She's becoming an unicorn. Really. A black unicorn.

A teraz po slovensky.

Pochmúrne sedela sama v jej útulnej izbičke. Myšlienky zase o niekoľko míľ vzdialené, presne tak, ako vždy. Potrebovala by vyvetrať, trochu zmeniť prostredie. Pozerať sa stále na tie isté veci ju držalo v napätí. Ako keby sa sama väznila vo vlastnom dome. Vlastne, bolo to jej rozhodnutie. Nikto za to neniesol zodpovednosť väčšmi, ako ona sama.

Práve to ju však trápilo. Keby jej to povedal niekto druhý, že musí zostať zavretá len sama so sebou, čo by bol asi najkrutejší trest, tak by mala právo aspoň sa naňho uraziť. Teraz sa však mohla uraziť len sama na seba. A to by ozaj nestálo za to. Nemalo by to ten pravý efekt.

Vykuklo slnko. Po týždni. Nastavila prsty do slnečného lúču, čo prenikal cez okno. Žalúzie boli odtiahnuté, sama sa tomu čudovala. Veď ona žila vo vlastnom tmavom väzení.

Slnko zalievalo jej malú izbu. Oborila sa naň. Ona chcela tmu. Drzé slnko. Aj tak však natiahla ruku do slnečného lúča, pohrávala sa v ňom s prstami. Chcela, aby ju nabilo energiou. Cítila sa vyčerpaná po fyzickej stránke, aj po psychickej. Nebol nikto, kto by ju vytiahol von a ona by mohla znovu ochutnať ten spokojný život.

Akýže to bol dnes deň? Nespomínala si.
Po tom, ako jej sľúbil, že jej zavolá, mala chuť žiť.. on však nezavolal. Ani po týždni. Napokon sa chcel vyhovárať, že sa jej nedalo v ten deň dovolať. Nebola však až tak naivná, ako si mohol myslieť. V ten deň totiž mala dva hovory, čiže zrejme problém s jej aparátom nebol. Problém bol v ňom. On bol ten problém. Prečo to chcel zvaliť na ňu? Aby sa cítila previnilo miesto neho? Smutné, ako sa prepočítal.

Zahrával sa s ňou a nej sa to prestávalo páčiť. Netrvalo to krátko. Doťahoval sa s ňou už pár rokov. Vždy za ňou prišiel, keď sa rozišiel s priateľkou. Akoby ona mala byť jeho utešiteľka. Urážalo ju to..

Nechcela veriť, že chlapi sú rovnakí, ako ju utešovali kamarátky. Bola presvedčená, že nie všetci sú takí. Že možno jednoho dňa skutočne nájde takého, ktorý ju nebude ťahať za nos ako chudáka Pinocchia. A bude si ju vážiť aj inokedy, nie len keď bude po rozchode s priateľkou.

 Blog
Komentuj
 fotka
dzi  30. 7. 2012 03:58
poznam chalana co to tiež robi,možno robil..dost ubohe od neho, a priehladne
 fotka
catherine212  30. 7. 2012 20:31
@dzi .. pravdu mas, je to ubohe a priehladne :/
 fotka
georg21  21. 8. 2012 15:31
skutočné?
 fotka
catherine212  21. 8. 2012 15:36
@georg21 99% skutočné.. bohužiaľ
 fotka
georg21  21. 8. 2012 16:09
no aj takéto veľa naučí...
Napíš svoj komentár