Ani neviem ako rýchlo to mohlo prejsť. Mesiac. A za dva týždne je koniec školy. Koniec šikany. Teda aspoň dúfam, že cez prázdniny to bude iné.
Tento víkend je u nás jarmok. Kolotoče, plno stánkov či už s jedlom alebo sladkosťami či užitočnými vecami. A ešte nejaké to vystúpenie, na ktoré skoro nik nie je zvedavý. Teda aspoň my mladí. Najviac sa teším na tie kolotoče a sladkosti. Má ísť s nami aj Romana, Denisina kamarátka. A spolužiačka chalana, s ktorým chodila. Hej, toho frajera, ktorý má 12r.
Už spolu nie sú. Opustil ju kvôli Paule. Vraj bola dosť hanblivá a dlho jej trvalo, kým mu dala pusu. A s Paulou je vraj viac srandy. Je pravda, že sa to dalo čakať. A Denisa bola a aj je z toho nešťastná. Nechce oň ho len tak prísť. Snaží sa jeho reči na ňu nevšímať si, ale pri každej možnej príležitosti to rozoberá. Trápi ju to, ale kašle naň ho.
,,Dúfam, že ich tu nestretneme. To by som nezniesla. " vraví mi Denisa.
,,No je to dosť možné, ale tak nebudeme si ich všímať. Ja dúfam, že nestretnem tie dve. To zas bude rečí. " vzdychla som si. Každá z nás mala svoje problémy, len rozdiel bol v tom, že o moje sa nik nestaral.
,,Ach len to nie. Zas budem počúvať, prečo chodím za jeho barák. Ako keby to bol súkromný majetok či čo. " povedala.
Kvôli tomu, že tam stále chodí a chvíľu chodila aj za ním po rozchode, tak sa tie dve pustili aj do nej. A pri každej príležitosti do nej rýpu.
,,Pôjdeme aj na kolotoče? A kedy má prísť tá Romana?" spýtala som sa. Romanu som veľmi nemala rada, a mám pocit, že ani ona mňa. Mala som pocit, že aj ona sa na mne smeje. No ale ked si Denisa myslí, že je to dobrá kamarátka, tak ju v tom nechám.
,,Aha už je tu. " kývala niekomu. Hej, bola to ona. Vykračovala si v tej svojej sukienke a tričku s výstrihom. Zdala sa mi príliš...ja neviem. Proste nie kamarátka pre Denisu.
,,Ahojte baby, tak čo dlho čakáte? Už ste sa prešli po trhoch?" spýtala sa tým svojím hlasom.
,,Nie, ešte nie. " odpovedala som.
,,Tak podme na niečo sladké. Potom budem musieť ísť aj na chvíľu dozadu. " povedala Romana.
,,Prečo?" spýtala sa Denisa.
,,Pokecať s kamarátom. Hej, bude tam aj on. " pozrie na Denisu.
,,Tak my ťa kúsok dalej počkáme. Nechcem ho vidieť. " odpovie rozhodne Denisa.
,,Ale prosím ťa. Bude tam sám, Paula sa má až neskôr ukázať. " povie Romana ako by nič.
,,Aj tak radšej nie. Zas nás niekto uvidí a bude zle. " pokrútila hlavou Denisa. Tak sa mi páčila. Konečne pochopila, že nie je šanca aby s ním bola a že vojnu vyhrala Paula. A hlavne, že jej za to nestál.
,,Ale nebud taká. Tak ideme na tie trhy?" spýtala sa a ani nečakala na odpoved. Otočila sa a už sme išli pozrieť na stánky. Nemala som z toho dobrý pocit. Len dúfam, že dnes neuvidím tie ksichty.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár