Opäť rozmýšľam, či ísť do školy alebo zostať doma. V hrdle mám zrejme nejakú nervóznu mačku, ktorá škriabe a chrčí a v hlave mi hrá celý orchester. Nakoniec však vyhráva škola, predsa len na tom nie som až tak zle a keď som chorá, nemôžem robiť nič, len spať. To ma nebaví, radšej sa pôjdem pozrieť na kamošov do školy, nech je zábava.
,,Ty si trúbka, načo si šla do školy? Ja by som na tvojom mieste ostala doma,´´ čudovala sa Nika. ,,Ale doma nemám vás, nič sa tam nedeje, sú tam len štyri steny a jedna bedňa, do ktorej môžem čumieť celý deň.´´ ,,Tak to je pravda, ja neznášam, keď musím len ležať v posteli, aj tak v nej skoro nikdy nie som. Musím niečo robiť, aspoň kus ísť von na vzduch.´´ ,,Zato ja ležať musím, mám pravidelné kontroly od babky. Každú hodinu teplomer, doplnenie tekutín, spánok, pomedzi to XY telefonátov, či mi nič netreba...´´ ,,Veď to máš all inclusive.´´ ,, Také služby nemá každý, to by si si mala vážiť,´´ smiali sa spolu s Aňou. Haha, veď vás ten smiech prejde. Náhodou, je to milé, keď sa o vás tak niekto stará, aj keď, priznávam, občas to trošku lezie na nervy.
,,Čo máme teraz za hodinu?´´ ,,Neminu hore na 63. Tam už ostávame do konca.´´ Ankine odpovede sú vždy rýchle a presné. Zatiaľ čo ja hľadám rozvrh, ona to vysype z hlavy - je vidieť, že má skvelú pamäť. ,,Aňuš, pôjdeš so mnou cez polhodinku do večierky? Chcem si kúpiť niečo sladké.´´ ,,Dobre, len sa napapám a môžme ísť. Kúpime si zase našu čokoládku?´´ ,,Že sa pýtaš, keď zdoláme tieto nekonečné schody, tak si ju dáme na nakopnutie...´´ ,,Lenka, som rád, že sa tu stretávame, aspoň nemusím obiehať celú školu,´´ v tomto momente sa mi na chvíľku zastavilo srdce a vzápätí sa rozbúchalo ako šialené, ,,takže pôjdeme spolu hore. Áno, správne, zastavil ma ON a povedal, že mám ísť s ním. Trasiem sa ako osika. Ešte pred chvíľou som šla na hodinu nemčiny a teraz sedím vedľa NEHO tak blízko, že ani poriadne nedýcham. ,,takže na rozhodnutie pani profesorky pôjdete ešte s dvoma dievčatami na túto súťaž,´´ dobre počujem, ja a súťaž? ,,na to však potrebuje vaše osobné údaje, tak to poďme spolu vyplniť.´´ Sedeli sme tam ja a ON ani neviem, či päť, desať minút, pol hodinu... Nevnímala som čas, nevnímala som okolie, nevnímala som nič, okrem NEHO. Pri písaní adresy som sa trikrát pomýlila a nebola som schopná spomenúť si na svoje rodné číslo. ,,Takže vidíme sa v stredu po škole, ako sme sa dohodli.´´Rozlúčila som sa a bleskovo som zbehla do triedy. Vtedy mi došlo, že som ani presne nezaregistrovala, kedy sa máme stretnúť, má to byť po 6 či po 7 hodine? Nuž čo, prídem radšej skôr a hodinku si posedím, to ma nezabije. Tento deň určite stál za to.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár