stranu si začešem cestičku na vlasoch. Chcela by som stáť pred skriňou plnou handier a nevedieť, čo si dať na seba. Alebo by som chcela mať dilemu, či si dám na oči ružový, alebo fialový tieň.

Namiesto toho som sa však zobudila s kruhami pod očami, v mojej izbe boli výpary z tequily z predchádzajúceho večera, v hlave som mala maximálny guľáš, ktorý však nespôsobilo okno zo spomínanej tequily. Ach, kiežby som mala okno zo včerajšieho dňa. A čoby len okno, celú terasu by som prijala.

Sadla som teda k zdroju internetového pripojenia, v repráku mi začali znieť všetky tie piesne, ktoré mi spôsobovali ešte väčšie vrásky na tvári ako doposiaľ a nevedela som to zastaviť.

Zimomriavky pri pomyslení na to, že sa mám rozhodnúť medzi dvoma vecami, mi začínali spôsobovať už aj nemalú triašku v bruchu.
Možno nemám ideálny život, no konečne sa našiel niekto, pre koho som výnimočná, kto mi povie, že som krásna, aj keď je moja očná linka rozmazaná cez pol tváre, konečne sa našiel niekto, kto mi opäť ukázal, čo je to láska. Niekto, kto bozkom z pravej lásky zrušil kliatbu. A zároveň niekto, koho jamky v líčkach milujem najviac na svete.

Mám však kamarátku. Veľmi veľmi dobrú kamarátku.
Ráno vstanem, kávu si dám. Po káve sa .... No proste zazvonil mi mobil. Elen.
Volám naspäť: "Dela, Delaaa, volal Mauro!! Mám mu poslať tvoje číslo, poobede ti bude volať, je jedno voľné miesto v Eisdiele!!" - nestačila s dychom.
Mauro je talian. Hoci ho poznám zatiaľ len z rozprávania a z toho, že sme si prehodili pár správ po nemecky, bol to ten najlepší šéf akého si môže človek priať. Eisdiele je v preklade názov pre nemeckú kaviareň, ktorá je plná zmrzliny, kde pracuje moja kamoška.

A predo mnou zrazu stálo rozhodnutie. Zbaliť sa, zanechať tu VŠETKO a ísť s najlepšou kamarátkou do Nemecka, ZAROBIŤ... no zároveň tu zanechať aj človeka, ktorý pre mňa tak veľa znamená, ktorého tak veľmi ľúbim. ALEBO ostať tu, v tejto diere, kde môj mesačný príjem nepresahuje hranicu 320,-€ NO byť s ním.

Čo je toto za svet, keď sa musím rozhodovať medzi týmito dvoma vecami??!! Bud nechám kamarátku v štichu, alebo sa v podstate rozídem s priateľom..
To, že depky za priateľmi a rodinou tam budú pre mňa na dennom poriadku, to je samozrejmé, ale neviem si predstaviť depku za človekom, ktorého ľúbim. Za človekom, ktorého 8 mesiacov neuvidím.

A tak vždy keď zavriem na pár okamihov oči, srdce mi začne strašne rýchlo biť, začne sa mi krútiť hlava a keď tie oči opäť otvorím, nahrnú sa mi do nich slzy. A tie stekajú a ja ich neviem zastaviť. A už sa cítim ako menší psychopat, keď ani tabletky na ukľudnenie mi nedodajú pokojný spánok bez pravidelného prebúdzania sa.

Chcem sa rozdvojiť!! Alebo ja neviem čo chcem.. Ale nechcem sa rozhodovať medzi týmito dvoma vecami. Od úplného konečného rozhodnutia ma delí už len kúpenie cestovného lístku. A ja fakt neviem, či to dokážem. Či dokážem odísť.. lebo moje srdce puká už teraz....

... proste vždy tu musí byť to hlúpe obdobie dažďov, slnko svieti len vo veľmi krátkych časových intervaloch a ja už nevládzem


Zbláznim sa, zbláznim, zbláááááznim!!!!


 Blog
Komentuj
 fotka
sturmer  10. 3. 2013 23:49
Poznám jedného človeka, ktorého priateľka je veľmi iniciatívna a ide si ťažko za svojim cieľom a teraz si robí kurzy z 3 jazykov ďalších a dala mu ultimátum, že keď skončí vysokú školu, tak buďto sa zbalí a pôjde s ňou, alebo pôjde sama. Podotýkam, že ten chalanisko vrazil ťažké peniaze do prerobenia bytu, urobil toho dosť pre ňu a ona mu ešte dáva ultimátum. Karieristka.
 fotka
yeya  11. 3. 2013 10:10
Moja sestra je v takej istej situácií myslím. Robila v Škótsku, mala tam fajn flek ale vrátila sa dorobiť školu, našla si tu chlapa a maká tu za pár eúr... A ja zloba do nej furt hučím, nech sa tam vráti, nedrie tu ako ťava za pár drobných... Ale ona je asi fakt zamilovaná ...a už som zabudla prečo som to tu chcela napísať... ale mala by si sa o tom porozprávať s ním ako to vidí, nie?
 fotka
marttina  11. 3. 2013 10:15
zober priatela so sebou, vybavene. alebo: laska sa da chvilu riesit aj na dialku a potom by si videla ci to ma vyznam (laska, praca daleko) alebo nie.
 fotka
delegatka  11. 3. 2013 10:22
@yeya on mi povedal, že sa mu to síce strašne ťažko hovorí, ale musím sa rozhodnúť sama, lebo zahodiť takú príležitosť by bola asi pípovina.. no a že to predsa nie je na vždy, ale @marttina je to na minimálne 8 mesiacov, neviem či to zvládnem :/ nemôže ísť so mnou, pretože je tam miesto ledva pre mňa, nie to pre dvoch a nevie po nemecky ani ceknúť a keby sa mu tam nepáčilo, tak by zahodil dobrú robotu, ktorú má teraz..



ach neviem fakt
 fotka
h8u  11. 3. 2013 10:27
ja si myslím, že 8 mesiacov sa dá v pohode prežiť.. proste Nemecko vôbec nie je ďaleko, a prísť raz za dva mesiace pozrieť, alebo aj on za tebou, to nemôže byť taký veľký problém.. ten čas ubehne ani nevieš ako si myslím.. ako hovorí marttina, to je skúška lásky proste
 fotka
marttina  11. 3. 2013 11:08
8 mesiacov je pohoda. to by vztah teoreticky mal prezit. neviem, ja by som do toho isla. ak sa mi nebude pacit vratim sa domov. ak sa mi zapaci tak snad sa nieco vymysli postupne.



ps: zabudla som povedat ze sa mi strasne paci webka!
 fotka
roxanie  11. 3. 2013 12:23
U mňa je to tak, že pokiaľ sa príliš starám, čo chce ON, zabúdam na seba a on si prestáva vážiť čo pre neho robím. Choď do toho. Ak ťa miluje, tak počká. Prečo by nemal? Nie ste spolu nato, aby ste sa jedného dňa rozišli, ale aby ste sa milovali a aby váš vzťah vydržal...
 fotka
sheily  11. 3. 2013 13:51
neviem, ja so svojou povahou by som asi nešla tam, kde nemôže ísť so mnou :/ ale rozhodni sa podľa seba, držím palce
 fotka
transplantovana  11. 3. 2013 19:01
hm, mne @saddath písala v utorok večer, že od ďalšieho pondelka pre mňa má miesto. a zbalila som sa, išla som (dočasne) a ostala som.

tiež som si myslela, aké depky budem mať, ale hovno z toho, práveže bolo super od všetkého vypadnúť.

skús sa na to pozrieť tak, aké je super, že môžeš ísť robiť von, nebudeš mať starosti s ubytkom a s obiehaním podnikov kvôli práci, veď ti to pomaly na tanieri ponúkajú a navyše, hovoríš, že to je minimálne na osem mesiacov.. ale pochybujem, že ak by sa ti tam nepáčilo, tak by ťa tam zamestnávateľ držal zubami- nechtami.

byť tebou, určite by som aspoň vyskúšala.. a potom uvidíš.

držím palce!
10 
 fotka
takata  11. 3. 2013 19:27
Choď . Viem, že sa to ľahšie hovorí, ale fakt 8 mesiacov sa dá prežiť. Vzťah na diaľku (na neurčito) považujem síce za nezmysel, ale keď vieš, že sa vrátiš a bude ti potom ešte aj lepšie tak to využi.
11 
 fotka
delegatka  11. 3. 2013 20:01
@h8u @marttina @roxanie @sheily @transplantovana @takata ďakujem vám všetkým za vaše názory. Dnes som kúpila lístok, uvidím ako bude..čo bude.. Ako to zvládnem, to neviem, každopádne určite tu o tri týždne pribudne blog. Ešte raz vďaka všetkým
12 
 fotka
depropex  11. 3. 2013 20:18
keď sa chce zvládne sa. ak obaja máte voči sebe dostatočne hlboké city a ste ochotný pre váš vzťah niečo obetovať tak to prižijete spolu
13 
 fotka
vreskot000  11. 3. 2013 20:19
sturmer ja by som sa na takú vysral, ale to tak býva bratu, ked vela chlapcov miesto mozgu rozmýšla nohavicami
14 
 fotka
takata  11. 3. 2013 20:59
Mám síce 16, ale dlhodobý vzťah (pripadám si kvôli tomu ale strašne trápne! . Chlap je na výške v Brne, to je v pohode, kedže sa vidíme každé dva/tri týždne. Ale v auguste idem na 5 mesiacov preč a myslím, že to dáme úplne v pohodičke. Takže veľa šťastia
15 
 fotka
roxanie  11. 3. 2013 22:00
@vreskot000 ty, čo v blogoch rozjímaš o Bohu tu napíšeš toto potom keď si príkladný kresťan tak by si mal ísť aj s láskou príkladom, či nie? ...
16 
 fotka
acheraya  11. 3. 2013 22:17
šla by som, jednoznačne. ak ľúbi, počká.

ak nepočká a máte byť spolu, tak budete, keď sa vrátiš.

17 
 fotka
anitchka  11. 3. 2013 22:35
ja by som šla
18 
 fotka
delegatka  11. 3. 2013 23:52
@depropex @acheraya @anitchka díky za názor

@takata to teda držím palce



inak @all blog je v prvý TOP.ke, nemyslela som pri písaní tohto blogu, že bude toľko ľudí ochotných napísať sem svoj názor, fakt vám veľmi pekne ďakujem
19 
 fotka
alysia  12. 3. 2013 01:17
ja by som isla prec, o par rokov s nim mozno nebudes a budes lutovat, ze si nikam nesla! chod a preveri to vas vztah, ak to nevydrzi, asi to tak malo byt ...
20 
 fotka
vreskot000  12. 3. 2013 08:59
takata ty máš 16, takže počítaj s rozchodom
21 
 fotka
d170  12. 3. 2013 09:52
ja si myslím že pre každého je ťažko odísť a to nemusí mať ani veľkú lásku, ale aj od kamarátov, rodiny atd.

ale ked tam budeš, tak tým novým prostredím sa to zmení a určite naberieš aj nejakú energiu a hoci ti bude chýbať, nebudeš sa trápiť.

takže chod do toho a ber to aj ako skúšku tvojho vzťahu.

však dnes je aj napríklad skype, môžte byť v kontakte denne a možno že by sa dalo zariadiť že by ťa prišiel aj napríklad pozrieť a zároveň to bude aj skúška vášho vzťahu.
22 
 fotka
zajkousko  12. 3. 2013 11:24
@delegatka



sestra moja, medzi priateľa a komušku daj Ježiša Krista, modli sa ku nemu vrúcne a On ti ukáže cestu, ktorá bude pre teba ta najlepšia...

nikto to nemá na Slovensku so srdcom v ktorom ma lásku ľahké ...

modlím sa za teba...........filip
23 
 fotka
anzu  12. 3. 2013 11:36
Idem už po funuse, tak poviem len, že držím palce Ak si o tri týždne náhodou spomenieš, môžeš ma tagnúť v komentoch, rada by som si prečítala viac.
24 
 fotka
takata  12. 3. 2013 20:26
@vreskot000 Počítať s tým určite nebudem . Poznám sa a za ten čas už poznám aj jeho. Nevravím, že sa nerozídeme, ale nemyslím si, že to bude kvôli 5 mesačnému odlúčeniu. A možno sa nerozídeme ani tak, kto vie?
25 
 fotka
saddath  12. 3. 2013 23:45
teraz potrebuješ uplne cudzieho človeka (ja), ktorý ti povie,čo máš robiť! a ja ti hovorím,že chod. šak nemecko je blízo a frajir ťa počká. a plus keby si nešla,tak by si to potom lutovlala
26 
 fotka
delegatka  12. 3. 2013 23:47
@saddath diky, fakt som netušila, že keď sem zavesím tento blog, že tu bude TOĽKO komentárov, fakt som si myslela, že sa tu len vyspovedám a ľudia nad tým mávnu rukou ako nad mojimi poslednými blogmi.. Idem teda a snáď počká, alebo snáď príde.. :/
27 
 fotka
saddath  12. 3. 2013 23:49
komentovali ho dne moje kamošky,tak si hovorim,urobim to aj ja! tak daj vedieť že jako!
28 
 fotka
antifunebracka  17. 3. 2013 01:38
wow, ja by som nevedel vobec, co robit, ale musim povedat, ze tentoraz ti tu FAKT super poradili! ako za starych casov. a... si silnejsia nez ja
29 
 fotka
delegatka  17. 3. 2013 12:03
31 
 fotka
marttina  30. 3. 2013 14:01
no som zvedava
32 
 fotka
antifunebracka  31. 3. 2013 03:03
hajzel ta podviedol!:o
33 
 fotka
roxanie  10. 4. 2013 17:14
tak to si pozriem!
Napíš svoj komentár