A je to tu.

Zas ten istý problém, na ktorý myslím už asi každý deň. Čo sa to s nami dočerta deje? Čím ďalej tým viac sa v našom svete rozlišujú silnejší a slabší jedinci. Ako je to len ťažké pre tých slabých... Môžu sa snažiť ako chcú, nemajú šancu. A tí silnejší sú ako štvané a divé zvery, ktoré hltajú korisť. Všetkými dostupnými spôsobmi sa ho snažia dostať do pasce. Alebo ak nie je hladný, tak sa s ním trochu pohrá, len tak, aby sa nenudil, zatiaľ čo ten chudák trpí a prosí o život.

My ľudia sa požierame ako tie zvery, využívame na to všetky možné i nemožné, legálne i nelegálne prostriedky len preto, aby sme uspokojili svoje potreby. Silnejší vyhrávajú, slabší sa podriaďujú.

TÝKA SA TO VŠETKÝCH NA TOMTO SVETE!

Už len keď idem do obchodu, musím dávať pozor, aby ma predavačka vo svoj prospech neokradla. No povedz, je normálne, keď ti vydajú menej ako máš dostať, spýta sa či je to v pohode a odíde skôr, než si spočítaš prachy? Ideš za ním, že si to s ním vyriešiš, lenže za rozdiely mimo pokladne už nezodpovedajú. Ale to je to najmenej.

Kopu talentovaných ľudí sa nemôžu dostať na výšku, pretože sa tam dostane nejaký debil, za ktorého to všetko prachatý ocko vybaví. Toho debila, ktorý tam vlastne ani nechcel ísť, vykopnú po roku alebo dvoch. Zbytočne stratený drahocenný čas.

Každý už aj tak pozerá iba na seba. Rob si čo chceš. Pokojne sa aj zabi, len mňa do toho neťahaj. To je motto väčšiny dnešných ľudí.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
vreskot000  7. 7. 2009 14:13
caves pekný blog si napísala, zial Bohu, je to tak, vo vacsine prípadov, taký je svet, hoci sa stále všetko dásaspravit vsetko krajším, všímať si pozitíva, potom sa vieš povzniest a pousmiať
 fotka
stage  7. 7. 2009 14:57
Ja volám k návratu k tradičným hodnotám. Volám k duševnej očiste od materializmu, k návratu viery, ktorá vyvoláva strach konať zlo, k šíreniu lásky tým, čo ju potrebujú i tým, čo si ju nezaslúžia, volám za návrat k radosti z práce, za oslobodenie ľudskej kreativity, k obdivu múdrosti, k hľadaniu duševného pokoja a vyrovnanosti, volám po osobnostiach a nie po osobách. Volám ja a mnohí ďalší. Kto bude súhlasiť, pridá sa a tak sa dá o pár rokov vytvoriť silná "normálna" slušná vrstva, ktorá dokáže ukázať blbým snobom, vysmiatym povrchným pracháčom, arogantným mafiánom ale i našej totálne domýlenej staršej generácii,že bez nás tu nič nezmôžu.

Utópia?

A môžeme si ešte dovoliť neskúsiť to?
Napíš svoj komentár