najvyššia teplota 38 stupnov. ale nevadí. maximálne sa pôjdem na nejakú hodinku prejsť von a trochu sa vypotím. a potom zvyšok dňa budem klimatizovať na presne takú teplotu, akú budem chcieť.
Ale mám v byte príjemný chládok oproti tomu, ako je vonku. Dlhodobo sa strategicky snažím vychladiť ho (aj predtým, keď bolo chladno, mala som neustále okná dokorán pootvárané, až mi bola zima v noci ). Teraz cez deň zatváram a zatemnujem. A teda mne počasie ukazuje 38, môjmu otcovi 39 (BA)
@azizi@5 absolútne súhlasím. akurát u mňa to nie je dar, ale nákup. veľmi, veľmi dlho som ho zvažoval. a aj boli u mňa spraviť obhliadku a poslali mi cenovú ponuku, a potom som to aj tak nechal tak. až na druhý krát som sa rozhodol si ju nechať. a stálo to za to 1500 eur stála, a aj to len preto, lebo mám parapetnú, nástenná je oveľa lacnejšia. a prvotná investícia je relatívne drahá, ale prevádzka má veľmi nízke náklady. plus klímou sa dá v zime kúriť, lacnejšie ako niektorými inými spôsobmi kúrenia. takže vďaka tomu môže letné chladenie + zimné kúrenie stáť menej, ako len zimné kúrenie bez klímy.
@azizi@6 ale u rodičov klímu nemajú, a majú dom, ktorý sa veľmi prehrieva. Tak tiež okrem iného systematicky vetrám. Ďalej si tam dávam aj pár krát denne studenú sprchu. Ale hlavne pred spaním. A pri spaní sa zakrývam len menšou osuškou . Nech je akokoľvek teplo, tak aspoň trochu zakrytý musím byť. Kedysi som sa na noc zakrýval obrusom
A tiež super vec je glycín (aminokyselina, ktorá sa bežne nachádza v jedle + telo si ju samo vyrába). Ja kupujem z gymbeam, balenie za 6 eur mi vydrží vyše pol roka. Okrem toho, že má rôzne zdravotné benefity, mi aj okamžite (do pol hodiny až hodiny) citeľne zníži telesnú teplotu. Ale je potrebné si ho dať nalačno, resp. povedzme 2 hodiny po tom, ako som naposledy mal nejaké jedlo s bielkovinami.
Na stupne neviem, ale Ja som včera u zubára počul plakať niekoľko ľudí, lebo sa im roztopili plomby v zuboch a popalili im ďasná. Takže všetci čo tu majú plomby tu teraz žujú ľad a jedia zmrzlinu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A tiež super vec je glycín (aminokyselina, ktorá sa bežne nachádza v jedle + telo si ju samo vyrába). Ja kupujem z gymbeam, balenie za 6 eur mi vydrží vyše pol roka. Okrem toho, že má rôzne zdravotné benefity, mi aj okamžite (do pol hodiny až hodiny) citeľne zníži telesnú teplotu. Ale je potrebné si ho dať nalačno, resp. povedzme 2 hodiny po tom, ako som naposledy mal nejaké jedlo s bielkovinami.