Slovensko nemá v Európskej únii čo robiť, kým nezruší jazykový zákon a Benešove dekréty.
“Zahraniční maďari musia mať možnosť slobodne žiť a hovoriť po maďarsky” povedal Csanád Szegedi.

Jobbik vyhlásil, že po prípadnom úspechu v maďarských voľbách chcú presadiť väčšie práva pre zahraničných Maďarov, teda aj tých, čo žijú na území Slovenskej republiky.

Zahraničným Maďarom chceme zabezpečiť plné štátne občianstvo, volebné právo, rovnaké práva ako obyvatelia našej krajiny (Maďarska) – Musíte brať do úvahy používanie maďarského jazyka, podobne ako aj právo na autonómiu.

Čo pred voľbami sľubujete Maďarom žijúcim na Slovensku?
Chceme dosiahnuť, aby mohli slobodne žiť a hovoriť po maďarsky. Nedokážeme akceptovať, že 700-tisícová menšina Maďarov žijúca na “felvídeku” má odopierané právo hovoriť materinským jazykom. Najrozumnejším kompromisom by bolo, keby slovenská vláda uznala maďarčinu ako druhý štátny jazyk !

Táto situácia nie je namierená proti Slovákom, určite ani Slováci nie sú zlí ľudia. Musia si však uvedomiť, že táto problematika sa musí riešiť. Slováci by si mali uvedomiť, že práve maďarská menšina platí dosť vysoké percento celkových daní a podieľa sa svojimi silami na rozvoji slovenskej ekonomiky.

Slováci môžu maďarskému obyvateľstvu len ďakovať !

Na naše slovenské ministerstvá prichádzali stovky sťažností od ľudí, ktorí nevedia po maďarsky. Vysielanie a oznamy v rozhlase boli len v maďarčine…
Je práve najvyšší čas, aby sa títo ľudia naučili po maďarsky. Vôbec by im to neuškodilo. Žijeme predsa v Európe. Slovensko si totiž pripojilo územia “felvídeku”, kde žila čistá maďarská menšina. Keď nevedia zaobchádzať s maďarskou menšinou a byť za ňu zodpovední, musia sa týchto oblastí zriecť !
V minulosti ste navrhli vylúčenie Slovenska z EÚ. V reálnom svete sa vám to však nikdy nepodarí…

Budeme na tom trvať až dovtedy, kým nezaručia maďarskej menšine ich plné práva a kým bude v platnosti jazykový zákon. V EÚ nemá miesto krajina nerešpektujúca tieto práva. Keby to vaši politici urobili, zrušili by Benešove dektréty a stiahli jazykový zákon. Kým však sú v platnosti nemá SLOVENSKO miesto v európskych štruktúrach…

Kto je vlastne Csanád Szegedi ???
Na zasadnutiach EÚ sa “preslávil” uniformou Maďarskej gardy
Je jedným z troch zástupcov maďarskej strany Jobbik v Európskom parlamente. Dvadsaťsedem ročný politik sa narodil v Miškovci. V strane Jobbik pôsobí od roku 2003, keď sa postavil do čela stranického kabinetu pre zahraničných Maďarov. Viac ako tri roky je predsedom strany do Európskeho parlamentu ho zvolili minulý rok.

Vyjadrite svoj názor dole do komentárov !!!
Prečo by sme sa mali učiť po maďarsky?
Prečo by druhý štátny jazyk mala byť maďarčina ?
Prečo by sme sa mali zriecť časti územie SR ?
…odpovedzte si sami, možno sa niečo dozvieme aj z diskusie…

zdroj: endy.sk

 Blog
Komentuj
 fotka
gebrica  18. 2. 2010 21:08
Maďari doteraz nazývajú Slovensko ako ,,horná zem"..
 fotka
rimanka  18. 2. 2010 21:22
?
 fotka
zuzulka98711  18. 2. 2010 21:33
Neporozumela som.
 fotka
narazuvzdornaa  18. 2. 2010 21:58
Som tá posledná, kto by proti Maďarom niečo mal, ale toto je na smiech.

(Vedieť po maďarsky by som napríklad chcela, ale druhý štátny jazyk, vylúčenie z Únie?Týchto jedincov už len zavesiť za semenníky z mosta Apollo.)
 fotka
areyco  19. 2. 2010 14:58
nuž aj ja som sa čudoval, keď som čítal, ten článok v novinách - vrchol
 fotka
singourney  24. 6. 2010 23:00
ach to su ciste politicke tlaky... sak keby sme boli taka otrasna krajina tak sa predsa cela mensina zdvihne a prestahuje o 20 km do madarska... madarov stve ze dph odvadzaju nam a nie im....
 fotka
tomick  27. 6. 2010 23:22
v kazdnom normalnom state na svete plati ze ak tam chce clovek zit tak sa musi naucit statny jazyk, on sa musi prisposobit vacsine a nie vacsina jemu to je proti logike, tie jeho nazory o vyluceni z unie su na smiech
Napíš svoj komentár