Vianoce? Ozajstné Vianoce?
Tie som zažila jedine u nás. Na Východe. V mojom rodnom domove. Tam sme mali vždy biele Vianoce. A nie ako tu.
No aby som neklamala, tak dnes aj tu napadal sneh, ale určite nevydrží do zajtra večera..takže to bude zas len Vianoce bez snehu. A to je také zvláštne, aj ked som si už zvykla.

Najkrajšie Vianoce boli ked som bola malá. Vždy ešte v ten deň som zazvonila susedom a išli sme sa hrať von. Milovala som sneh a hlavne robiť anjelika. Potom sme tak opatrne vstávali zo snehu, len aby sme si ho nepokazili.
A domov sme sa vrátili celý vymrznutý. A čakali, kedy konečne začneme jesť aby sme mohli dostať darčeky. U nás bol zvyk (a dosť dlho vydržal, aj ked som už bola veľká) že ocino vždy zazvonil na zvonček a povedal ,,Ježiško tu bol a nechal ti darčeky" a ja som sa vždy ponáhľala do obývačky a pozerala koľko darčekov som dostala. A tie šťastné očká, ked som zistila že som dostala hračku, po ktorej som túžila.
Teraz sa nič nezmenilo. Stále sa teším ak dostanem niečo čo som veľmi chcela. Ale teraz rodičom aspoň môžem vrátiť tú radosť, ked si otvoria darček odo mňa, ktorý si priali alebo ich prekvapil.

Občas mi tu chýba to, čo bolo tam. Ten skutočný pocit, že sú Vianoce a nie len podľa kalendára zistiť, že ,,aha to už je 24.12"?

Takže prajem Vám všetkým, ktorý si tento blog prečítate aj tým, ktorých zas nezaujme čo som napísala, šťastné a veselé Vianoce a nech si ich užijete v kruhu ľudí, ktorých milujete!!!!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
onaj123  1. 1. 2013 11:52
Podobne aj tebe želám A VŠETKO NAJLEPŠIE V NOVOM ROKU 2013 veľa zdravia a uspechov v osobnom živote!!!
Napíš svoj komentár