Nikdy v živote som nemala žiadnu prezývku. Ozaj!

Napríklad taký jeden môj známy. O jeho prezývke vie už celý policajný zbor v našom meste, kedže po vyplnení tlačiva na výpis z registra trestov ,kde sa nachádza aj kolónka "prezývka",ktorú zrejme nebolo povinné vypĺnať, mu policajt so šibalským úsmevom podával späť občiansky preukaz hovoriac: " takže Drnďo ,hej?"

Nie! Mne sa nikdy nič takého nestalo.

A možno by sa ani nikdy nebolo stalo, keby sa nezačalo leto.

Takže začalo sa to leto. Na opaľovanie nebolo času, a tak som sa zmierila s predstavou ,že budem biela, síce ako bryndzula,ale krásna ako Ann Hathaway alebo Tori Amos. Hoci Tori nie je až taká krásavica...ale to som už odbočila úplne od cieľa.

Leto, moji milí, som strávila v kuchyni! Za hrncami ! Ja, čo som sa zaprisahala ,že sa nenaučim variť. A keď sa mi babky vyhrážali ,že sa nevydám, som s hrdosťou povedala,že vydám ,ale iba za takieho, ktorý bude vedieť variť! Dodnes si za tým stojím,ale časy sa menia, zajtra dovidenia, a tak ako sa Vám aj čisto nová plomba prispôsobí Vášmu chrupu, tak som sa aj ja prispôsobila. A zrejme úspešne,lebo môj milý kolega skonštatoval, že keď som prišla prvýkrát do kuchyne, nevedela som nič, a že teraz viem už aj puding uvariť!
Celkom dobrá bilancia.

A keďže moji milí , sa leto ešte zďaleka nekončí a máme slnečnie a sparnie dni; a Poliaci a Rusi a Nemci a kadejaká iná turistická zberba sa nevyvaľuje niekde pri vode v takej horúčke,ale radšej sa paria u nás na reštike a hoteli, kde si s chvatom vychutnávajú v 35 stupňovom počasi halušky s bryndzou, musím sa pobrať spať!

Avšak neodpustím si malú radu na záver. Priatelia, keď je teplo a slnečno, vypražte si kilo krafiólu alebo patizón a choďte k vode! Neparte sa na kofole dade v krčme alebo drahej reštike, užite si zvyšok leta a netrápte svojou prítomnosťou spotených časníkov, ktorí sa vyventiluju len za dverami kuchyne!!!

Dovidenia!

ps:
Keďže som úplne odveci písala obsah tohto blogu s jeho názvom, tak Vám objasním aspoň ten názov. Áno, šípite správne! Názov, sú moje nové prezývky a odvážim sa tvrdiť ,že aj úplne prvé v kuchynskom živote!
A práve to je pojítkom medzi týmto blogom a názvom, je to slovíčko "brigáda". A ak ste typovali správne *dovolím si teraz ukradnúť vtip @pubertslatinocelny -ého*, "vyhrávate cukrovinky Čierny Princ!!"

 Blog
Komentuj
 fotka
purenarcissism  23. 8. 2011 00:42
takýe takto! ty robíš v kuchyni? to je mega vec! to som aj ja vždy chcela
 fotka
pubertslatinocelny  23. 8. 2011 10:21
kokos, to je daky puk, nie? taku prezyvku, ze Drndo, to by som v zivote do toho tlaciva radsej ani neuviedol

inac toto ani o tebe neviem, ze si sa udajne zaprisahala, ze sa nenaucis varit. to co je za blbost?
 fotka
bryndzula  23. 8. 2011 23:27
@purenarcissism no v kuchyni ved to som ti vravela uz dávno na zaciatku leta moja aaale nevadi ..a uvarim ti jasne vsetko co viem



@pubertslatinocelny hej hej je to púčik medovýý a ako sa smial ten policajt dooo kelu
 fotka
purenarcissism  23. 8. 2011 23:31
jaj tá moja hlava deravá! prepáč
 fotka
bryndzula  23. 8. 2011 23:32
@purenarcisissm aaa ved čo bolo, bolo
 fotka
pubertslatinocelny  24. 8. 2011 08:18
to sa ti trochu poplietlo on sa nesmial, len sa trochu usmial ale sa ti pacil, preto sa na tu prihodu tak motas
 fotka
bryndzula  24. 8. 2011 09:30
aaaa no ved , to bol neskutočný zázitok, ktory by sa mne nemohol stat,ale teraz uz aj ano!!
 fotka
pubertslatinocelny  24. 8. 2011 09:34
hladam ta, i seek you po celej sieti prid na portal!
 fotka
kolieskonavoze  20. 11. 2011 20:47
"cokolvek, co je stredoslovenske a smiesne, musi byt vtipne." A.B.
12 
 fotka
kolieskonavoze  20. 11. 2011 20:48
a dam to aj stvrtykrat tu, ked to pomoze veci
Napíš svoj komentár