Šťastie. Prečo ho každý chce nájsť? Prečo je tak potrebné pre tento život? Šťastie je predsa všetko čo si ľudia navzájom želajú, tak prečo potom je na svete toľko nešťastia? Možno je to všetko iba tak, možno hráme karty s ľudskými osudmi a možno sme iba my, ľudia čo si želajú šťastie, príliš slabí aby sme v tejto hre porazili nešťastie. Prečo je nešťastie také odhodlané bojovať?

Asi preto že svet spravodlivosti si občas nasadí ružové okuliare, a všetko sa zdá krásne ako vo sne. A možno práve tie sny za to môžu, že nabudili ľudí, aby ich snívali iba dobré. No potom prečo tie sny neovplyvňujú aj druhú stranu, stranu nešťastia? Keď šťastie je iba to, čo si ľudia prajú, tak možno by bolo "blbé" želať si nešťastie. Lenže niektorí si to nešťastie aj napriek tomu navzájom želajú... Snáď si myslia že keď ho niekomu dajú tak za nimi už viac nepríde? Kdeže, nešťastie to je ako choroba, môžeš niekoho nakaziť ale tým sa sám choroby nezbavíš.

A prečo si tí, ktorí to nevedia pochopiť, to nešťastné želanie nepovedia do očí? Všetko by bolo lepšie, keby neexistovalo slovo "klamstvo". Klamstvo je to, čo rozvracia šťastie, je to palivo pre nešťastie. Prečo aj tí ľudia ľudia, čo si želajú šťastie klamú? Viem, možno nie sú natoľko nešťastný, aby sa v živote stretli zo silným palivom menom klamstvo až do miery nešťastia...

Prečo nešťastie tak ovplyvňuje ľudské osudy? Nešťastie môže byť dlhodobé aj chvíľkové, rovnako ako šťastie. Lenže aj tá rovnako dlhá chvíľka, sa pri nešťastí zdá oveľa dlhšia.

Prečo si ľudia pri šťastí neuvedomujú, že tento stav, aj keď je veľa krát chvíľkový, môže byť bez tých hier s ľudskými osudmi a bez toho zákerného paliva, stav celoživotný...

 Blog
Komentuj
 fotka
onaj123  22. 11. 2011 16:38
Je to pekne napísané ako pekná filozofia ale v živote je to komplikovanejšie ešte je tam aj lenivosť a potom sa vyhovárajú a klamú jeden na druhého čo je ako ty hovoríš palivo pre nešťastie!!!
 fotka
antifunebracka  5. 8. 2016 22:12
Ty si sa tuším do tých pseudofilozofických myšlienok na konci aj statočne zamotala.
Napíš svoj komentár