NO a som tu zas a tentoraz mam taký problém.. hm, problém, nazvime to tak. nehľadiac na udalosti tohto dňa, ktorý bol len tak mimochodom jeden z najhorších, na aké si takto z fleku spomeniem, dnes som si uvedomila, že som niektoré veci videla trochu jednoducho.

Dobre, ide o toto: chcela by som študovat herectvo, hm..prípadne bábkoherectvo alebo niečo iné, čo sa točí okolo sveta filmu a divadla. teda hlavne filmu. fascinuje ma to. akože svet ilúzií. nie je to len taký detský sen, fakt ma to baví a neviem si predstaviť, že by som robila niečo iné.

Ale potrebujem pomoc. Čo mam robiť? Chodím na gympel, no a učím sa celkom dobre, aj keď nie som nijaký bifloš alebo tak. ja... pozerala som sa na net, niečo o tých školách, ale som z toho nejaká pomýlená. Aká je úspešnosť? Čo všetko potrebujem vedieť? Z čoho mať maturitu?

A ešte jedna vec. Všade len čítam, ako tí ľudia, čo sa tomu venujú, odmalička vystupovali na školských besiedkach a tak... no proste, ja s tým nemám takmer žiadne skúsenosti, tak chcem vedieť, mám vôbec šancu? Chodim iba do prváku, takže nejaké tie skúsenosti ešte teoreticky nabrať môžem. Ale bojím sa, že naozaj iba teoreticky. Chystá sa totiž také dobročinné vystúpenie pre deti, ale organizuje to niekto, kto... no, proste, budem ešte celkom rada ak si tak zahrám strom. Jednoducho, neviem kde začať.
Píšem sem, lebo neviem, kde inde by som sa mohla niečo dozvedieť.
No a to je asi všetko, čím som vás dnes obťažovala. Bola by som rada, nie, bola by som nadšená, keby ste mi napísali užitočné rady, tu, kúsok dole pod článok. No a vy čo mi neviete alebo možno nechcete (!) pomôcť sa aspoň vyjadrite k miere mojej trápnosti, nech viem na čom som. Diky moc.

 Blog
Komentuj
 fotka
melcoire  5. 12. 2006 22:05
Nooo, vitam kolegyna . Velmi pekny zivotny ciel. Mam taky isty... Ako si uz spomenula tak su ludia co sa tomu venuju odmalicka. No viac menej k nim patrim. Ale ani pre teba nieje v ziadnom pripade neskoro zacat. Tak snad zacnem tymi skolami. No najblizsie skoli su: Bratislavska Vysoka Skola Muzickych Umeni. Uspesnost je tak priblizne 20%. Dalej v Brne Janackova akademie muzickych umeni. Uspesnost tam je drobatko vyssia ale to skor preto ze sa tam hlasi menej ludi. A na koniec ale nie v poslednom rad Divadelni akademie muzickych umeni v prahe, je z tychto troch asi "najprestiznejsie". Ale predsa len v cechach je tazsie sa presadit lebo je tam viac hercov, i ked na druhu stranu aj viac prilezitosti. Kazdopadne si este prvacka tak nad vysokymi skolami este nerozmyslaj. V prvom rade treba zacat a skolska besiedka podla mna nieje az tak dobry zaciatok. Iba ak stojis maximalne tak o uznanie babicky a mamicky. Najlepsie je ked zacnes chodit do nejakeho divadelneho suboru pre mladych. Tam sa clovek postretava s ludmi co to myslia vazne a vela sa tam nauci. A co je hlavne!! Ked niekto potrebuje nove tvare tak to su miesta ktore reziseri a podobny typkovia navstevuju, takze najlepsia sanca ako sa uchytit. Nevyhoda tejto roboty je ze bud si vyborna herecka alebo inak nemas sancu sa uchytit. A kazdy jeden uspech plodi dalsi tak ako kazdy neuspech plodi dalsie neuspechy... Vela stastia
Napíš svoj komentár