Ako možno rozveseliť človeka,

 keď je smutný?

Či dobrým slovom?

úsmevom falošným?

Prečo sa ukazovať ľudom?

Však o to nestoja.

Radšej samotu ako faloš,

ktorá ti popletie hlavu a zrazí ťa na kolená.

Samota tu ostane vždy pri tebe.

Môžeš sa k nej vrátiť.

Vezme ťa späť ako matka dieťa

k sebe a nepustí až kým sa jej nevytrhneš

a nespadneš na tvrdú podlahu.

Prečo sa klamať že o Vás niekto stojí?

keď ti život dokazuje že nestojíš za povšimnutie.















 Báseň
Komentuj
 fotka
vreskot000  11. 4. 2017 20:37
máš možno 17 rokov, ale podelím sa s tebou o moju skúsenosť. Dneska sa mi stalo. kolegyna veľmi bola smutná...od začiatku si to všímam. celkom príjemná osoba, ale veľmi zadumaná. nevedel som z nej dostať normálne slovo. nakoniec na mna zakričala... čo ty vieš, čo som si prežila všetko, a rozplakala sa. je odo mňa o dosť staršia. veľmi ma to zarmútilo. takýmto ľudom chýba to, čo majú veriaci... viera v Boha a modliť sa. nevidel som jedného beznadejneho kresťana, zato ateistov je plno takých. a tak by som jej ochotne a veľmi rád pomohol, a snažím sa, ale ked nechce si poradiť! nechce a nechce.... vieš, na jednej strane takto zožierať sa nie je zdravé... človeku môže preskočiť z toho kvalitne. na druhej strane nechápem takého človeka, že ochotne jej pomožem s hocičim, dam jej aj najesť, hocčo čo potrebuje, nikdy by som zlé nikomu nič nechcel a dosť ma trápi, ked sa niekto trápi, na kom mi záleží. ale vieš... nememu dieťaťu ani vlastná mať nerozumie. porozmyšlaj nad tym čo som ti napísal.
 fotka
clarise  11. 4. 2017 21:05
@vreskot000
Poviem ti to takto ako najlepšie vyjadríš svoje pocity ako cez báseň.Vieš nikomu do tváre nepovieš že je sviňa lebo by sa urazil.Ale keď to povieš cez báseň celkovo na ľudí tak sa neurazí ale zoberie si z toho ponaučenie.Alebo ani nemusí len si to prečíta a možno sa v tom nájde a povie si že sa chce zmeniť alebo mu ten človek bude sympatický za to že nemá len on také problémy.Vieš človek keď ťa nepozná tak ti nedôveruje.Niekedy je lepšie dostať ich na papier ako v sebe dusiť ale to je individualne
 fotka
antifunebracka  11. 4. 2017 21:28
Vždy na tebe niekomu záleží.
@vreskot000 To preto, že ty nikomu nechceš pomôcť, len doň tlačiť svoje kresťanské sračky... tvoj boh je len ilúziou slabých a ilúzia ešte nikomu reálne nepomohla. Porozmýšľaj nad tým čo som ti napísal.
 fotka
vreskot000  12. 4. 2017 14:30
antifunebračka. pozri. ty nepoznáš mna? vieš čím sa profesijne zaoberam? nevieš. tlačiť kresťanské sračky. ahaaa. takže ked ti naprilkad do oči poviem, ži si ako chceš a neotravuj tu ľudí svojim rozpoložením mu už pomožeš omnoho viac. aha. naozaj si to myslíš? prečo tak píšeš? ja sa snažím povzbudzovať, ak to potrebuje. ak to potrebuje niekto, prijme, kto nie neprijme to. nikoho nechcem poučovať. ešte to. ale mne to naozaj pomáha, a vydávam o tom svedectvo, že mne toto pomáha. Ja som sa dostal práve vdaka tomuto na veľmi dobrú úroven, a ked som to spoznal, že toto je kvalita, tak by som to rád odovzdal aj dalej. nikomu netlačim nič, len povzbudzujem. ak to neprijmeš.... mas slobodnu volbu. len nebud militatne zamerany aj proti mojim vyrokom. zlé nechcem nikomu. ja to viem napísať aj kultivovane. snažím sa aspon(nik nie je dokonaly) ahoj....
 fotka
vreskot000  12. 4. 2017 14:31
a ešte mi povedz, ty v čom poradíš? mne napríklad vadia tie materialistické sračky. uži si tu a teraz a zajtra ked budeš zdochýnať tak o teba ani pes nezakopne. krásny život máte ateisti naozaj.
 fotka
clarise  12. 4. 2017 14:50
@vreskot000
Komu bolo to druhé určené?
 fotka
vreskot000  12. 4. 2017 16:09
antifunebračke, jej som odpovedal asi na dvakrat
bb
 fotka
antifunebracka  6. 6. 2017 16:51
vreskot sám tomu neveríš
Napíš svoj komentár