Pre mňa by to boli:
Malý princ – Antoine de Saint-Exupéry. Možno klišé, ale vždy mi pripomenie myšlienky, na ktoré v každodennom živote zabúdame.
Tajomný cudzinec – Mark Twain. Vtipným, ironickým spôsobom cez postavu Satana rozoberá ľudskú prirodzenosť. Je až mrazivé, že vznikol ešte pred svetovými vojnami.
Meno vetra – Patrick Rothfuss. Fantasy, ktorá je nielen pútavá, ale aj nádherne napísaná. Svet a postavy si jednoducho zamilujete.
Tulák po hviezdach – Jack London. Silný príbeh o odolnosti, slobode mysle a nezlomnosti človeka.
Spev drozda – Walter Tevis. Sci-fi z budúcnosti, ktorá nepôsobí až tak nereálne. Nenápadne motivuje vzdelávať sa, premýšľať a pracovať na sebe.
@tequila Pri tejto knihe bola podobná zrada ako pri Game of Thrones, že to autor nedokončil dvojka Strah múdreho muža bola ešte lepšia a namotala na ďalší diel, ktorý ale nikdy neprišiel.
-Bibliu
-Este nejaku nabozensko/ezotericku mozno Joko Beck/Jiddu Krishnamurti/ Swami Vivekananda, nieco z toho.
-A pre zabavu Harryho Pottera, alebo Piesen o ohni a lade,
-My deti zo stanice zoo
-A pre prezitie Jocko Willink -Discipline equals freedom: field manual
Alebo keby som mal zly den tak im necham len "Ako islo vajce na vandrovku" a ostatne nech si zistia sami.
Asi Milan Kundera - Nesmrtelnosť. Ostatné jeho knihy som nedočítal pretože neboli zdaleka tak dobré... Z tej knihy ide taký pokoj a nadhlad. To je až budhistická kniha. Uplne si vystačí s dialogmi a opismi. Nepotrebuje žiadnu vraždy, výbuchy ani nič podobné.
@mytickaentita@alojzvajciar vy tu co traposite s tou bibliou ... ?? tolko zbytocneho papiera na take onicom pribehy a opisy boha hlavne ty @mytickaentita ktora len hejtuje a ohovara , tak neviem na co to citas
za mna :
1 . Agatha Christie - Vrazda Rogera Acroyda ( vzdy vravim ze Agatha CHristie bola genius ked toto napisala )
2 . Agatha Christie - 10 malych cernoskov ( dalsie bohovske dielo od genia v sukni )
3. John Sarno - Divided Mind ( dalsi nedoceneny genius )
@raketak@10 ja Bibliu čítam hlavne ako študentka histórie je dosť výhodné pre mňa vedieť, o čo sa tam jedná, ale jasné, že to ti ani nenapadlo, lebo si nevzdelanec
@raketak@13 preboha, fakt tu len vkuse demonštruješ svoju debilitu, prosím, stop vyžadujú od nás, aby sme vedeli, o čom je Biblia, aby sme lepšie chápali zmýšľanie a kultúru civilizácii nestrápňuj sa tu už
@mytickaentita@14 To úplne chápem, veď aj grecka mytológia, či divadlo ktoré nemá s reálnou históriou nič spoločne sa študuje vramci dejín lebo to dáva pohľad na zmýšľanie ľudí tej doby. To iste Biblia …ale je aj tak zaujímavé ako veľa veci v nej nemá historicky základ aj keď sa tak javí, ako veľa názvov a sviatkov bolo premenovaných a bol zmenený ich význam. Je to blbosť ale stretol som sa už s ľuďmi ktorí ešte aj pozdrav Ahoj vnímali ako kresťansky (ad honorem jesus). Čo je totálny nezmysel.
@Raketak To preto, ze cakame na tvoj mikroskopicky presny opis Boha a moralne zamyslenia hlboke ako z batyskafu, ale tie nie a nie prist Btw, to "Svedectvi" od Kinga je fakt take dobre?
@alojzvajciar@17 ziadny Boh neexistuje , takze trapit sa opismi ani netreba
az tak fakt dobre to nie je , ale uz som nevedel ktoru knihu strcit na 5te miesto ale nebolo to zle , ma to po rit stran ( cez 1000 ) , po dve rite postav ktorych mena si uz ani nepamatas a namakany uvod kedy je to cele tak ctive ze nechces aby to skoncilo.... potom tam zacne pracovat s kadejakymi ezo a nadprirodzenymi prvkami a trocha sa to dosere a zaver sa zase trocha rozbehne
@Raketak Tak nam len opis ako to tu cele funguje, uz nas nenatahuj!!!
Hej presne toto nemam rad na jeho knihach. Ze casto zacinaju uplne super putavo, aj stred je super a potom zrazu zaver akoby ho vymyslel niekto s downovym syndromom
@raketak@18 tiež som ateista ale rozhodnúť sa že Boh nejestvuje je tiež len istá forma viery …tiež na to nie sú dôkazy, len si vyberáš to s čím sa viac stotožňuješ
Neviem, lebo mňa vždy zasiahne ten aktuálny príbeh, ktorý čítam. Alebo častokrát sa mi čítanie knihy spojí práve s prežívaným obdobím a emóciami, kedy bolo všetko v mojom živote fajn. Napríklad také spomienky mám na knihy Cujo a Misery od Kinga a Vesmírna odysea od Clarka. Čítala som ich jedno leto po náročnom skúškovom a vtedy som mala pocit, že je všetko tak ako má byť a čítam tie najlepšie knihy.
Mám prečítaných veľa kníh od preživších holokaustu. Je to dosť depresívne čítanie ale rada sa k tomu vraciam a čítam tie autentické svedectvá. Celkovo mám rada knihy z obdobia holokaustu, svedectvá, výpovede, denníky.
@st0rk@26 Ja som najprv čítala knihu a potom si pozrela film. Film som ale len rýchlo preklikala na zaujímavé pasáže a myslím, že film docela verne kopíroval knihu. Takže ak si videl film a poznáš dej, obsah, tak kniha bude asi zbytočná.
1. Euklides - Zaklady
2. Spinoza - Etika
3. Daniel Kahneman – Thinking, Fast and Slow
4. Donella Meadows - Thinking in systems
5. David Deutsch - The beginning of infinity
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Malý princ – Antoine de Saint-Exupéry. Možno klišé, ale vždy mi pripomenie myšlienky, na ktoré v každodennom živote zabúdame.
Tajomný cudzinec – Mark Twain. Vtipným, ironickým spôsobom cez postavu Satana rozoberá ľudskú prirodzenosť. Je až mrazivé, že vznikol ešte pred svetovými vojnami.
Meno vetra – Patrick Rothfuss. Fantasy, ktorá je nielen pútavá, ale aj nádherne napísaná. Svet a postavy si jednoducho zamilujete.
Tulák po hviezdach – Jack London. Silný príbeh o odolnosti, slobode mysle a nezlomnosti človeka.
Spev drozda – Walter Tevis. Sci-fi z budúcnosti, ktorá nepôsobí až tak nereálne. Nenápadne motivuje vzdelávať sa, premýšľať a pracovať na sebe.
@sairus2 nazor?
-Este nejaku nabozensko/ezotericku mozno Joko Beck/Jiddu Krishnamurti/ Swami Vivekananda, nieco z toho.
-A pre zabavu Harryho Pottera, alebo Piesen o ohni a lade,
-My deti zo stanice zoo
-A pre prezitie Jocko Willink -Discipline equals freedom: field manual
Alebo keby som mal zly den tak im necham len "Ako islo vajce na vandrovku" a ostatne nech si zistia sami.
za mna :
1 . Agatha Christie - Vrazda Rogera Acroyda ( vzdy vravim ze Agatha CHristie bola genius ked toto napisala )
2 . Agatha Christie - 10 malych cernoskov ( dalsie bohovske dielo od genia v sukni )
3. John Sarno - Divided Mind ( dalsi nedoceneny genius )
4. Joseph Heller - HLava 22 ( riadna sranda )
5. Stephen King - Sveectvi ( King je krutas !!! )
2. Thomas Brezina - Tajný pes Bello Bond: Kto uniesol žriebä Faraóna?
3. Thomas Brezina - Tajný pes Bello Bond: Kto škrieka v prázdnej klietke?
4. Thomas Brezina - Tajný pes Bello Bond: Kto zachráni lesný zverinec?
5. Ludwig Wittgenstein - Modrá a hnedá kniha
az tak fakt dobre to nie je , ale uz som nevedel ktoru knihu strcit na 5te miesto ale nebolo to zle , ma to po rit stran ( cez 1000 ) , po dve rite postav ktorych mena si uz ani nepamatas a namakany uvod kedy je to cele tak ctive ze nechces aby to skoncilo.... potom tam zacne pracovat s kadejakymi ezo a nadprirodzenymi prvkami a trocha sa to dosere a zaver sa zase trocha rozbehne
Hej presne toto nemam rad na jeho knihach. Ze casto zacinaju uplne super putavo, aj stred je super a potom zrazu zaver akoby ho vymyslel niekto s downovym syndromom
Mám prečítaných veľa kníh od preživších holokaustu. Je to dosť depresívne čítanie ale rada sa k tomu vraciam a čítam tie autentické svedectvá. Celkovo mám rada knihy z obdobia holokaustu, svedectvá, výpovede, denníky.
Salingerove Bananove rybicky su zivot.
2. Spinoza - Etika
3. Daniel Kahneman – Thinking, Fast and Slow
4. Donella Meadows - Thinking in systems
5. David Deutsch - The beginning of infinity