Už som napísal, že nie je možné žiť šťastný a naplnený život, ktorý má aj nejaký obsah a nie je len o prežívaní s kladnými či zápornými emóciami. Niekto môže povedať, že on je šťastný, ale stačí sa pozrieť do života takého človeka a je nožné vidieť (čo je v dnešnej kultúre a dobe časté) permanentné hnanie sa za niečím, čo nie je schopné človeka naplniť. Takým najznámejším sú samozrejme práca a kariéra. keby niekto povedal, že je pre neho na prvom mieste rodina, väčšinu ľudí by mu hneď a bez váhania povedala, že je to dobré a tak to má byť, že je to dobré. Ale ono to dobré nie je. Je to pekné a fajn z ľudského pohľadu, lenže rodina je až na druhom mieste po Bohu. Rodinné hodnoty sú veľmi dôležité a správne, ale sú až na druhom mieste v tom naozaj správnom rebríčku. Rebríčku, ktorý vraví Ježiš. Akákoľvek hodnota, ak je daná v hodnotovom rebríčku na miesto, kam nepatrí, stáva sa len a len modlou, aj keď to vyzerá ako "dobré".

Život je vlastne cesta, život je stále životom a to, ako ho kto prežije, je lne na ňom. Veľmi ma zarazilo čo mi povedal nedávno Duch Svätý, a to že sú len dve cesty, ako prežiť život. Ježiš o sebe povedal, že je život i cesta i pravda. Toto je nesmierne dôležitá pravda, ktorú potrebuje prijať každý jeden človek, ak chce v svojom živote prežiť ozajstne naplnenie a poznanie Boha. Nie rozumové poznanie, ktoré ponúka náboženstvo, ale ozajstný vzťah s Duchom Svätým. Pre život každého človeka sú len dva plány, pričom obidva majú duchovné pozadie.

Ježiš pri hlásení evanjelia povedal jedno veľmi dôležité slovné spojenie so slovami "áno a nie". Keď som si to pozorne prečítal pod vedením Ducha Svätého, pochopil som bližšie to, čo to znamená pre život človeka. Vedel som aj predtým, že Bohu sa dá povedať buď len "áno" alebo "nie" a nič mimo toho. Sú ľudia ktorí si pomýlene myslia, že existuje nejaké neutrálne štádium, v ktorom sa ocitnú mimo nutnosti sa rozhodnúť. Toto je jedna veľká lož, ktorou sa diablovi podarilo oklamať už značné množstvo ľudí, a nie len v tejto dobe, ale počas celej histórie ľudskej existencie. Boh je verný a spravodlivý, ten kto verí a nemá v tom pochybnosti sa nebude vyhovárať na "neutralitu" ale bez okolkov počúvne Boha v tom, čo Mu povedal!

Viď, existuje na to skvelý príklad prvého človeka, ktorý mal vieru Bohu a to Abraháma. V momente keď mu Boh povedal, aby odišiel zo svojej rodnej zeme, Abrahám neváhal a išiel. Nepozeral na to, čo má a čo vidí vo svojom živote. diabol ho strašil a snažil sa mu zasiať do srdca strach, ale on sa nenechal oklamať. Abrahám vedel že je s Ním Boh, ktorý je nekonečne mocný a slávny a Jeho rada je nado-všetky rady! Je treba si tiež uvedomiť, že Boh dáva prikázania, nie možnosti. Ale On prikazuje z lásky, pretože On najlepšie vie čo je dobré, správne, preto som to napísal ako rady. Pretože On prikazuje, ale z lásky voči ľuďom. Boh nie je despotický samozvaný vládca, ale milujúci a spravodlivý Pán. Panuje nad celým týmto svetom, aj keď to ešte nie je vidieť, pretože tá doba má ešte len prísť po tom, čo bude vykonaný súd na diablom a nevestou satanovou (čiže falošnou cirkvou, ktorá odmietla Boha a pravé poznanie a prijala diablovu teológiu).

Myslím že je viac ako isté, že každý človek už počul fakt, ale fakt trápnu a hlúpu otázku, prečo Boh spôsobuje (alebo dovoľuje) vlakové nešťastia. Boh nikdy niečo také nedovolil, vždy je to len dôsledok toho, že na svete je hriech a to, že čím ďalej sa hriech medzi ľuďmi rozmáha, tak sa niet čo čudovať, že diabol má stále voľnejšiu ruku. A to všetko len preto, lebo mu to ľudia dovoľujú. diabol keby mohol, už dávno by nebola ani zmienka po ľudstve, lebo by ho zničil, pretože tak nenávidí Boha a všetko čo stvoril. Aj napriek tomu, že z diablovej nadvlády sa môže človek dostať len tak, že príjme Ježiša za Pána a Spasiteľa, sú isté obmedzenia. A tie sa stále posúvajú tým, ako ľudia prijímajú to, čo im diabol ponúka. Nemožno zabudnúť, že on neprestáva ponúkať, aby všetko pripravil na príchod človeka, do ktorého priamo on, diabol, vojde, teda antikrista. V Biblii je napísane, že antikrist je každý kto popiera Otca a Syna (teda Boha), lenže teraz sa myslí konkrétne človek na 100% ovládaný diablom. K tým antikristom ešte, je ich ďaleko viac, ako je možné si myslieť a sú to mnohí z tých, čo Boha prezentujú pod falošným poznaním.

Popísal som o tom, aký je Boh a aký je diabol myslím primerane, teda nastal čas, aby som opísal tieto dva plány. Jeden a zároveň ten správny plán je ten, ktorý má pre Boha pripravený Boh. Ježiš povedal, že je málo tých, ktorí vchádzajú do kráľovstva nebeského, lebo cesta je úzka. Áno, tá cesta je úzka, ale len pre tých ktorí akosi chcú chodiť a žiť s Bohom, ale neopustili túžby, ktoré ich pútajú k tomuto svetu. Tým sa zdá táto cesta úzka. Tiež sa samozrejme táto cesta zdá byť úzka tým, ktorí Boha vôbec nehľadajú a ako náhle počujú zmienku o tom, čo treba odstrániť preč zo života, tak sa im to okamžite nepáči a často to ani nechcú počuť, lebo tak veľmi milujú to čo im diabol ponúka. A viete čo vtedy robí diabol??? Smeje sa z plných pľúc spolu s démonmi, ako ľahučko takých ľudí nalákal. Vie veľmi dobre, že to čo im ponúka je zlé, ale zároveň im to prezentuje ako dobré, lebo tak veľmi nenávidí ľudí a chce im škodiť. A to len preto, že ľudí stvoril Boh. Chce ich oklamať len preto, aby mu nerobili problémy pri ovládaní sveta a ľudstva. Vie totiž veľmi dobre, že keď sa vzdajú všetkých démonských túžob, ktoré im sám vnukol a vytrvajú v hľadaní Boha, poznajú skutočne dobré veci - radosť, pokoj, spravodlivosť, Boha. diabol má panický strach z toho, že ľudia poznajú pravú radosť, radosť z Boha a vtedy ich už on nebude môcť nalákať. Ach, som veľmi vďačný Bohu za Jeho plán pre môj život, lebo je to to najlepšie čo len môže byť. Je maličkosť vzdať sa "požitkov" tohto sveta, ktoré sú ale nie pôžitkami, ale len emóciami obalené klamstvá a zlé semená, ktoré satan chce, aby ľudia siali do svojich životov a potom žali prekliatie.

Boží plán pre ľudský život je dokonalý a bezchybný. Je v ňom skutočná radosť, pokoj, spravodlivosť, riešenie problémov, zdravie, úspechy, prosperovanie v každej oblasti života, ale predovšetkým úspech v jednom. Čo je to "jedno"? Je to poznanie Boha, priblíženie sa Jeho srdcu. Nie je nič lepšie ako blížiť sa Bohu po každý deň a poznávať Ho. Radosť z Boha je nadčasová, pretože je mimo princípov, ktorými sa riadi táto spoločnosť. Tá vyhlasuje o chemickej reakcii v ľudskom tele,, že je to láska. No to je teda riadna hlúposť. Boh v svojej podstate je láska, nie reakcia hormónov závislá na informáciách, ktoré človek vstrebal v svojom doterajšom živote. Keď niekto chce naozaj milovať, musí sa rozhodnúť, pretože láska je rozhodnutie. Ježiš povedal aby kresťania milovali svojich nepriateľov, to sa nedá urobiť podľa pocitov a z ľudských síl, ale len vďaka sile, ktorú majú Božie deti z Božej milosti. Sile urobiť rozhodnutie, ktoré prekoná všetky protitlaky.

Čo je to vzdať sa túžob tohto sveta, ktoré sú vždy len od démonov riadených diablom oproti životu s Bohom. Je to nič, absolútne nič!!! Amen. V Bohu je sloboda, o ktorej sa nikomu kto ju nepoznal ani nikdy nezdalo. Sloboda, ktorá je skutočnou slobodou. Stačí len kráčať v tom, čo Ježiš ľuďom pripravil, v Jeho pláne. Náboženstvo si pomýlene myslí, že keď Ježiš hovoril o tom, aby ľudia vzali kríž a nasledovali Ho, že tým Ježiš chcel povedať, aby trpeli aj oni vo svojich životoch. Niekto kto niečo také povie, nemá poňatia a o Bohu a bez urážky, ale asi je na tom aj veľmi zle v oblasti zdravého rozumu. Ako by predsa bolo možné, aby Ježiš volal k utrpeniu, keď hneď potom povedal, že Jeho bremä je ľahké?! Áno, diabol sa snaží tlačiť proti Božím deťom, lenže na ich strane je večne víťaziaci víťaz Izraelov (slovo izrael znamená služobník Boží) a teda oni zvíťazia. Boh si nepraje aby niekto trpel, Ježiš dáva tým čo Ho hľadajú a túžia po Ňom viac ako po čomkoľvek zdravie, víťazstvá, úspechy, život nebeskej kvality, život v ktorom nefičia na vlastnom talente, ale na talente ktorý dáva Boh. A ten je nad všetky talenty!!! Hallelujah! A potom všetkom by žiadal utrpenie. Je napísané v Matúšovom evanjeliu, 9. kapitole, 13. verši: "Choďte teda a naučte sa, čo znamenajú slová: Milosrdenstvo chcem, a nie obeť; lebo neprišiel som volať spravodlivých, ale hriešnikov." Ježiš povedal jasne, milosrdenstvo, nie obeť. A utrpenie je riadna obeť. K tomu viac dodávať netreba, hovorí to za seba!

Je ale ešte jeden plán pre ľudský život, a je to diablov plán. V kultúrach národov poznačených kresťanským náboženstvom sa vžila predstava diabla ako "rohatého čerta". Neviem čo si mysleli ľudia ktorí to vymysleli, ale určite nie pravdu - a to že diabol je muž tisícich podôb a má jednu veľmi silnú a dominantnú vlastnosť - je prefíkaný! A ako sa to prejavuje? Veľmi nenápadným spôsobom, ktorým pekne drží ľudí v blude. diabol si vždy vyberie niektorých ľudí, ktorým nebráni a dovoľuje im, aby žili úspešný život. Pre neho to nie je obeť, tí ľudia aj tak skončia v pekle, lebo hľadali veci sveta, bola to pre nich modla a tým že tie veci urputne hľadali, nevedomky uctievali démonov skrze modly (napríklad kariérizmus) a tí keď už uznali za dosť, pustili daného človeka aby si zobral úspech. Ježiš povedal, že kto nájde svoju dušu, stratí ju. A toto robia tí ľudia. Nájdu to, čo hľadajú, ale opäť sa o niečo vzdialia Bohu, aj keď sú nehorázne ďaleko.

Prefíkanosť diablovho plánu spočíva v tom, že dáva niektorým ľuďom možnosť zobrať si víťazstvo a potom ľahko vtlačí ľuďom do hlavy, že človek si "vybojuje" všetko čo si zaumieni. A to nie je pravda. Človek môže len to, čo mu je dovolené. Keď raz žije niekto žije bezbožne, môže sa aj potrhať, dosiahne len to, čo mu diabol dovolí dosiahnuť. Veľmi sa mi páči prirovnanie diabla k mačke hrajúcej sa s korisťou. diabol oklamal Adama a Evu a získal korisť - tento svet spolu a ľudstvo. Teraz sa už len hrá. Hodí sa tu výrok, že mier je prestávka medzi dvoma vojnami. Je to len ináč povedané, ako sa diabol hrá s týmto svetom.

Buď sa človek rozhodne žiť pre Boha alebo Mu povie nie. Ak Mu povie nie, tak nech sa radšej pripraví na to, že skončí v ohnivom jazere. Boh sa pýta len určitý počet krát, nemožno Mu pichať do oka a hovoriť nie donekonečna. Ľudia majú slobodnú vôľu, keď nechcú Boha ale chcú napĺňať túžby od diabla, je to ich voľba. Život bez Boha je len o sadení zlých vecí do života a ich žatie. "X" ľudí, ktorí za mladosti pilo alebo robilo iné hlúposti sa potom sťažuje, že prečo nemali rozum a teraz ajú zdravotné problémy. Len žnú to čo zasiali, nič viac. Rozhodnutie sa pre tento svet je jedno megasemeno, ktorého plodom je večné zahynutie od tváre Božej a nekonečne dlhé a nepredstaviteľne veľké utrpenie v ohnivom jazere, kde budú uvrhnutý satan spolu s nevestou, falošnou cirkvou a tí, čo sa k nim pridali. Amen.

Iných dvoch ciest niet. Je len jeden čas na rozhodnutie a volá sa pobyt na zemi alebo aj život.

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár