Prvá letná búrka prišla ako zvyčajne nečakane. Hustý dážď bičoval les a planiny neúnavne celý podvečer a noc. Každý, kto mal miesto kde sa mohol uchýliť, tak urobil. Nasledujúci večer lejak pomaly zjemnel a les sa naplnil hodvábnou hmlou, pohlcujúcou posledné zvyšky veľkých kvapiek. Hinata nadšene vybehla z nory šťastná, že si konečne môže poriadne ponaťahovať celé telo a vybrala sa smerom k planinám, no cestu jej zrazu skrížila jej mladšia sestra.
„Kam ideš?“ spýtala sa Azami prísnym hlasom ako vždy, keď sa jej staršia sestra nesprávala tak ako by sa podľa nej dospelá vlčia princezná mala.
„Prejsť sa. Prečo? Potrebuješ niečo, Azami-chan,“ usmiala sa Hinata v snahe odľahčiť situáciu.
„Ideš za tou hyenou, však?“ spýtala sa Azami nezmeniac tón.
„Možno. Je na tom niečo zlé, že chcem pozrieť priateľa?“ pokračovala Hinata nevinne, no Azami sa zamračila a podišla bližšie.
„Si už dospelá, nemôžem ti hovoriť čo smieš a čo nesmieš. Ale myslím že by si to nemala robiť. Nie je dôstojné a správne pre vlčiu princeznú stretávať sa s niekým takým.“
„Neboj sa Azami-chan. Ako si povedala, som už dospelá, viem sa o seba postarať.“
Hinata sa jej jemne uklonila na pozdrav a pobrala sa do lesa. Ale slová jej sestry ju znepokojovali viac ako by si chcela pripustiť. Zo všetkých strán prichádzali len varovania a rady. Za normálnych okolností by sa tým nezaoberala, no tu išlo o niekoho, koho naozaj až tak dobre nepoznala a hoci Usotsukimu verila, predsavzala si, že si odteraz bude dávať pozor na to čo v jeho prítomnosti povie a urobí. Nanešťastie pre ňu, sebaovládanie bola lekcia, ktorej zvládnutie ju ešte len čakalo.
Azami, hoci jej do dospelosti chýbala ešte jedna zima, mala v tomto oproti sestre výhodu. Bola oveľa rozvážnejšia a opatrnejšia, čo jej pri rozhodovaní poskytovalo viac času popremýšľať o veciach. Na svoj vek bola neobvykle múdra a mnoho členov svorky si k nej chodilo po rady. Spolu s Hideom tak tvorili dvojicu neohrozených vodcov uznávaných v celom lese a aj za jeho hranicami.
„Zasa šla za tou hyenou?“ opýtal sa Hideo akoby mimochodom.
„Mhm,“ prikývla Azami, pozrúc na brata. „Čo si o tom myslíš?“
Hideo sa zhlboka nadýchol a zamračil sa. „Keď sa začala kamarátiť s tým mláďaťom, zdalo sa mi zvláštne, prečo si radšej nenájde niekoho vo svojom veku a tak som jej to povedal. Začala sa kamarátiť s tým medveďom s odôvodnením, že on je v jej veku. A teraz...už o tom radšej nerozmýšľam.“
„Mne sa to celé nejako nezdá. Hyena, ktorá chce byť vlkom?“ Azami zamyslene pokrútila hlavou.
„Ani mne sa to nezdá, ale kým jeden z nich neporuší vlčie zákony, nemôžeme nič robiť. Je už dospelá, tak dúfam, že sa podľa toho aj bude správať.“

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
galinka  18. 11. 2007 00:27
Príjemné prekvapenie takto na noc, nájsť tu pokračovanie
 fotka
zemina  19. 11. 2007 15:32
Tak tak Hezky
Napíš svoj komentár