Alebo , ako najdlhšie vám niečo vydržalo a dalo sa to ešte jesť . Mne v priemere 7-8 dní . Rekordérom u mňa bolo teraz cez sviatky varené , údené koleno . V hrnci na balkóne vydržalo desať dní a chutilo fantasticky . Zjedli by ste to ?
Skladujem jedlo kým ho buď nezjem, alebo nevyhodím ale veľmi sa snažím neplýtvať a k druhej možnosti dochádza výnimočne. Zvyknem variť na 2, maximálne 3 dni, nerada jem stále dokola to isté jedlo. Najdlhšie mi jedlo v chladničke vydržalo asi týždeň. Keď sa mi podarí jedlo držať takto dlho, už som dosť skeptická, či je ešte poživateľné a moc sa mi do konzumácie toho pokrmu nechce
Varíme tak, že nám jedlo vydrží maximálne 4 dni. Ak sa nám ale za tie 4 dni nepodarí zjesť, tak vyhodime (alebo dáme sliepkam ak je vhodné)
O údených jedlách si myslím, že vydržia dlho, takže by som sa nebála, že sa pokazí ale ako ti to mohlo vydržať až 10 dni? Ja by som ho zjedla hned, čo najskôr mňam!
zle so precital XDDD. Zalezi co. Ja zijem sam a varim radsej castejsie mensie ako jest neco stare. Take ako gulas a fazulovica navarim kotol a jem max 5 dni ale to uz ako 4. 5. den uz davam pozor a kontrolujem ci sa to da jest. Druhy extrem pizza musi sa zjest do hodiny. Tiez hranolky, vyprazany syr napr. costoviny tiez nerad zohrievam. Ked varim ja tak cestoviny okamzite zjest. Ale som este ochotny u niekoho zjest na druhy den viac nie.
Ako co. Tri dni vacsinou su maximum.
Ale na VS som samozrejme bola viac v chille a raz si pamatam, ze som po tyzdni nasla v chladnicke svoj zabudnuty segedin, co som si doniesla z domu, a riskla som to a bol vyyytecny
Ale vseobecne teraz uz moj postoj je taky, ze radsej vyhodim nieco za 5€ ako sa z toho zgrcat a mat pokazeny zaludok. Samozrejme sa maximalne snazim jedlo nevyhadzovat, je to fakt jeden z mojich dennych principov, lebo nemozem zit s tym, ze pol sveta hladuje a pol sveta vyhadzuje jedlo a neskutocne nim plytva. Hlad by nemal nikto na svete zazivat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ak skladujem dlhsie vzdy mam pochybnosti, ci je to este dobre..
O údených jedlách si myslím, že vydržia dlho, takže by som sa nebála, že sa pokazí ale ako ti to mohlo vydržať až 10 dni? Ja by som ho zjedla hned, čo najskôr mňam!
Ale na VS som samozrejme bola viac v chille a raz si pamatam, ze som po tyzdni nasla v chladnicke svoj zabudnuty segedin, co som si doniesla z domu, a riskla som to a bol vyyytecny
Ale vseobecne teraz uz moj postoj je taky, ze radsej vyhodim nieco za 5€ ako sa z toho zgrcat a mat pokazeny zaludok. Samozrejme sa maximalne snazim jedlo nevyhadzovat, je to fakt jeden z mojich dennych principov, lebo nemozem zit s tym, ze pol sveta hladuje a pol sveta vyhadzuje jedlo a neskutocne nim plytva. Hlad by nemal nikto na svete zazivat.