Áno, presne tak!

Milujem ten pociť šťastia, čo sa mi rodí v tele, hlave, duši. Ale poviem Vám, že dosiahnuť taký stav je riadna fuška. Ale jednoznačne to stojí za to.

Mne to trvalo štvrť roka, ale posledné dni by ste ma natreli na chleba! Fakt. A to je u mňa čo povedať, lebo patrím k ľuďom, čo sú tragicky neprispôsobiví, náladoví a večne nespokojní.

Začala so však na svojej spokojnosti pracovať dosť tvrdo a oplatilo sa. Vďaka tomu chodím po svete s usmiatou tvárou, čo dnes vidieť je asi ako malý zázrak.

Chcem Vám ponúknuť malý recept, ako to dosiahnuť.

1. Je veľmi dôležité nestresovať sa! Proste si stačí povedať, že keď nejde o život, tak nejde o nič. Naučte sa prehliadať žabomyšie vojny, do ktorých Vás chce niekto nasilu zatiahnuť lebo si potrebuje vybiť svoje nervy! Predsa si nebudete ničiť Vy tie Vaše. K tomu samozrejme patrí dýchanie zhlboka, lebo však občas udrie ten človek tiež na citlivú strunu (v prípade dievčat ide o obdobie periódy - načo si budeme kalamať .

2. Robte si mini radosť každý deň. Je úplne jedno ako a čím, tu vôbec nejde o peniaze - shopoholičky ma asi ukameňujú Ale vážne, trebárs ráno si pekne zlaďte náušnice k outfitu, predsa sa chceme páčiť, no nie? Povinnosťou je na seba sa usmiať, aj keď sa Vám nechce. Robí to zázraky. Celkovo úsmev - ten dodá krásu aj škaredému človeku. Aj keď, čo je škaredé a čo pekné?

3. Keď sme pri tom vstávaní - alfou a omegou všetkého je zobudiť sa s úsmevom a ísť s ním aj spať. Garantujem, že behom týždňa Váš stav spokojnosti brutálne vzrastie.

4. Zbavte sa v živote vecí, čo Vás ťahajú dole. Nech je to čokoľvek. Lezie Vám nejaký človek na nervy už dlhší čas? Fajčíte a chcete prestať? Neviete sa sústrediť, keď treba? Zbavte sa toho! Nepôjde to hneď a nebude to bezbolestné, ale oplatí sa vydržať a urobiť si v tom poriadok.

Skrátka, cesta ku šťastiu býva tvrdá a človek musí dokázať (komu neviem, možno sám sebe, možno životu, možno Bohu?), že si to šťastie zaslúži. Veď predsa vieme, že v živote nie je nič zadarmo a že nám nič nedaruje len tak

Želám Vám veľa radosti v živote a hlavne pevné odhodlanie urobiť si ho krajším vlastnými silami a nie čakať, že nám to všetko padne len tak z neba.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár