Už dlho ma trápi otázka či Boh existuje...teda nie či existuje ale podstatu existencie Boha, možno mi niektorí pomôžete odpovedať na túto otázku, ale je tu veľké ALE...

Aby som vás uviedla do problému, ktorý ani nie je taký problém, chodím na Evanjelické gymnázium v Tisovci-hej vtipné žiačka cirkevnej školy pochybuje o Bohu? No áno, pochybujem, pretože celý príbeh od stvorenia po akýsi koniec Biblie je to k dnešnému svetu iba rozprávka niečo, čo nás upokojuje, lebo vieme, že príde koniec, ktorý nikto nevie ako vyzerá. Príbeh, ktorý sa stal dávno a nemá ho nikto ako potvrdiť, naša mentalita a zdravý rozum nám nedovolia uveriť takým veciam aké sa kedysi možno udiali.

Moja farárka, učiteľka náboženstva to vysvetľuje tak, že sú to podobenstvá, čo mi ale nič nevysvetľujú a nedávajú nijaké vysvetlenie, lebo aj tak Boh robil zázraky podľa Biblie, tak isto ako aj Ježiš Kristus. No dobre minulosť bola a myslím, že to už nezistí nikto, ale čo prítomnosť? Kde je Boh a jeho zázraky teraz? Alebo kde sú tí zázrační ľudia ako Mojžiš? A potom je tu cirkev, ktorá v minulosti narobila myslím dosť jasných vecí otáčajúcich sa na Boha, cirkev, ktorú tak nemôžem zniesť, ktorá vládla, vládne a vládnuť bude svetu, ktorá bude ovládať stovky rodín a životov.

A mám ďalší problém-triedenia duší po smrti. Peklo alebo život večný? Nemôžem proste žiť život ako chcem bez toho, aby som sa potrebovala zamýšľať nad tým, čo so mnou bude potom?! Nemôžem proste zomrieť a byť proste mŕtva? To musím sa buď smažiť v pekle alebo sa prechádzať s Ježišom po obláčikoch? Čo ak túžim proste zomrieť a nechcem žiadny život večný? Čo mám z toho, keď uverím v Ježiša a prímem Jeho telo, keď vlastne ja ani nechcem. Aj tak budem iba človek

Ja neviem...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
rimanka  19. 2. 2009 18:34
tiež mám dosť otázok
 fotka
-veronka-  19. 2. 2009 20:11
..pekny blog..myslim ze si si odpovedala na otazky
 fotka
zebrucha13  20. 2. 2009 17:57
aj ja sa s tim uz dlho zaoberam,a este som na nic neprisla
kazdopadne,vzdy sa oplati zit naplno!
 fotka
insanebutalive  28. 3. 2009 11:42
nooo,ja chodim tiez na evanjelicke gymnazium,pre zmenu v BB a podobne ako ty,tiez som hodny cas neverila.Tento rok sa vsak stalo na moj vkus az hodne vela veci a zazrakov,vdaka ktorym sa moj postoj na BOha a vieru vyrazne zmenil...A co sa tyka otazok neba a pekla,podla mna nic z toho kokretne neexistuje.Iba nebo a peklo v kazdom z nas,take kvazi pocity,ktore budeme mat po smrti na zaklade nasho zivota.
Napíš svoj komentár