Ako rýchlo sa dá dostať do účtovníctva? Dá sa to rýchlo naučiť ( dajme tomu pol roka sa každý deň zaúčať v účt. firme) alebo nie? láka ma na tom celkom slušný ponúkaný zárobok (600-800e/mesiac), pretože ak doštudujem učiteľstvo (ďalšie 4 roky predo mnou b
4 roky sme to mali v škole. V živote sa do toho nedostanem. účtovníctve je potreba mať k tomu istý vzťah a nervy. je to tak detailistická práca na nervy a monotónne nudná.
ak máš vzťah k večnému papierovaniu, matematike a detailom tak je to dobre.
účtovníctvo je dosť obšírne a nie je také jednoduché ako si kto myslí... určite treba pochopiť gro toho celého, ale ak ťa bude baviť hra s číslami, tak prečo nie? Ja to robím tretí rok, učila som sa ho tri roky na strednej, tri na výške a ešte ďalšie dva chcem... a stále sa mám čo učit... prax je iná a u každého už tiež hej... a takisto je strašne veľa programov. No nezabúdaj, že okrem toho musíš vedieť jeden svetový jazyk na komunikatívnej úrovni... takže, veľa šťastia
v účtovníctve sa musíš stále čo učiť, ale základné postupy si ľahko osvojíš, nie je to len o hre s číslami, ale hlavne o hre s paragrafmi, ktoré sa musíš nabifliť a ďalej sledovať ich zmeny, musíš mať tiež zodpovednosť, tvoj klient ti verí a tiež byť poriadkumilovná a usilovná
bez zakladov na strednej ekonomickej, alebo vysokej skole nebudes zarabat take peniaze v uctovnictve...
Uctovnictvo nie je "tazke" musis sa proste cely cas ucit, lebo danove zakony a podobne sa stale menia, ale v praxi tukat cisielka do compu tazke nie je. Tazke to bude, ked to myslis vazne - a naozaj chces zarobit - a ides do neakej velkej firmy, robis rozne uzavierky, bilancie, a ide o velke prachy... tak tam by som nechcel niest zodpovednost, lebo ked sa fakt ze sakra pomylis, tak ides bud do basy, alebo mas okmziteho padaka...
Záleží aj od toho, v čom budeš účtovať... Niektoré systémy sú úplne tupé a všetko tam trvá pol života, iné sú zas jednoduché ako Facebook pomaly, trebárs toto podvojné účtovníctvo » www.humanet.sk/podvojne-uctovn... by vedela ovládať aj moja mama.
Väčšina z vás má pravdu, že základy na strednej škole určite nie sú na škodu, ak chcete účto študovať aj na výške. Nám boli ešte minulý semester na ekonomickej prednášať nejaký típkovia z tejto firmy » accace.com/slovensko... a mala som z nich celkom dobý pocit. Takže ešte dva roky na Ing. a vidím sa v niečom podobnom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ak máš vzťah k večnému papierovaniu, matematike a detailom tak je to dobre.
ale ináč ako písala @5
Uctovnictvo nie je "tazke" musis sa proste cely cas ucit, lebo danove zakony a podobne sa stale menia, ale v praxi tukat cisielka do compu tazke nie je. Tazke to bude, ked to myslis vazne - a naozaj chces zarobit - a ides do neakej velkej firmy, robis rozne uzavierky, bilancie, a ide o velke prachy... tak tam by som nechcel niest zodpovednost, lebo ked sa fakt ze sakra pomylis, tak ides bud do basy, alebo mas okmziteho padaka...