Znova ho viedli po dlhej chodbe, z ktorej vychádzalo jasné biele svetlo. Znova počul z dverí okolo šepkať desiatky hlasov. Šepot naberal na intenzite, keď ho ťahali k ťažkým dverám na konci chodby. Zastavili tak, ako vždy. Dvere sa otvárali pomaly. Už skoro videl dovnútra. Jasný záblesk ho prinútil zakryť si oči a odvrátiť hlavu.

„Sakra, kedy sa už konečne dozviem, čo za tými posranými dverami leží“, hovoril si pre seba popri tom, ako vstával spotený zo studenej zeme vedľa postele. Osem rokov ten istý sen každú noc. Vedeli o tom už všetci a práve preto s ním nikto nechcel spať v jednej izbe. Vždy sa v spánku mykal a vykrikoval, čo všetkých znepokojovalo a v prvom rade vyrušovalo. Po čase si na to všetko zvykol a bol rád sám, no dnes to nešlo. Bol pondelok a tak mu nezostávalo nič iné, ako ísť do neobľúbenej školy. Dnes mu to však nevadilo, aspoň sa bude môcť sústrediť na niečo iné a nie znova na sen o chodbe. Schytil tašku, ktorá sa váľala v kúte ešte od piatku a vybral sa na zastávku. Nemyslieť na to, bolo ťažšie, ako predpokladal. V autobuse len pozeral von oknom a pri tom stále rozmýšľal, ako by mohol zistiť, čo leží za dverami. Na prvý pohľad tak nepôsobil, no v skutočnosti bol neuveriteľne nervózny. V poslednej dobe chýbalo tak málo, aby sa dozvedel, čo je na konci a to ho privádzalo do záchvatov zúrivosti.

Ani nevedel ako a autobus už stál na zastávke pred školou. Vystúpil a pomaly kráčal k nenávidenej budove. Slnko jasne svietilo, odrážalo sa od okien a oslepovalo ho, čo ho len rozčúlilo a tak bol rád, keď sa konečne dostal do triedy. Pár spolužiakov kývlo hlavou, keď prechádzal popri nich, ale inak mu nikto nevenoval zvláštnu pozornosť a tak mu to aj vyhovovalo. Učiteľ prišiel pár minút po ňom a tesne po vstupe do triedy začal viesť nudný monológ, ktorému nikto nevenoval pozornosť. Nevnímal nič, hlavu mal položenú na lavici a hľadel von oknom. Túto noc takmer nespal a pohľad von oknom bol rozhodne zaujímavejší, ako pohľad na učiteľa mávajúceho učebnicou, ktorého ignoroval. Na chvíľu zavrel oči.

Viedli ho po dlhej chodbe a svetlo ho oslepovalo tak, že skoro nič nevidel. Rozoznával jednotlivé hlasy vychádzajúce z dverí. Niektoré zneli rozhnevane, ďalšie monotónne a z niektorých dverí vychádzal tichý plač. Dotiahli ho až na koniec chodby. Muž, ktorému nevidel do tváre odomkol dvere a pomaly ich otváral. Hlasy zosilneli a zmenili sa na krik.

Spolužiaci vstávali z lavíc a zvonček práve oznámil koniec hodiny. Všetci sa tvárili spokojne, ale jeho sa náhle zmocnil ďalší záchvat zúrivosti. Už to mohol konečne zistiť, ale oni mu v tom chcú za každú cenu zabrániť. Toto im neodpustí. Schytil z lavice pero a kráčal k spolužiačke, ktorá si práve chystala veci na ďalšiu hodinu. Zodvihol ruku a všetkou silou bodol do jej krku. Vydala strašný výkrik a na zemi sa dusila vlastnou krvou, ktorá jej vytekala z krku a z úst. Všetci sa otočili, ale jemu to nestačilo. Kým si ostatní uvedomili, čo sa stalo, skočil na ďalšieho spolužiaka a snažil sa mu vypichnúť oči alebo hocičo iné, čo mu spôsobí tú najhoršiu bolesť. Bodal a pri tom kričal, ale jeho aj ostatné hlasy akoby zneli z diaľky. Bežali k nemu ľudia a on naposledy zdvihol ruku, no sily ho už celkom opustili. V bezvedomí sa zrútil na bezvládne telo svojho spolužiaka.

Kráčal po dlhej chodbe a za pevne uviazané ruky ho viedli dvaja muži. Z dverí okolo sa ozývali známe hlasy, škrípanie zubov a z niektorých vychádzali tupé údery. Posledné metre ho delili od dverí na konci chodby. Zastavili a on sa ešte raz zahľadel do slnečných lúčov, ktoré neznášal a ktoré ho vždy tak oslepovali. Dvere sa otvorili a bez najmenšej známky citu ho hodili do malej miestnosti s vystlanými stenami.
Ostal ležať a búchajúc si hlavu o zem, mu po tvári tiekli slzy. Pochopil, že dvere, ktoré videl celé tie roky v sne neukrývajú vôbec nič. Bola to len jedna z mnohých miestností psychiatrie, v ktorej teraz pobudne so svojimi snami do konca života.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
kamilkaa  19. 1. 2008 22:45
ten začiatok mi pripominal harryho pottera...

aaa znova skvele čitanie, hoci asi som si to mohlo odpustiť čitať teraz pred spanim...no čo už tvoje blogy su lakavejšie
 fotka
zemina  19. 1. 2008 22:48
Wow..wow

Toto sa ti skutočne podarilo

Už mi tvoje blogy fakt chýbali..super
 fotka
biancadetolle  20. 1. 2008 00:48
Super, ale teraz sa mi bude snívať, že som zatvorená na cvokárni.

 fotka
galinka  20. 1. 2008 03:09
Veľmi príjemné prekvapenie takto na noc

Kým hlavný hrdina nezaútočil na spolužiakov, tak som aj ja začala byť neskutočne zvedavá čo je za zatvorenými dverami
 fotka
amrafel  20. 1. 2008 12:10
no pekne, pekne ked uz zabodol tej spoluziacke do krku, tak som uz zacinal tusit co je to za miestnost tipoval som psychiatriu alebo elektricke kreslo
 fotka
ygor  20. 1. 2008 19:00
A ja ho poznam osobne!



Dobreeee... hodne dobreeee ziaden HP sice, ale to nevadi, bohato si to vynahradil
 fotka
zemina  21. 1. 2008 15:26
Ygor: HP = Harry Potter alebo Hard Porn?
 fotka
falbala4  21. 1. 2008 15:55
Ehm, ehm krutee koli tym dveram zabijal a nakoniec tam nebolo nic...nechcela by som ..je to skvele..ako stale gratulujem, ze si prekonal svoju lenivost
 fotka
ice_stovo  23. 1. 2008 18:32
Tvoje blogy mi tu vazne chybali.
10 
 fotka
ronny  27. 1. 2008 21:37
Mne tiez velmi chybali. A velmi sa mi tento novy paci, je skvely...taky Zaylovsky.
11 
 fotka
ivhell  5. 2. 2008 13:09
Je to pekne skvele, spravne vzrusujuce, proste pis dalej
12 
 fotka
hippieelba  6. 2. 2008 20:35
konecne dalsi pribeh

rada tvoje pribehy citam aj tento riadna pecka

chudak chlapec
13 
 fotka
althinka  10. 3. 2008 15:03
brrr .. ale az ma trhlo ked na nu zautocil ... neviem, pri tvojich blogoch ako jednych z mala sa citim doslova vtiahnuta do deja
14 
 fotka
toninka  17. 7. 2008 03:00
suhlasim s Althinkow.. waa
Napíš svoj komentár