Túto rozprávku by som chcela venovať Matousik .Dúfam že sa Vám bude páčiť.
Kde bolo tam bolo, za Horou UVZŽ, za riekou Honolulu bola malá dedinka menom ABCDEGFVZ. A preto sa takto volala lebo v ňom mohli bývať len tieto písmenká. A takto sa volala každá dedina.A v tej dedinke bola ulica V.V nej bývali len V.Na tej ulici bol celkom malí domček a v ňom sa zrazu ozvalo:"Áááááááááá,mamííí ja sa bojííííííím!!!!!! Rýchlo mama V pribehla k svojej dcérke V a ju ratovala:"Čo sa deje Véčočka? Zasa sa bojíš byť sama?" spýtala sa mama V aj keď poznala vopred odpoveď:"Áno, lebo sa tak cítim že už navždy budem sama."a začala plakať.Susedia si na ten rámus zvykli, lebo sa tam ozýval úplne každý deň.
Raz sa tam prisťahovala jej sesternica a od vtedy tam rámus nebol. Lenže raz obidve lepili malú bábiku so sekundovým lepidlom. A jedna nešikovná Večočka si polepila bok a oprela sa o tú druhú:"Ako nám je dobre nie Večočka? Neviem si ani predstaviť že by nás vyhnali od mamky. Počula si o tom špinavom O s ktorého sa stalo Q? Musel odisť a založiť novú dedinu.Nechcela by som na jeho mieste skončiť."vravela ta nešikovná Véčočka a druha na to povedala:"Máš úplnu pravdu nechcela by som byt úplne sama." Keď polepili uplne všetko nevedeli sa od seba odpojiť.Obidve boli veľmi smutne že sa budu musieť odstahovať.Dedinu nechceli ani len premenovať lebo vraj im budú robiť len hambu. "Kto kedy videl dve V pripojene na sebe? A ako sa vlastne budete volať?už viem! Budete dvojité V a ked si založite dedinku bude tam tento znak W. Dáme vam jedlo a vsetko potrebné. Ale uz nikdy vás tu nechceme vidieť!Robíte tu všetkým velkú hambu!
Tak sa smutne W vybralo do sveta.
Šli,šli až šli päť dní až našli čistinku kde sedelo trošku špinavé Q."Ahoj Q!Založíme si tu novu dedinku kde budú bývať len čudné písmenká ktoré vyhnali."Súhlasil s nimi natešení Q a začali stavat kazdy jeden domcek. A napokon uz neboli smutne ze skoncia sami ale dakedy sa tu zatulali aj ine pismenka ktore stihol taký istý osud. Bolo tam už päť W a desať Q. A tak si tam žili všetci štastne a nevšímali si ostatné dediny ktoré ich nemali radi, lebo sú cudny. Ale daktorý ich mali naopak velmi radi. Pomáhali im a aj oni im. Postupne im rástla dedina až do mestečka. Koniec

 Blog
Komentuj
 fotka
e12  27. 1. 2010 13:48
páči sa mi postava Q .. pekné
 fotka
8smallboy  29. 1. 2010 21:58
lol...pekny pribeh...: )
Napíš svoj komentár