Stratila som sa uprostred toho niečoho, čo by som chcela, čo by malo byť a čo sa smie. Tak ďaleko ako dokážem a tak hlboko ako sa odvážim. Od kedy som sa rozhodla zabiť to malé a hlúpe dievča čo tak naivne kukalo na ľudí a nechápalo ich činnom, sa zmietam v jednom chaose za druhým. To je to, čo som tak dlho hľadala. Zostup z javiska medzi divákov. Medzi tzv. fanúšikov môjho teatrálneho správania. Prečo vlastne prišli? Pozrieť si béčkovú herečku. Samozrejme na ľavej strane pódia sedí tak moja obľúbená porota. Sudcovia , ktorí majú v rukách sekery a čakajú kedy a komu môžu zoťať hlavu. Cítim sa ako divák a odsúdený zároveň. Pozerám sa na vlastný zostup z dola. Moje zlé dvojča vyplazuje jazyk všetkým na vôkol. Provokuje a potom následky hádže mojím smerom. Na však sa nakŕm, teba aj tak nikdy nikto nebude milovať. Nie bez toho, aby ťa chceli vlastniť.
Druhé kolo. Teraz nám predveď milé dievča ako dlho vydržíš byť bez srdca. Že prečo, sa pýtaš. No to je jednoduché ho zoberieme a dáme do zbierky pre chudobné deti. Však na čo ti je zdravie ukáž aká si silná.
Tak a máme tu celkový obraz nahého človeka, bez srdca. Dražba začala, kto sa zľutuje nad hlúpim jahňaťom? A tak ľudia odvracajú tváre...
Tretie kolo. Po neúspešnej premiére o hlúpej ovečke z krabice malého princa, prichádza na rad Ľadová kráľovná dva. O tom ako dievča zachránilo chlapca a roztopilo jeho srdce. O tom ako chlapec však naďalej miloval kráľovnú a hentú mal na dlhé chvíle.
Neočakávane... ľudia jásajú. Však ó áno rozprávky so šťastným koncom už nikoho nezaujímajú a „žili šťastne kým nepomreli“ sa už dávno nenosí.
A máme tu štvrté kolo. Nikto by však nečakal, že veľavážená herečka z bábkového divadla sa nedostaví na scénku. Čo sa stalo? Jednoduché zatiaľ ju odložili do toho kumbálu, kde má veci upratovačka. Hneď vedľa starej metly a mopu, čo aj tak nikto nepoužíva. Prikryli ju dákou handrou. No a ona čaká na opravu, na pohladenie a naivne ďalej na lásku. A ešte stále, stále …....

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár