Prijatý na vysokú školu, prijatý na odbor, ktorý chcem študovať, ktorý je pre mňa najlepší, ktorý ma určite bude baviť. Nepodarilo sa to na prvýkrát, vlani mi chýbal 1 bod do prijatia, 1 zasraný bod, bol som z toho dosť smutný, človeka to naserie, zarmúti. Nuž povedal som si, že to vyskúšam opäť, nezrúti sa mi svet predsa kvôli tomu. Priznávam, bol som spočiatku strašne sklamaný, že som sa nedostal na VŠ, ale taký je život, nie vždy všetko vyjde podľa našich predstáv, podľa mojich už vonkoncom nie. Vedel som, že môžem ísť na prijímačky znova, pripraviť sa na ne lepšie. Nie, nebolo to jednoduché, no teraz som to zvládol a teším sa z toho ako malý chlapec, ktorý dostane nového plyšáka.

Napriek tomu, že som tri týždne vedel výsledky z internetu, stále som to nevidel oficiálne na papieri a potom to prišlo. Prišla poštárka, uvidel som v jej rukách obálku s pečiatkou školy. Obálku som doslova roztrhal v zuboch, vybral papier a zbadal som to nádherné slovo:

PRIJATÝ

Naučil som sa, že sa nemám vzdávať, aj keď to nevyjde na prvý šup, treba mať hlavu vztýčenú a ísť ďalej. Predsa naše neúspechy sú základmi k ďalším úspechom. Teším sa na nové prostredie, na nových ľudí, na nové mesto, na to, že vypadnem z tohto stereotypu. Čaká ma ešte tŕnistá cesta, ale verím, že teraz to pôjde ľahšie, predsa prvý ťažký krok mám za sebou.
A naozaj sú tie prvé kroky najťažšie...

 Blog
Komentuj
 fotka
marleymt  15. 8. 2012 17:16
ale ja som to vravela hneď na začiatku
 fotka
godeye  15. 8. 2012 17:48
gratulujem a kamže to ideš?
 fotka
padres  15. 8. 2012 19:07
gratulujem a prajem ti aby ti to nadšenie vydržalo
 fotka
crashhp  16. 8. 2012 11:08
@marleymt

@godeye ďakujem a na psychológiu

@padres díky a verím, že vydrží
 fotka
acheraya  16. 8. 2012 13:59
óóó...ja budem tiež pani psychologička a kam ideš ????
 fotka
antifunebracka  16. 8. 2012 16:11
preco si neposlal odvolanie, ked ti chybal 1 bod?
Napíš svoj komentár