POZNÁMKA:Tento blog prezrádza dej filmu.

Ehm,Ehm, dúfam,že nebudem nikoho kopírovať a že sa na mňa kvôli tomuto nikto nenahnevá

Streda,20.7.2011 15:40
Pamätám si, ako som pozerala prvý diel Kameň Mudrcov.

Mala som5 a ležala som doma, (ne)vyliečiteľné chorá, zahrabaná kopu vreckoviek a dopitými pohármi od čaju. Mama mi ako útechu od kamarátky priniesla domov nejakú rozprávku o čarodejníkoch na videokazete(ó,áno,staré dobré časy,keď na FB malo účet 30 ľudí), ktorú jej deti milujú, tak nech si skrátim dlhé chvíle. A vtedy to začalo.

Ako každé dieťa neoboznámené so zázrakmi modernej výpočtovej techniky som sa na dzivého-heryho-potera namotala a pozerala som ho 100 krát denne, no a keď prišiel obávaný deň odovzdávania videokazety jej pôvodnému majiteľovi, ešte tri dni som revala, ako sa na 5-ročné decko patrí.

No ako sa hovorí, zíde z očí, zíde z mysle, po pár týždňoch som na celý fanatizmus okolo Harryho zabudla.

No a teraz je tu posledná časť celého 7-dielneho dobrodružstva, ktoré som tak milovala, a milujem dodnes.

Ale cítim sa ako zradca, keďže som doteraz poriadne nevidela ani Polovičného princa, a už som sa hrnula na záver. A keďže som neprečítala ani jednu knihu(čo mi je neskutočne ľúto a čo sa pokúsim v priebehu nasledujúcich týždňov zmeniť), ako zdatný čitateľ fantasy literatúry môžem povedať, že som určite prišla o veľa. Ale to nič nemení na fakte, že film hodnotím z môjho pohľadu.

Hneď pri úvodnom názve filmu mi po tele prebehli zimomriavky, po čom nasledovalo spojenie svojich poznatkov z predchádzajúcich dielov s poznatkami z Wikipédie do úvodnej scény kľačiaceho Harryho pri Dobyho hrobe.

Následné scény v Gringottbanke, kde sa Hermiona prestrojí za Belatrix atď. boli pre mňa spočiatku chaotické, ale ihneď som sa totálne ponorila do deja a vychutnávala si každé slovíčko ,keďže som vedela, že bude každú chvíľu to posledné.

Prekrásne zakončenie fanatikov minimálne môjho kalibru. ALE...

Čakal som viac EMOTIONS. Keď sa Harry vrátil do Rokfortu,...Keď stretol Ginny,...Keď zomrel Fred(tento fakt som ešte doteraz nestrávila)...

Proste, akoby Harry ignoroval, že zomierajú jeho priatelia, blízky, ľudia, ktorých miluje. A akoby sa nad tým ani nikto nepozastavil. Asi len ak Molly Weasleyová bojuje s Belatrix, jedine tam som cítila ako-tak náznaky smútku and stratou syna (dobre, priznávam, Freda mám proste veľmi rada). Ale inak nič.

A ešte jedno mínus, ktoré by som tomuto filmu pripísal je, že mi chýbala ROMANTIKA! Dobre, chápem, že posledný diel mal byť o niečom inom, o čom aj bol, ale Harry raz pobozkal Ginny a jeden-dva krát sa na ňu pozrel, potom ešte Ginny zúfalo vrieskala keď Harryho (ne)mŕtve telo priniesol Hagrid aj s armádou Smrťožrútov, ale toť je vše. No a ešte pusa Hermiony a Rona. ???

No a na záver sa Voldemort ani nedozvedel, akého podrazáka mal v tej svojej sekte(mám na mysli Severusa). Škoda no.

A prejdem na plusy, ktorých bolo (vďakabohu) viac než mínusov.

Splynutie vašich citov s postavami. Áááá, toto bolo na filme najlepšie. Smútok, žiaľ, slabosť, bolesť, strach, zúfalstvo... Pri niektorých scénach mi išlo puknúť srdce.

Zábery z minulosti a vysvetlenie mnohých nejasností prevažne zo života Severusa Snapea. ♥, nemám čo iné dodať.

Krásne, štýlové, milé ,rozkošné deti, ktoré hrali vo filme. Či už ako Severus,Lily Potter, James Potter, alebo deti Harryho a Ginny,Hermiony a Rona, dokonca aj Draca.

Zo Snapea sa nakoniec predsa len vykľul dobrák od kosti, aj keď sklamaný a odstrčovaný životom. A čo sme sa prekvapivo dozvedali už vo Fénixovom ráde, James nebol príliš, ehm, lojálny.

Z Nevila sa stal pomaly väčší hrdina než Harry! A bol KONEČNE sexy!

A ešte jedno malé, maličké plus. Plakala som ale... aj počas smutných pasáží som sa pri niektorých hláškach zasmiala.

NAJ z NAJ:

NAJvtipnejšie hlášky:
1.RON(o Ginny):,,Tak dlho ma nevidela, a ani si ma nevšimne!"
SEAMUS:,,Bratov ma dosť, ale Harry je len jeden."
2.RON:,,Harry, ak kvôli nim zomrieme, zabijem ťa!"
3.NEVIL:,,A urobíme normálne BUM?"
MCGONAGALLOVÁ:,,Normálne BUM BUM!"

NAJromantickejšie scény:
1.KONEČNE, dočkali sme sa! Pusa Rona a Hermiony
2.Pusa Harryho a Ginny
3.Ron objímajúc Hermionu pri útoku hada, posledného horcruxu

NAJtragickejšie scény(alebo scény, pri ktorým som sa rozplakala):
1.Príchod Harryho, Hermiony a Rona do hradu, kde Ron objíma Gorgea nad mŕtvym Fredom (bez ohľadu na to, že Freda tajne zbožňujem
2.Posledná rozlúčka Hermiony a Harryho
3.Harry v Zakázanom lese s Kameňom oživenia a jeho stretnutie s najbližšími-matkou, otcom, Siriusom a Remusom a jeho posledná rozlúčka pred smrťou

Tak, a na záver, ak sa na Harryho ešte len chystáte, odporúčam ísť na verziu v 2D s originálnym zvukom a titulkami, pretože dabing je o ničom. Alebo si dajte oba filmy. Rozlúčka s Harrym stojí za to!! ♥

 Blog
Komentuj
 fotka
weronna  30. 7. 2011 03:30
súhlasím s plusmi ale aj s mínusmi šak sme si o tom pokecali v TS-kách nie?
 fotka
wix33  4. 8. 2011 11:21
hej hej dostatočne
 fotka
maybelline  3. 9. 2011 22:01
dievča hovoríš mi z duše...harryho od samého malička zbožňujem odvážim sa povedať že na tých filmoch som vyrastala a som na nich tak mierne závislá...ked som videla po prvý krátposlednú časť, čosi sa vo mne zlomilo a od polovice filmu mi slzy stekali dolu tvárou...ale nodrádza ma to od toho aby som aj nadalej pozerala každú časť stále a astále dokola je to jeden z mála filmov ktorý sa uchitil a dostalo sa mu takej slávy vdaky a úcty...nie ako twillight(a len také malé tajomstvo aj ja freda tajne zbožňujem)
 fotka
wix33  3. 9. 2011 22:08
@maybelline tak veľmi pekne ďakujem aj aj som ho od polovice celý preplakala, proste aj keď som vedela že to skončí šťastne, plakala som práve preto, že to skončí a mimochodom, nezaložíme si klub fanatičiek do Freda?
Napíš svoj komentár