Nechcela som veriť recenziám na hitchhikerských skupinách, hovorila som si, že to preda nemôže byť také zlé. Aj keď všetci od talianska odhovárali nám sa to stále nejavil ako zlý nápad.

Tak sme vo štvrtok o ôsmej ráno už boli nastúpené s tabuľkou Viedeň/Graz na pumpe v jarovciach. Hodina. Dve. Stále nič. Autá zastavovali, ale všetci išli do Viedne a my sme sa chceli dostať na pumpu za Viedeň. Po tých vyše dvoch hodinách sme to fakt vzdali a boli sa ochotné posunúť čo i len o kúsok. Sranda bola, že vedľa nás zaparkovala auto, chalan telefonoval, a ja som si tak robila z neho srandu ako rozprával do telefónu, že nás chce určite zobrať /chápete: "vieš zlatko, vidím tu krásne dve stopárky, asi ich zoberiem" a tak, nebudem tu opisovať aj škaredé veci ako som si z neho robila srandu / Chápete? A on fakt zastavil! Aj keď išiel len pred Viedeň skočili sme do auta a urobil si kvôli nám obchádzku a vyhodil nás na pumpe kdesi pri Viedni /úplne mega obrovské to tam bolo/ smerom na Graz /inak rakúšania sú koko*i majú pumpy len na jednej strane do obidvoch smerov/. Tak tam sme chytili úplne najlepšieho chlapíka, ktorý nás vyhodil pri Graz.

Ale chápete. Zákon schválnosti. Vystúpili sme a strhol sa asi najväčší lejak v mojom živote, fakt proste sa ohýbali stromy a nedalo sa vidieť na pár metrov dopredu. A tak keď len "mrholilo" rozhodli sme sa ísť vyskúšať výjsť spod pumpy a stopovať. Taktika znela: "ľudia sa skôr zľutujú". A ono to fakt fungovalo! Ani nie 10min. a zastavila nám čokoládka /bola moja prvá v živote/ ale chalan vyzeral fakt slušný tak sme k nemu nastúpili. Bol to originál nigérijčan žijúci 14 rokov v Rakúsku ale rodinu mal v Londýne a mal najviac silný britský accent ever. A bol spevák a akurát išiel na koncert! /volá sa Ola Egbowon, chalan má talent/. Vyhodil nás kúsok za Klagenfurtom, vyzeralo to ako úplne najviac mŕtve miesto ever, ale zas asi po 2 hoďkách nám zastavil talian (!!!!!!!!!), žijúci v Padove, takže nás zaviezol až priamo do Mestre. No lenže on si nenechal vysvetliť, že nás má vyhodiť na Shelke pred Mestre lebo v taliansku je campovanie zakázané a na tej pumpe by sme si krásne mohli rozložiť stan niekde za kríkmi a nikomu by sme nevadili. No lenže on nás zaviezol na pumpu priamo v centre Mestre.

Takže prichádzala existenčná otázka. Kde prespať. Skúšali sme sa informovať v kempe, ale kemp pre dve stojí síce len 24 eur, ale nemali sme ani na to /resp. neminiem si rozopočet na jednu noc v kempe/. Tak sme zakotvili v nejakom parku, ale bolo to to najhoršie ever, lebo tam bola tma a hmyz a neskutočne som sa bála a vôbec nespala. Našťastie sa spustila fakt neskutočná búrka, proste padali krúpy aj všetko tak sme utekali pod taký most do takého podchodu, ono to vyzeralo ako fakt super miesto na noc, lebo tam bolo svetlo a sucho, lenže vypadol prúd Tak sme premiestnili na benzínku a tam prespali zvyšok noci /teda striedali sme sa každá po dvoch hodinách/.

Benátky boli super úžastné nádherné a neľutujem, že som tam bola, síce je to brutal overpriced, ale zobrali sme waterbus, odviezli sme sa na konečnú zastávku a celé si to prešli, dúfam, že budem mať pekné fotky

Z benátok sme brali bus na konečnú v Mestre, a prichádza najviac hrozná časť celého tripu šlapali sme neviem koľko kilometrov na najbližšiu benzínku v 40tich stupňoch dostala som sa proste na dno svojich fyzických aj psychických síl. Tá benzínka bola priamo na diaľnici, vyzeralo to ako super miesto, ale bol to najviac mŕtvy bod ever /teraz som sa dozvedela, že kvôli výstavbe novej cesty/ proste sme tam stopovaním strávili asi cca 10 hodin /plus sme tam prespavali/.
Neviem, či viete, ale najviac na stopovaní asi naštve to, keď odmietnete nejakého vodiča a až potom čo odíde zistíte, že vlastne by vám pomohlo keby vás vyhodí niekde inde.
Ono ja mám také pravidlo. Nikdy nenastupovať k dvom a viac chlapom. Hej pohoda nastúpili sme k trom, s ktorými boli ďalšie 3 autá takže na nás bolo asi 14 chlapov. Pohoda nie? Fakt, proste my sme boli tak zúfalé jak nikto. A chalani išli do Slovinska, proste sme nastúpili a išli. Takto. Bola to partia talianov, čo išla na rozlúčku so slobodov svojho kamaráta, takže keď sme vystúpili na ďalšej benzínke, všetci povyťahovali alkohol, ten budúci ženích tam chodil s holou riťou lebo z toho mali evidentne všetci srandu a proste sme nechápali, že viac sosidž párty sme nemohli schytať.
Ale boli super, ale vyhodili nás na najviac odpiči mieste ever!!!!!!! Proste viete, jak máte v tal. na diaľnici také tie telepasy či jak sa to volá, no proste kontrolu dialničných známok tam tam.

Ako ono to vyzeralo ako super miesto, lebo tam bola zápcha a tak si vodiči mohli prezrieť tabuľku. A bolo tam brutál veľa sk aút. Tak sme si vyrobili tabuľku SK/CZ a vodiči síce otvárali okná a rozprávali sa s nami, ale chceli sa asi len cítiť dôležitý. Proste zas sme tam čakali asi 8 hodín úplne sme boli vypluté a strácali nádej a on nám zastavil úplne super restafarián dredatí v aute s marihuanovými plyšáčikmi, úplne sa bavili o Mellow Mood a proste reggae a bol najviac super
Ale zas nás vysadil na najmenšej benzínke ever, proste tá benzínka ani nefungovala!!! takže to bolo len odpočívadlo. Proste pôvodný plán bol ísť do Slovinska k moru, ale jednoducho sme zabili 3 dni cestovaním z tal. a nebol už čas.
Úplne sme rezignovali nevyspaté nenajedené a unvené sme si sadli na výjazd z benzínky a jednoducho zdvihli ruku s tabuľkou keď niekto išiel. Proste to trvalo asi len 2 hodiny keď nám zastavili tri polky čo nás vysadili pred Viedňou.
Tam sme strávili noc a zase sme rezignovane ráno sedeli na ceste a proste na tej benzínke nechodili žiadny slováci A sám od seba sa nám prihovoril taký poliak /v aute s TALIANSKOU ŠPZTKOU/ a odviezol nás do Ba.

Takže za 30 eur do Benátok a naspäť sa to fakt oplatilo, som z toho šťastná ale taliansko never ever stopom, fakt ľudia, nedajte sa na to pokiaľ nemáte božiu trpezlivosť.
Ale som rada, že sme nestihli Slovinsko, lebo je v pláne nabudúce leto a plánujeme ho prejsť úplne celé

 Blog
Komentuj
 fotka
fragile.  27. 7. 2015 13:00
Megaa! Toto striedave spanie na benzinkach je klasika
 fotka
fxx  27. 7. 2015 14:26
som fakt stastny ze sme to Taliansko preskocili,vidim ze by to za to vobec nestalo pre mna dost podobne sme vychytali hroznu burku vo Francuzsku kvoli comu sme sa zasekli na odpocivadle a ta burka sa vratila 2x,tiez viditelnost len par metrov,a aj sme tam spali jednu noc nakoniec,vo FR tiez kemping zakazany,ale mali sme tazko vpici,v Parizi sme si rozkladali stan uprostred mesta niekde v centre v parku
 fotka
cathy  27. 7. 2015 19:56
@fxx A nikto vám nič nepovedal ani vás neokradli? Lebo ja som sa najviac v tom parku bála, že nás niekto okradne, ono to bolo hneď za kempom takže stan rozkladať tam by bolo pointless, lebo na 99% by nás odtiaľ vyhodili. (+ sme boli dve baby takže naše brániace sa schopnosti boli na bode mrazu )
 fotka
fxx  28. 7. 2015 01:25
@cathy nikdy ma nikde neokradli,ani sa k tomu neschylovalo a ani som sa toho neobaval,a najma by som sa nikdy nenechal ani keby na mna mieria zbranou
 fotka
antifunebracka  28. 8. 2018 16:57
Proste proste proste najviac malé ever najviac veľké ever najviac v piči ever proste
A ako bolo v Slovinsku, vyšlo to?
Napíš svoj komentár