Hm. Taká vec sa mi dnes stala. Elektirčka plná ľudí. Na jednej zastávke nastúpilo pár dôchodcov. Jediný kto uvoľnil miesto bol chalan s dredami a asi centimetrovými tunelmi. Ostatní zostali sedieť. Úprimne, kebyže sedm ani mne by sa veľmi nechcelo vstávať ešte dneska v tom teple. Ale on nemal problém a vstal.

Nie, nie. Dedko sa mu nepoďkoval, neusmial sa naňho a ani ho nezačal spovedať (ako to majú väčšinou vo zvyku). Priam až zhnusene sa naneho pozrel a otočil sa dozadu na svoju, predpokladám manželku, a potichu len zasypel-"Feťák!" Chalan mal slúchatka tak nahlas, že aj ten čo nechcel to počul.

Mne sa takmer zahmlilo pred očami! Evidentne jediný slušný chalan, ktorý vie, že sa patrí postaviť ak nastúpi starší a ten dedo ho označí za feťáka len preto že má dredy a tunely?! Len preto, že vyzerá inak ok ostaní? Že sa vymyká z akéhosi "ideálu", ktorý si ľudia vytvorili? Feťák preto, že zrovna jemu sa nepáčilo ako vyzeral? Neviem síce ako vyzerá ten vymyslený "ideál" ale keď už nejaký existuje prečo by to nemohol byť zrovna tento chalan? Nie, nemôže. Pretože vyzerá "inak". Pretože vytŕča istým spôsobom z davu. A to je to čo istým ľuďom v tejto spoločnosti prekáža.

Kamaráta vyhodili z práce. Zdôvodnenie-"Nepáči sa nám ako vyzeráte, to z nosa si nemôžete vybrať? A čo tie uši?" A keď niekto povie, že nemá rád keď niekoho hodnotia podľa vzhľadu, je to síce pekné ale pokiaľ to nerobí je to na nič. Prečo nám teda vždy a všade vtĺkali do hláv, že treba mť vlastný názor, vlastné myšlienky keď to je presne to, čo táto spoločnosť nechápe a odsudzuje ... ?

Asi toľko.

 Blog
Komentuj
 fotka
kosh  2. 8. 2010 21:14
musime sa znova ucit.
 fotka
gothicpoethic  2. 8. 2010 22:15
Mne chceli robiť testy na drogy a prinútili ma zaočkovať proti hepatitíde, lebo doktorke sa nezdal môj vzhľad. Čo už. Sme predsa ľudia
 fotka
hysteric  2. 8. 2010 22:19
ja mám vlastný štýl obliekania a niektorý to priradujú ku emo. niekedy. tiež som sa raz postavila starenke a tá si sadla a nahlas začala komentovať že tie dnešné dievčatá sa obliekajú ako ku*vy a čo to majú po ušiach a tvári... áno. bolo to smerované na mňa... mala som sukňu... ale nie niaku vyzývavú... a uši...mám viac dierok no a? ... starí ludia sú starí ludia ..
 fotka
transplantovana  2. 8. 2010 22:23
Slovač sú obmedzenci. sama mám jedného takého otca doma a nedá sa s tým nič iné robiť, než zatnúť doby a byť si istý, že z našich detí takí ľudia nevyrastú.
Napíš svoj komentár