Niekedy, keď pozerám film nedokážem vnímať okolie. Ten film musí byť výnimočný. Výnimočná hudba, herci, dej, výroky.
Musí znázorňovať život taký aký je.
Ten film vo mne zanechá myšlienky, fantáziu, ktoré neviem vyjadriť slovami. Viem to len ja. Viem si to povedať je to skryté niekde v hĺbke mňa. A ten film mi to dokáže z vnútra vybrať. Most do krajiny Terabithia vo mne zanechal veľa, ako to mám povedať, zvláštneho. Smiala som sa, plakala som, bola som v siedmom nebi, v plnom úžase.
Nebola to rozprávka len pre malé deti.
Bolo to kráľovstvo dvoch dospievajúcich detí, ktoré dokázali zavrieť oči a otvoriť myseľ. Boli odlišné, boli výnimočné. No výnimočný môžeme byť všetci ( sme ) stačí otvoriť myseľ a pozerať sa. Rozviť to čo je v nás skryté, fantáziu.
· Fantázia sa v nás prebúdza, keď do nás niekto kopne ( nemusí ).
· Fantázia nám pomáha pochopiť svet taký aký je.
· Fantázia nám pomáha uniknúť zo sveta dospelých. Uniknúť pred ich starosťami.
A sú to deti, výnimočné deti, ktoré nám v tom pomáhajú. A mi by sme si ich mali vážiť. Ja milujem fantáziu.
Predstaviť si obrov alebo draka, keď čítam knihu, je pre mňa nezabudnuteľný zážitok. To ona ( fantázia ) mi pomáha sa odtrhnúť od sveta pred mojimi očami. Stačí aby som ich zavrela a je tu krajina Terabithia.
Práve prechádzam po moste, je krásny so zlatým zábradlím lemovaným fialovými kvietkami. Kráčam po ňom. A s ďalším mojím krokom sa krajina rozrastá. Sú tam lúky makov, aha tam je mlyn bez vody. A tam vedľa stojí mramorový hrad s troma vežičkami. Ako krásne svieti. To budú asi tie lampióny zavesené na každom domčeku. Obzriem sa a vedľa mňa stojí akási postava. Je to mladé dievčatko. Blondína. Má super baretu a číny. Chytí ma za ruku a vedie borovicovým lesom. Všade okolo sú zvedavé zvieratká. Jeleň s medveďou hlavou, veverička ktorá šteká. Všetko je naopak. Je to tu úžasné. A tí ľudia. Aha tam je trpaslík a aký obrovský. : ).
To dievča mi k tomu pomohlo. Usmialo sa a povedalo. ,, Otvorila si svoju myseľ. ´´
Tak prosím nebojte sa toho. Otvorte myseľ a prebuďte v sebe skryté dieťa. Zavrite oči a len tak si ľahnite.
Predstavte si zelenú trávu, modrú oblohu. Okolo vás zurčí potôčik, štebocú divé vtáky : ). Práve sa hojdáte na hrubom lane, ktoré sa nikdy nepretrhne, pretože je zázračné. Zakloňte hlavu a pozorujte oblohu. Je to, akoby ste lietali a nikdy nepadnete.
Až po pozretí tohto filmu si uvedomíte aké je krásne žiť s detskou fantáziou. Stane sa z vás obrí trpaslík : ). A nezabudnite na to dievča, ktoré vám v tom pomohlo. Nezabudnite na ňu, pretože je výnimočná. A pre mňa zostane v srdci navždy. A ručím za to že tento film je majstrovské dielo. Tento film je sám osebe výnimočný. Už sa teším na knihu : ).
Je to príbeh o tom ako človeka môže spraviť šťastným dieťa s fantáziou. Stačí mu ju otvoriť.

Réžia Gabor Csupo – špica tento pán natočil krásny film.

Jesse Aarons Josh Hutcherson ( zelená je tráva ) – bol fakt skvelý.

Leslie Burke AnnaSophia Robb ( Charlie a továreň na čokoládu ) – myslím si, že nikto iný by to nezahral tak ako ona.
Jack Aarons Robert Patric ( mexico city ) – najviac sa mi páčil keď objal syna. Po dlhej dobe.
Toto boli traja herci, ktorých žerem...v tomto Filme. A hlavne AnnuSophiu. Tá jej rola a aj ona boli úplne že fakt super. Aj ja by som chcela byť taká ako Leslie Burke. Mať hrad na strome a obhadzovať sa granátmi - šiškami. Tiež by som chcela mať svoje kráľovstvo.
Ja už nemám ani čo napísať. Hudba, scénar, réžia, herecké výkony všetko bolo také beautiful.
Mám s toho neopísateľný zážitok. Asi pôjdem do lesa nájsť nejaký strom. A nájdem si ešte niekoho a bude to naše malé tajomstvo : ). ( nikomu ani muk : )
A čo tu ešte sedíte padajte do kina. Ihneď!! A keď nepremietajú tak niekoho podplaťte, pretože iba na plátne sa to dá vychutnať s fantáziou.
· Ona bola jeho anjel strážny. Urobila ho šťastným a odišla : (.
· On to urobil pre ňu, pre ňu postavil most do krajiny Terabithia. Urobil to pre svoju kráľovnú.
· Bolo to ich malé tajomstvo.

 Recenzia
Komentuj
 fotka
endre-silentname  31. 10. 2008 19:53
Tento film proste milujem. Je tak skutočne oslobodzujúci od všetkého čo ma obkľopuje, že na prvé videnie som si ho zamiloval... a myslím, že rola Leslie Burke sadla AnneSophii Robb omnoho viac ako v Továrne na čokoládu. Tu ukázala tie svoje schopnosti sympatiami totálne ma ohúriť.
 fotka
levik123  31. 10. 2008 20:24
ten film isiel uz davnejsie, velmi sa mi pacil
 fotka
lelinna  31. 10. 2008 21:09
z toho filmu mam neopisatelny zazitok, nadherny pribeh, krasne a take smutne...

neexistuje vela filmov co by som mala naozaj rada, ale toto je vynimka.

povedala si k tomu vsetko co sa dalo opisat slovami,

ostatne sa vyjadrit neda...
Napíš svoj komentár