Láska. Láska a všetky city, ktoré k tomu patria. Zamilovanosť, sympatie, smútok, hnev či žiarlivosť. To všetko patrí k láske. Ale ako to niekto môže prežiť bez toho , ked vraví, že neexistuje láska?
Ako by nemohla láska existovať? Ved to by čo bolo za život? Tento názor môže mať len niekto kto sa sklamal alebo bol tak vychovávaný. Ako napr. muži. Muži bývajú vychovávaný už od detstva, že city sú len pre ženy, že plačú len padavky a podobné sprostosti. A potom sa my ženy môžme trápiť, prečo nám náš chlap nevie prejaviť niektorý z druhov citov. Ako napr. dať najavo, že im chýbame, že náš milujú, že im na nás záleží a podobné.

To aj ja by som mohla len tak zo zlosti napísať že neexistuje láska, prečítalo by si to pár ľudí a potom o dva - tri mesiace by si niekto vygoogloval že čo je to láska a môj blog by sa tam objavil.
Myslím si, že definíciu lásky nie je potrebné hľadať na internete. Lebo každý z nás lásku vníma inak. Ako aj zamilovanosť každý prežíva inak. Ved sa predsa nedá s niekým chodiť len preto, lebo je nám sympatický. No dá sa. Ale dá s tým budovať nejaký vzťah? Založený len na sympatiách? A potom splodiť dieťa a zobrať sa a byť spolu do konca života? Ved jeden alebo druhý v tom vzťahu potrebujú lásku, cítiť že sú milovaný. Teda ak to už nebude ten muž, tak žena potrebuje byť milovaná. Ved aj to dieťa potrebuje aby mu rodičia ukázali že ho majú radí.

Tak ako môže niekto, kto už čo to prežil povedať že láska neexistuje? A že načo je zamilovanosť? Zamilovanosť nikdy netrvá večne, ale je to krásny začiatok vzťahu.
Pochopila by som keby to povedal niekto kto sa prednedávnom sklamal...ale inak taký názor nechápem. Nemôže to byť predsa len o sympatiách a potom len o zvyku? Lebo vzťah len zo zvyku bez lásky, prestane jedného z nich baviť.

 Blog
Komentuj
 fotka
cheekee  5. 2. 2013 10:21
Ja poznám chlapov (mužov), ktorí dokážu prejaviť city. Tí, čo ich neprejavujú niežeby žiadne nemali, ale sa ich možno boja prejaviť, lebo kto prejaví city - lásku - akoby si ju priznal aj pred sebou samým a vtedy je človek zraniteľný. Láska = zraniteľnosť. (aj keď dáva aj silu - to je paradox, hh milujem paradoxy ...)

A nemyslím si, že by to bolo nejako ovplyvnené výchovou... niektorí chlapci sú proste citlivejší, iní tvrdší, ale zaľúbiť sa dokáže každý jeden z nich, aj keď niektorí si to ťažšie pripúšťajú. AK niekto z nich povie, že načo je zaľúbenosť (láska), len strúha frajera alebo (opakujem) sa nechce moc "odhaliť" pre svetom
 fotka
bondulka  5. 2. 2013 13:23
@cheekee

ja nevravím, že taký nie sú...ale skôr si myslím, že ako si povedala že muži sa boja vyjadriť svoje city..lebo potom sú zraniteľnejší..
 fotka
georg21  5. 2. 2013 13:39
všeobecne niektorí ľudia, už deti majú "problém" vyjadriť city, pocity... lebo majú strach napr.
 fotka
michalko88  12. 2. 2013 11:59
Nejde o mužov...je viac než jasné a viditeľné, dnešná mládež pozná sice slovo láska no nedokáže ho definovať. Naopak tí starší, tí vedia hovoriť o tom čo je naozajstný kus citu lásky pretože to minimálne raz prežili.

Každopádne je zbytočné hľadať odpovede v ľuďoch ktorí lásku neprežili alebo ich pred nedávnom sklamala. Ak má človek potrebu nájsť odpoveď na otázku čo je to láska, musí ju hľadať v sebe, sám musí vytvoriť svoju definíciu lásky.
Napíš svoj komentár