Idem sa s vami podeliť o najúžasnejší víkend v mojom živote, na ktorý som sa tešila feeeest dlho.
Tak teda TOPFEST.
Začalo sa to asi v marci, teda ak nie už vo februári, keď som sa dozvedela, že tam bude hrať Billy Talent. Pre mňa to znamenalo, že Ben-môj imaginárny manžel bude na Slovensku a ja mám možnosť s ním dýchať pár hodín ten istý vzduch.
Začala som si zháňať odvoz, spoločnosť a lístok až na poslednú chvíľu. Ešte týždeň pred začatím som si nebola istá, či tam fakt budem. Našťastie sme sa na posledú chvíľu zmotali a stačilo len vymyslieť schopnú ospravedlenku do školy.
Prišiel "ten" štvrtok a my sme asi s polhodinovým meškaním opustili našu rodnú dedinku smer Tesco. Tu sme nakúpili nejaké jedlo, napr. pivo, pivo, minerálku, vodku, pivo a pod.
S Božou pomocou sme naložili všetky veci do auta a zavreli kufor. Nasadli do auta a poďho na rýchlostnú smer Trnava. Musím sa pochváliť, že sa nám podarilo s tým naším Renaultom obehnúť Audinu!!! WooooW!
Trafili sme do Trnavy a blúdili sme aj tam kde sa nedalo. Po porade s mierne podguráženým pánom sme našli autobusovú stanici a ako bonus aj vlakovú. Zobrali sme ďalšieho pasažiera a pokračovali do Piešťan.
Trafili sme do areálu, dostali nálepku na auto, našli pohode parkovacie miesto, vytiahli všetky veci až na jedno pivo, ktoré sme našli až nedeľu. Medzi Toi Toi- kami sme našli pekný plac s výhľadom na západ slnka. Za hrania kapely Smola a Hrušky sme sledovali našich novych kamarátov ako nám stavajú stan. Touto cestou im chcem ešte raz poďakovať.
Ja som si šla hľadať spolužiakov a našli sme sa vo svadobnom stane, na svadb mojich spolužiačok. Bolo mi cťou byť svedkom. Hneď som túto skutočnosť musela oznámiť mamči a tá zhodnotila, že tie 3 eurá čo mi dala, mi bolo veľa.
Potulovali sme sa areálom,zaspievali sme si na Desmod a ja som potom z doposiaľ nezistených príčin prišla o hlas.
Neskôr sme šli do davu na Iron Maiden. Už len dýchanie znamenalo pogo. Dlho sme tam teda nevydržali, lebo ich tvorba mi nič nehovorí, tak sme šli pri stany, kde sme si... a potom šli pod stage na Konflikt. Posledné pogo mi nezahrali :/
Potom tam nejaká marha zjapala asi do 3. ráno a my sme len zjapali HOVNOOOO!!
Moja prvá noc pod Stanom bola teda dosť chladná. Za to ráno fest teplé! Umyli sme si zuby s minerálkou za 30 centy z Tesca.
Celé dopoludnie som sa nudila jak pes a hľadala po celom areáli svojich spolužiakov. Obedovala som vyprážaný olej s kečupom a so zlomenou vydličkou. Marhy!!
Šli sme na Arzén. Totálna pecka. Aj tričko sme chytili a Katarínku odušu spievali.
Potom sme šli podporiť "do p**i" DOOMAS.
Ja som sa tešila na Paranoid. Skvele sme si zapogovali.
Potom som šla na WC, napiť sa a postaviť sa pod hlavný stage a čakať na môjho manžela. Zatiaľ hrali IMT Smile a ja som sa upokojovala tým, že o týždeň hrajú zadarmo v Nitre a uvidím ich tam. Po nekonečnom státi sa zhasli svetlá a chalani vyšli na pódium a ja som plakala ako decko a s jednou rokou, ktorou som dokázala hýbať som kývala Benovi. Zjapala som ich pesničky, skákala aj keď som len stála a omdlievala som pri každom Benovom pohybe. Milujem ho!
Bohužial som svoje miesto musela opustiť a vzdialiť sa, lebo sme s kamoškou nedokázali ani dýchať. Tak sme si potom skackali v nejakej mláčke blata a zjapali ich texty až do posledného tónu.
Celé roztrasená a napichaná som šla do stanu a potom späť pod stage na Ska-P. Nevládali sme ani skákať, tak sme si len podupkávali a pohmkávali. Najviac sa mi páčilo, keď kričali: "Slovakiaaaa Ska-peeeeeee!!"
Po nich sme ešte šli na Polemic a úplne mŕtve so slzami v očiach šli spať. Na dobrú noc nám hrala Slobodka. Znovu sme sa upokojovali, že ich uvidíme na Slížovici, lenže keď som došla nedeľu domov, som sa dozvedela, že Slobodka tam nehrá. Tak som si len trieskala hlavu o stenu.
Z tej noci si len pamätám ako nám kamarát trieskal všetkým do stanov a kričal: "To s akými hovnami som na festivale? Vstávajte!! Hrá Rytmus a Lego!" Myslela som si, že to bol sen a ráno prišla krutá realita... ja som nevidela Rytmusaaa :/ Prežijem to niekedy?
Do 2 minút som túto skutočnosť predýchala a začal sa posledný deň Topfestu.
Pri raňajkách nám hral Kabát. Bola som totálne v riti z toho. So zemiakovou plackou sme stáli za červenou páskou a sledovali ich zvukovku. Zrazu Pepa zavelil, že poďte pod pódium a my sme tam s tými plackami rozbehli ako o život a zakotvili rovno pod ním. Zjapali sme asi 4 pesničky a ostali sme totálne napichané na večer.
Potom sme si sadli do stanov celá partia, schladili sme vodku pri cisterne a zabíjali sme čas pitím Absinthu a vodky. Nejak sme sa pokreslili, pozoznamovali, porozprávali, pohádali a ponadávali a že ideme na Načo Názov.
No...
Ja som sa tešila na Anti Flag a tak som si zdriemla. Prebudila som sa o pol desiatej, keď už hral ten Kukurica.
Chytila som záchvat zúfalstva, každému som nadávala, že to nie je možné!! Ja som tu len kvôli nim!! Upokojovali ma chabým argumentom, že mali hrozný zvuk. S týmto sa proste do konca života nezmierim.
Šli sme na Kabát, na Slíže. Teda ja som šla. Všetci boli niekde, neviem kde a ja som tam len sama kričala a spievala.
Vrátila som sa ku stanom, kde bola veľká show! Chalani natrepeli jedným do stanu dve veľké kuka nádoby a zo spacákov urobili guče a omotali ich izolačkou. Plakala som smiechom.
Zostali sme poslední 5 pozostalí a rozprávali sme sa s drkotajúcimi sa zubami už ani neviem o čom. Mali sme víno, ktoré sa nedalo piť a bolo proste nedopiteľné. Pri myšlienke, že máme ešte jednu plnú fľašu toho hnoja nám behal mráz po chrbte.
Zrazu prišli ku nám nejakí trtkovia s tým, že su Spoločenstvo prsteňa. Jeden mal nejakú tyč a na nej napichnutý chleba s tým, že on je Gandalf, ďalší mal nejakú hadicu omotanú lepiacou páskou v jednej ruke a tyč v druhej- akože luk a ostaných si nepamätám. Dali sme im to víno a oni celí happy ho pili jak nič. Trepali niečo o robení mágie a kakaových venčekoch. Zjavne šli na Slávika.
Tak sme šli aj my. Zohriali sme sa a odišli preč. Začalo svitať a tak sme šli spať.
Ráno sme sa zobudili na: "Hovnooooo, Hovnooo!" , zbalili veci, posledný krát umyli zuby v minerálke, ovešali sme sa vecami ako vianočné stromčeky a šli domov.
Toto bol môj prvý veľký fest a mám dosť. Neviem, či ešte niekedy budem schopná niečo také prežiť. Možno už len kvôli Anti Flag.
Ďakujem všetkým zúčastneným a tým, čo to dočítali dokonca.

PS:Nečítajte takéto koniny a radšej kukajte Tour de France!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
natyfuckingo  1. 7. 2013 17:05
závidím.
 fotka
petushiq18  1. 7. 2013 17:41
@1

aj ja som mala ísť. (Ach)
 fotka
amikadze  1. 7. 2013 23:26
pamätám si Ťa

a to som ani nevedela, že si z Birdzu

wow
 fotka
tunidlo  1. 7. 2013 23:54
V nedeľu ráno vyháňali ľudí zo stanového mestečka, alebo ich nechali žiť, nevieš?
 fotka
hellium  2. 7. 2013 00:04
ten Gandalf ma dostal
 fotka
amikadze  2. 7. 2013 12:09
@heatrow spomínajú ťa tu
 fotka
heatrow  8. 7. 2013 21:13
@hellium vieš že ten legolas a gandalf som bol ja s kamaratom?
 fotka
heatrow  8. 7. 2013 21:22
Jop a to vino bolo fakt nepitelne
 fotka
heatrow  8. 7. 2013 21:27
Jop a ešte sme mali aragorna a froda a niesme trtkovia
10 
 fotka
hellium  8. 7. 2013 21:32
@heatrow hneď by som s vami chcela fotku
11 
 fotka
heatrow  9. 7. 2013 08:54
@hellium ono sa s nami ľudia aj fotili ale neviem sa k fotkam dostať
12 
 fotka
antifunebracka  17. 11. 2013 17:04
nvm, mne sa zda byt topfest strasny agrofestival:?:
ale @7
Napíš svoj komentár