Mala som sa biť až do konca. Iste som to mala spraviť. Robia to tak všetci. Takmer. Ja nie.

"Bol by som tam až do vtedy kým by ma kutáčom nehnali," slovom, potešil ma ten moj spolužiak.

Ja vravím, že som sa odpísala už na začiatku. V ten moment, keď som jej dovolila nahliadnúť do mojej pochybnosti. Ona na ten pohľad už nezabudla a stále sa k nemu vracala. Aj ja som vracala! Ale vo vnútri nad tým, akú kravinu práve pácham.

Na skúšku sa nás prihlásilo niečo okolo 17 kolegov v nádejnými výhliadkami na rýchly priebeh a úspešný koniec. Po dvoch týždňoch som sa pozrela na zoznam a čuduj sa svete. Počet prihlásených na skúšku ---> dve.

V bruchu mi krútilo ako pri najhoršej hnačke. No, nič nešlo von. Len dnu. Pomaly sa mi v žalúdku ukladal stres, strach a podobné pocity a všetko to tam kľačalo a nechcelo ísť von. Darmo by Vám teraz niekto ponúkol preháňadlo, na tieto problémy nepomôžu čisté črevá.

Vravím si idem, nejdem? Naučená som , tak idem! Bola som tam nakoniec jediná a totálne som to dosrala.
Po 18-tich minútach som pred mojou skúšajúcou, vedúcou katedry, vyslovila hlásné rozhodnutie,že teda ja prídem radšej inokedy. Ona súhlasila. Bola rafinovane milá.

Poviete si iste, zbabelosť. Mala si sa biť, bojovať za svoju známku. Ale ja som chcela ísť už domov. Spakovala som si štyri slivky, čo som zo sebou trepala až z intráku a šla som na vlak.

Úplne šialené ,ale na mňa sa to podobá, je, že jediná vec,ktorá ma počas toho všetkého tešila, boli moje šaty. Nenosím šaty ,ale dnes som si dala. Nad kolená. Modro-čierno-sivo kárované. Och, a tie silónky! Síce som ich mala v polke stehien a príšerne som sa potila boli ligotavé a reku dobre.

No,ale napriek mojej nezvyčajnej radosti zo šiat po takom "príjemnom" zážitku, prvé čo bolo, keď som vošla do vlaku-->smer záchod. Samozrejme, náš vlak ešte stál a ja som sa nevyhla trápnemu pohľadu sprievodcu ,keď som vstupovala do záchodovej kabínky.

Neskutočne rýchlo som zo seba zhodila šaty a s nimi aj všetko čo sa dialo ráno.

Párkrát, keď som sedela na sedadle sa mi ešte zarosili oči. Čo no, bola to moja prvá veľká ústna skúška.
Ale tieto sebaľutovačné pocity ma prešli ihneď, keď mi sprievodkyňa oznámila,že budeme musieť prestupovať v Rišňovciach na nejaký náhradný prípoj a ten išiel len do Hlohovca. Z Hlohovca na osobný vlak, ktorý ma mal dopraviť do Leopoldova a odtiaľ nebolo isté či stihnem rýchlik domov, nuž tak mi zas pokrútilo v bruchu ako vtedy...Ale teraz som to zvládla.

Všetko dopadlo nakoniec úplne krásne.Moje brucho je v poriadku. Záchvaty sebaľútosti zmizli. Stretla som dnes krásnych, šťastných a vyštudovaných ľudí, hoci bez červeného diplomu. S mamou sme si dali pohár bieleho a dostala som svoje orgovánové bozky.
Krajší deň som si ani nemohla priať.

A viete prečo?

Lebo nemal len 18 minút.

 Blog
Komentuj
 fotka
bryndzula  18. 5. 2011 10:16
@pubertslatinocelny milan, dakujem ,ze mi hviezdičkuješ blog si super!
 fotka
titusik  18. 5. 2011 10:33
rada by som ti povedala, ako som stresovala ja pred prvou ústnou skúškou a ako sa to potom zmení... Ale pri Heči sa to nezmení. Prepáč Z protohistórie od nej vychádzali s plačom a kamoška na nej bola asi 7x. A teraz je tu riziko, že nám bude aj v komisii na štátniciach. Asi jej pripomeniem to vtipné video odo mňa, kt. som dala na FB na stránku katedry a kt. sa jej tak páčilo. Možný získam puntík.
 fotka
bryndzula  18. 5. 2011 11:27
ach tak teda sa tesim na dalsi termin fakt.. ved ona bola celkom mila na mna,lenze to ze,proste nenechala nic tak, ked som nevedela, rozoberala to celu skusku fakt.. noproste...dufam,ze to spravim mam na to este tri terminy..heh
 fotka
titusik  18. 5. 2011 11:45
pamätná veta Heči, keď skúšala moju spolubývajúcu (s jej typickým hlasom): "Kolegyňa, vy neviete, čo napísal Tacitus?!!!"
 fotka
purenarcissism  18. 5. 2011 12:51
betík, to bolo krásne napísané a chcela by som mať aj ja také pocity po skúške a vidieť všetko krajšie, ale neviem či to dokážem ja len som tým chcela povedať, že si vyspelejšia ako ja a nehorázne ma teší, že ťa môžem poznať
 fotka
bryndzula  18. 5. 2011 13:34
@titusik hej tie jej kolegyne a kolegovia ach..je to proste žena ako sa patrí !! a poslala som ti tsku s jednou otazkou este co sa týka tety Idky,ale neviem ci ti to doslo,lebo ja neivem s tymto este narabat tak dobre



@purenarcissism ale ty si nehorázna! neboj sa zapal si tu nasu/tvoju cigaru necakaj na mna a chillluj dobre bude uvidis, vsetko prezijeme a ked nie ja ten rim ,tak aspon ostanem v letnom na buduci rok tu !
 fotka
purenarcissism  18. 5. 2011 13:57
no žiadne také, ty pádíš pekne do anglicka! a s tou našou cigarou čakám na teba, o tom nie je reč
 fotka
bryndzula  18. 5. 2011 14:07
uvidime ,uvidime, ale na tu cigarku sa tesim pojdeme dade do parku ,alebo do hamingwaia alebo do ulicky takej ta vezmem supernej na zobore,jaaj dobre tešota
 fotka
pubertslatinocelny  18. 5. 2011 22:45
milan, daj si dnesne TOP blogy a vsimaj, kam si to dotiahla! wooooo
Napíš svoj komentár