V poslednej dobe som ju nechápala čo chce. Chcela mať frajera, našli si ho na škole. Chcela sa dostať na svoju vysnívanú vysokú, podarilo sa jej. A teraz ako keby jej to bolo jedno. Na skúšky sa pripravuje hocijako. Raz sa učí aj dva týždne dopredu a niekedy až úplne pred termínom. A potom, že nemáme nejaké vynikajúce známky. A s Marekom je to tak isto. Najprv aká je šťastná, že ho spoznala, že konečne normálny chalan. A teraz, len čo sa vyskytol prvý nečakaný problém, tak už sa snaží vycúvať a hádže vinu naň ho. Ale tak čo je na tom ked niekomu záleží na škole? A chce mať dobré známky? Ved cez víkend by mohli byť kľudne spolu, teraz cez skúškové.
,,A nemohla by si sa ho to ty opýtať?" zaskočila ma otázkou . Len preto, že sme mali niekedy spoločnú minulosť a spája nás tá tragédia, to neznamená, že sme najlepší priatelia. Ako vždy sa rada prihovorím za kamarátky, ale nerada sa miešam do vzťahu druhým. Lebo potom sa môže jeden z nich nahnevať. A tentoraz by to bola Danka, pretože ja vážne nechápem čo chce.
,,Hej, počúvaš ma?" pýta sa nervózne.
,,Ved hej hej. A prepáč, ale neopýtam. To je medzi vami. A my už nie sme kamaráti, len známy. " povedala som rozhodne.
,,Tak dakujem. Si teda kamoška. Asi pôjdem. " a vstala.
,,Si sa urazila, že odchádzaš? No ako chceš. Ja sa len nerada pletiem medzi dvoch ľudí. Vieš, ak by náhodou vyšlo najavo, že tentoraz je chyba na tvojej strane. " povedala som. Pozrela na mňa a nič nepovedala. Ako vždy. Načo by aj také niečo ,,nepodstatné" riešila. Ked sa jej niečo nepáči, tak vždy uteká. Uteká pred pravdou, len aby ona bola tá najlepšia. Mohla by raz pozerať aj na druhých, nie len na seba. Na to ako musí byť Marekovi, ked mu toto navrhla.
,,Tak ahoj. Neviem kedy sa uvidíme. " vravím jej.
,,Ved sa zastavím. Ahoj. " vraví a ja jej nestihnem povedať, že tak skoro sa nemusíme vidieť. Už ide dolu výťahom. Ešteže sa mám načo vyhovoriť. Na školu. Aj ked to výhovorka nie je. Chcem spraviť všetky skúšky na prvýkrát, nech nemám stresy.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár