Mám na mysli beletriu. Ja už minimálne 15 rokov nosím v sebe jeden (pre mňa osobne skvelý) nápad, občas nad tým premýšľam, robím si zápisky a tak. A teda bolo by to psychologické sci-fi. Možno neskôr do komentu napíšem aj niečo bližšie A čo vy?
To vnuknutie som dostala, keď som si uvedomila, že ak si chcem prečítať román, ktorý bude obsahovať úplne všetko, čo mám na knihách najradšej, musím si ho asi napísať sama Primárne by tam bolo napätie (z očakávania, z odhaľovania pravdy), zvraty (a to aj v chápaní niektorých postáv), veľmi precízna psychológia postáv (na postavách som si dala mimoriadne záležať a každá je úplne iná, výrazná a budú mať celkom odlišné role a vzájomnú dynamiku), otázky psychiky, ale aj kvantová fyzika, či dokonca humor.
Ale ani srnky netušia, či sa na to niekedy vôbec dám Zatiaľ budem iba naďalej zdokonaľovať ten príbeh.
Už viac krát som rozmýšľal, že napíšem knihu, a ešte stále to nie je vylúčené. Koniec koncov, článkov som napísal asi vyše 2000, 99% z toho v rámci svojich zamestnaní, jedným z tých zamestnaní bolo aj zamestnanie novinára.
Ale ani raz som seriózne nerozmýšľal nad beletriou. Vždy som rozmýšľal nad knihami, kde by som vysvetlil, popularizoval alebo syntetizoval nejaké z oblastí, ktoré boli alebo sú mojou vášnou. S cieľom, aby som "zlepšil svet" alebo zlepšil život konkrétnych ľudí, ktorých si ich prečítali. Tie oblasti sú / boli ekonómia, technológie, neurovedy / psychológia, nutričná veda a budhizmus.
Keby som teda mal napísať beletriu, tak by asi postavy a dej v nej boli len pozadím na vysvetlenie tých myšlienok a záverov, ktoré by som chcel šíriť. Niečo podobné, ako spravila Ayn Rand v Atlas Shrugged a Fountainhead - chcela zdieľať filozofiu Objektivizmu, a dej a postavy v jej knihách boli len nástrojmi a kulisami
@azizi@5 to nevadí, to ja rozmýšľam iba keď by ma nedajbože kopla múza do literatúry, čo ma teda s veľkou určitostou nekope. Ja idem radšej robiť ako čitať knihy. A teraz po večeri zas daľšia robota záhradnícka. Ja stále robím, iba polhodinu čo som pozeral zaujímavé video o cestovaní od youtubera.
Mam vice napadov ale najrealnejsi ktory asi urobim bude svate pismo noveho nabozenstva ktore privedie ludi ku spase. Dotkol sa ma Boh a som predurceny k tejto zachrane dusi.
Na strednej som napísal divadelnú hru. Má to potenciál, ale som lenivý to prerobiť. Inak len básne... sem tam. Každých pár mesiacov. Beletria ma láka tiež, ale námety ma obchádzajú...
Určite píš. Písanie je fajn. Hlavne nos pri sebe vždy papier, lebo často človek príde na niečo zaujímavé a neskôr to zabudne, ak si to nepoznačí. Aj keď teraz vlastne majú všetci telefóny... tak nič.
@lostinthedark Dost pochybujem ze si vies vypisat aj ziadost do socialky a robila ti to mamka ale keby si niekomu schopnemu nadiktoval vase prihody s Teal-ko-san taj by to bol bestseller.
Ja pisem sci fi knihu odohravajucu sa na slovensku v roku 5000. Jeden vynalezca vynajde sluchatka na usi a okamzite sa z nich stane hit a ludia uz viac nie su nuteni pustat hudbu z mobilu na celu ulicu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ale ani srnky netušia, či sa na to niekedy vôbec dám Zatiaľ budem iba naďalej zdokonaľovať ten príbeh.
Podeľte sa prosím aj vy či máte, alebo ste kedysi mali nejakú predstavu
Ale ani raz som seriózne nerozmýšľal nad beletriou. Vždy som rozmýšľal nad knihami, kde by som vysvetlil, popularizoval alebo syntetizoval nejaké z oblastí, ktoré boli alebo sú mojou vášnou. S cieľom, aby som "zlepšil svet" alebo zlepšil život konkrétnych ľudí, ktorých si ich prečítali. Tie oblasti sú / boli ekonómia, technológie, neurovedy / psychológia, nutričná veda a budhizmus.
Keby som teda mal napísať beletriu, tak by asi postavy a dej v nej boli len pozadím na vysvetlenie tých myšlienok a záverov, ktoré by som chcel šíriť. Niečo podobné, ako spravila Ayn Rand v Atlas Shrugged a Fountainhead - chcela zdieľať filozofiu Objektivizmu, a dej a postavy v jej knihách boli len nástrojmi a kulisami
Niečo ako » www.albatrosmedia.cz/tituly/9406203/...
Ale najskôr by to po ňom musel niekto dešifrovať.
Určite píš. Písanie je fajn. Hlavne nos pri sebe vždy papier, lebo často človek príde na niečo zaujímavé a neskôr to zabudne, ak si to nepoznačí. Aj keď teraz vlastne majú všetci telefóny... tak nič.
asi fantasy, možno aj prvky komédie, drámy... dobrodružnosti,..
neviem.