Pre začiatok by to mal byť byt a nie dom. Rada by som bývala v staršej budove s vysokými stenami, oknami a dverami, neďaleko centra mesta. 4. a vyššie poschodie by bolo ideálne, avšak vždy mať ešte byt nad sebou. Výťah v budove by nebol nutnosťou, ale nenahnevala by som sa , ak by bol.

Dvojité úzke vchodové dvere do bytu sú veľké a masívne ,akoby niekto polial tmavé drevo červeným vínom. Vcelku pôsobia jednoducho a ošúchane, pričom z nich vyžaruje akási dominancia. Kľučka na dverách je zdobená rôznymi ornamentmi, ktoré dokopy vytvárajú príjemný estetický dojem.
Po otvorení tých dverí je všade tma, iba matné jemné svetlo preniká cez vysoké okno s mliečnym sklom, ktoré sa nachádza na konci chodby, kam sa dostanete až potom, čo prejdete popri všetkých miestnostiach. Po chodbe je možné ísť iba rovno a napokon doprava. Steny sú v hornej polovici vykladané takmer až čiernym drevom, v zvyšnej polovici je nalepená tapeta, na ktorej je krémový pás striedajúci sa so slivkovým. Celá tá tapeta má nádych zostarnutého papiera. Tapetu a hornú časť stien predeluje trojvlnová lišta tej istej farby ako drevo nad ňou. Ako osvetlenie slúžia nástenné svietniky prerobené, aby sa na ne dali dať žiarovky visielajúce žltkasté svetlo.

Prvá miestnosť, kam sa dá dostať po vstúpení do bytu je obývacia miestnosť. Nachádza sa naľavo od vchodu. Dvere na všetkých miestnostiach sú rovnaké, tak i dlážka, vyložená praskajúcimi hnedosivými parketami, je všade rovnaká vynímajúc kúpelňu a toaletu. Jednoduché, černastohnedé s jednoduchou, úzkou, tmavou, lesklou, kovovou kľučkou. Dvere sa otvárajú. Je možné ich otvoriť iba dopolovice, pretože ďalej im bráni stena. Na tej oproti smerom vľavo sú dve dvojité okná s bledým rámom, ktorý beztak nie a nie zahliadnuť, keďže ho s plným nasadením ukrýva tmavý zelený a ťažký záves visiac na pevnej garnýži. Tak ako chodba ,tak i obývacia miestnosť je vykladaná drevom, avšak nie tak tmavým a taktiež drevo siaha až po dlážku. Drevo a parkety rozdeluje lišta pripevnená pod drevom steny.
Pri pohľade na ľavý roh oproti je možné zbadať tenkú plazmu s uhlopriečkou 115 cm na drevenom stolíku ešte bledšej farby ako sú steny, no ostáva ešte dosť tmavý, ako stred medzi horkou a mliečnou čokoládou, rovnako, ako zvyšok nábytku. Ak sa človek postaví pred televízor, zistí, že stolík je menšia komoda s dvomi šuflíkmi. Za sebou má človek dvojmiestnu sedačku s drevenným základom a pohodlnou nadýchanou sedacou časťou a operadlami s vyblednutým zeleným poťahom ružovými malými kvetinkami. Kreslo z rovnakej série je vzadu vpravo od nás, natočené na televíziu. Po našej ľavici vysí obraz takmer cez celá stenu , na ktorom je vyobrazené jazierko, les a hory v pozadí. V rohu pravo od televízneho stolíka a zároveň pri sedačke, z výšky sa pomaly nadol plazí z kvetináča rastlina s listmi ako ľudská dlaň. Stena, na ktorej sú umiestené dvere je celá vykladaná poličkami na knihy a jedným radom zasahuje aj na stenu s obrazom. Práve v tejto poličke je vyhradený priestor pre vysiacu rastlinu. Polica kníh pokračuje aj vpravo od dvier. Dvere sú len akési obvzláštenie v stenách plných kníh. Medzi oknami sa nachádza vysoký obraz stromu. Pred oknom bližšie k dverám je okrúhly stolík s krémovým obrusom a tromi stoličkami. Predmety sú v tesnejšej blízkosti, avšak stále sa medzi nimi dá prechádzať bez obtiaží.

Ďalšia miestnosť v poradí je spálňa. Vchod do ňej je naproti vchodu do bytu. Je veľmi malinká, pretože posteľ naľavo odo dverí je vstavaná do steny, pre čo bolo potrebné stenu značne zhrubnúť. Tá je o veľkosti 2x2 metre. Je v úplnom strede steny a ako steny, tak i plafón okolo postele sú vykladané 5 cm futrom obtiahnutým vínovočerveným pevným ,ale na dotyk jemným poťahom. Pri pohľade na posteľ je vo futrom vykladanej stene menšie okno, zakryté tenkou záclonou červenej farby cez ktorú v značnej miere preniká svetlo. Priestor nad posteľou je 1,5 metra.
Taký hrubý pás, ktorý je vedený presne cez tento priestor je tehlovočervený a je namaľovaný na celej miestnosti kol dokola. Zvyšok stien je ako horká čokoláda. V miestnosti je bodové svetlo reagujúce na pohyb. V stene ,v ktorej je posteľ sú po bokoch vstupu na posteľ umiestnené poličky. Na stene, v ktorej sú dvere je vstavaná skriňa, tak i v stene naproti dverám. Oproti posteli vysí úzky ale dlhý mnou nakreslený obraz.

Tretia a štvrtá miestnosť nasledujú za spálňou, je to moja a partnerova pracovňa, ktoré sa dotvoria až podľa tedajšieho citového rozpoloženia, avšak budú malých rozmerov. Dostatočne veľké na to, aby sa tam zmestil rohový pracovný stôl a jedna skriňa.

Piata miestnosť je detská izba, ktorá sa počas života dieťaťa takmer neustále mení, preto nie je možné ju bližšie opísať.

Naproti detskej izbe sa nachádza kuchyňa. Dvere sú umiestnené do stredu steny kuchyne. Je vymaľovaná na tmavooranžovo. Vpravo je rohový kuchynský pult. Pri dverách je smetný kôš zabudovaný v skrinke pod kuchynským pultom. Napravo najbližsie k dverám, nad skrinkou so smetiakom na pulte sa nachádza kalendár a vedľa neho v rohu je soška. Ďalej je umiestnená pracovná plocha a pod ňou sú skrinky. Oproti dverám zľava je kuchynské vybavenie z nerezovej ocele v poradí chladnička, výšková trúba na pečenie, nad ňou mikrovlnná rúra, ďalej sporák a umývadlo. Potom je už roh v ktorom sa postupne vyššie a vyššie v poličkách nachádza ryža ,krupica a posdobné suroviny. Nad kuchynskou linkou sú taktiež umiestnené skrinky s kuchynským vybavením, alebo potrevinami. Naľavo pri vstupe do kuchyne sa nachádza okno, pri ňom je kockový stôl so sklom umiestneným na ňom a pri stole zasunuté tri stoličky s vrobenými podaruškami oranžovej farby. Celý nábytok je čierny.

Vedľa kuchyne sa nachádza kúpelňa. Je vykladaná tmavými modrými kachličkami o rozmeroch 10x10cm vrátane plafóna. Celá kúpelňa je podsvietená neónovým svetlom. Naľavo je vaňa a sprchový kút v jednom s bledým modrým sklom. Oproti dverám je umývadlo so skrinkou z nerezovej ocele pod sebou, avšak umývadlo je keramické a tmavšie modré. Nad umývadlom sa nachádza obdĺžnikové zrkadlo. Vedľa zrkadla vpravo je stojan na zubnú kefku a pastu. Ďalej je vysoká nerezová polička s kozmetikou. Oproti nej a zároveň vedľa dverí je umiestnená toaleta rovnakej farby ako je umývadlo.

Približne takto by mal vyzerať môj ideálny byt.

 Blog
Komentuj
 fotka
wera55555  24. 7. 2011 13:18
vyčerpávajúci opis, ale tak pocvičila som si fantáziu
 fotka
damned  24. 7. 2011 13:21
je "trosku" dlhsi
Napíš svoj komentár