Tento blog sa pokusi obsahovat pravdive informacie o mojom studiu v Dansku.Taktiez sluzi ako informacny text. Your experience WILL vary.

Po ukonceni stredoskolskeho studia,cca 2.5 roka ku dnesnemu datumu, som mal problem. Nebol to ale klasicky problem maturantov - aku skolu? Ja som sa profiloval uz od zakladnej skoly, cize u mna nestala otazka "kam na skolu?", ale otazka "preco ist prave tam?".

K samotnemu studiu v DK som sa dostal, takpovediac nahodou. S kamaratom sme boli na Veltrhu vysokych skol v BA, kde sa nam dostal do ruky letak z agentury Interstudy, ktora sa zaobera sprostredkovanim studia v zahranici. Jedna z ponuk bola aj Dansko. Studium zadarmo a v anglictine, progresivny system,international experience, etc. Znelo to prinajmensom zaujimavo. Mlady clovek, ziadne zavazky, vidina dobreho vzdelania, a najme zivota. Kontaktoval som Interstudy, zistil co treba na prijatie, urobil skusky, a dostal list o prijati.

Jednalo sa v tom case o Vitus Bering University College, odbor IT Engineering v Horsens. Teraz sa skola vola VIA University College, pretoze bola vytvorena konglomeracia colleges a UNIs na Jutlandskom polostrove pod menom VIA. Ale spat, k mojej ceste. Kedze som bol prijaty, bol cas zacat zistovat nieco o DK, systeme, zivote(v DK). Zhanal som kontakty, ludi, ktori boli v DK, ktori sa chystaju ist do DK. Obdrzane informacie, boli napomocne len scasti. Vacsinou som dostaval feedback len ohladom zivota. Na edukacny system som si musel urobit nazor sam.
Kedze semester - v DK nemame skolske roky, ale semestre,pretoze napr. moje studium je 3.5 roka(na Bachelor's ), cize sa neda bavit o tom ci som Prvak, Druhak, etc - zacina uz 26. augusta, tak som sa 24. aug zbalil, nasadol na autobus do Kodane a vyrazil za novou kapitolou.

 Blog
Komentuj
 fotka
wessen  29. 11. 2011 12:06
Závidím, strašne moc. Ja som študovala v Dánsku počas strednej školy, teraz študujem Škandinávske štúdiá v Brne..a Dánsko mi monštruóóózne chýba, tak ho odo mňa pozdrav..a uži si to, čo najviac, lebo raz bude neskoro
 fotka
dawnisuponus  29. 11. 2011 12:07
ehm, momentalne som na Internshipe v BA, ale vo februari letim -> Kobenhavn
 fotka
grietusha  29. 11. 2011 12:57
na toto sa teším.
 fotka
thatzooey  29. 11. 2011 23:40
a je že čo robíš. a ty píšeš seriózny blog. jej
 fotka
dawnisuponus  29. 11. 2011 23:47
Nebavilo ma kazdemu odpisovat na rovnake otazky roznych ludia. Keby nie som hlupak, mohol som ho napisat pred rokom a len postupne doplnal...bola nuda v robote
Napíš svoj komentár